Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gazda megvédi az övéit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras jó reggelt, már amennyiben sikerül eltalálnom az időjárás aktuális elképzeléseit. Gondolkodom a pályamódosításon, szerintem nagyszerű meteorológus lenne belőlem. Igaz, még nagyon reggel van, de mostanáig nem dőlt össze a Lánchíd, ma még nem vitte csődbe a fővárost a főpolgármester – bár a kormánypárt erősen szurkol, szerencsére tevőlegesen is -, talán még az Index is működik valamennyire, bár Dull Szabolcs főszerkesztőt már kirakták a lap igazgatóságából a 444.hu információi szerint, tehát egy szokásos napra ébredhetünk.

A PestiSrácok című üzemegység természetesen magára vállalta azt a nehéz feladatot, hogy korrekt módon elmagyarázza a szegényes háttértároló kapacitással rendelkező olvasóinak, miről is szól az Index körül zajló történet:

A balliberális Gyurcsány-szekta nevében a balliberális Barkóczi Balázs érezte magát elég tetterősnek és józannak, hogy megszólaljon a balliberális Index balliberális szerkesztősége és a balliberális Index balliberális igazgatótanácsa közötti nézeteltérés kapcsán. A szekta reakciója döbbenetes: Orbán a hibás és fideszeseket akarnak börtönbe zárni az Index miatt.

Ebből már mindenki tudja, hogy mi a helyzet. Bár tudni sem nagyon kell, ahány pártlapot olvastam és ahol még volt kommentelési lehetőség – tehát a PS-ről beszélek továbbra is – a tábor nagyon is értette a dolgot és lelkesen helyeselt, amiért végre sikerül a ballibsi portált elhallgattatnia a soha senkit el nem hallgattató kormányérdeknek. Ez az örömhír arrafelé.

Igaz, annak nem nagyon lehet örvendezni, hogy például az állam visszakapta azt a közpénzt, amit valaki ellopott az adófizetőktől. A fideszes Simonka György esetében egymilliárd forint úszott el, mert az állam vagy késve adta be az igényt a felszámolónak, vagy nem fizette be a letéti díjat, mindenesetre nem fogja visszakapnia azt az állami támogatást, melyet Simonka nem arra használt, amire kapta. Végül is nem olyan szokatlan ez, a Farkas Flórián fémjelezte Híd a munka világába-projekt ellopott milliárdja sem került elő soha, sőt, kapott a kedves úr egy másik milliárdot, ráadásul azóta sem a vádlottak padján üldögél, hanem a Parlamentbe jár melegedni, megkapja a képviselői juttatását és köszöni szépen, jól van. A gazda megvédi az övéit, főként, ha kellenek a parlamenti kétharmadhoz. Simonka pedig egyszerűen szerencsés. Nincs itt semmi látnivaló, lehet oszlásnak indulni.

Világossá kell tenni, hogy a külföldről érkezett, politikai célból ide küldött minden forintról minden magyar ember tudni fog, mert joga van hozzá, hogy tudhasson.

Ez az új kormányszlogen. Videó is van hozzá, de pitymallatkor senkit nem fogok ezzel idegesíteni, elég mindenkinek a maga baja. Nekem igazából nincs is ellenvetésem, merthát biztosan minden magyar embert érdekel minden külföldről ide érkezett fillér, de engem speciel az innen külföldre talicskázott sűrű fillérek is érdekelnek. Remélem, majd arról is nagyon lelkesen beszámol a Fidesz apraja, valamint apraja. Ámde – merthogy kíváncsi vagyok, mint Fáncsi, az elefánt – örömmel olvasgatnék olyan sikerjelentéseket is, mint például: Nógrád és Szabolcs megyébe komoly gazdaságélénkítő támogatás érkezett Erdélyből. Vagy: székelyföldi vállalkozók felújítottak több, rossz állapotban lévő borsodi óvodát.

Jut is eszembe! Az van, hogy a baloldal már megint el akarja hallgattatni a magyar embereket! Ezt Nacsa Lőrinc kiáltotta világgá. A  a KDNP frakciószóvivője hétfői sajtótájékoztatóján adta a világ tudtára, hogy megint meg vannak ők támadva, mert:

A baloldal újra bebizonyította, hogy szembemegy a magyar emberek akaratával. Amikor Fekete-Győr András, Szél Bernadett, Hadházy Ákos a nemzeti konzultációt támadja, akkor a baloldal valójában ismét a migráció, a második Soros-terv és a nemzeti szuverenitás feladása mellett áll ki.

Engem azért az roppantul érdekelne, hogy ez a három ember hogyan tud szembemenni az összes magyar ember akaratával? Kezdve onnan, hogy utolsó értesüléseim szerint ők is magyarok. Tehát a saját akaratukkal is szembemennek, netán ők nem tartoznak bele a magyar emberek egészébe? Azt már nem is feszegetem, hogy azt honnan lehet ennyire precízen tudni, hogy mi a magyar emberek akarata. Namindegy.

Az megvolt, hogy a román bérek vásárlóereje utolérte a magyart? Ezzel nem is lenne különösebb baj, mármint alapvetően nem lenne. Mégis van, mégpedig azért, mert Románia sokkal mélyebbről indult, az Unióhoz is később csatlakozott – értelemszerűen fejlesztési forrásokhoz is jóval később jutott először -, mégis beérte szép kicsiny hazánkat. Ezzel nem az a probléma, hogy ők is jól élnek, hanem az, hogy mi sem. De főleg azért érdekes, mert sokkal nagyobb ütemben zárkóznak fel, mint ahogy Magyarország csúszik lefelé. Ott talán kevesebbet loptak ki a közösből, jobban gazdálkodnak, okosabban terveznek. Valamit jobban csinálnak, ez pedig rávilágít arra, hogy a magyar kormány valamit rosszul csinál. A gond itt kezdődik, de szerencsére a propagandisták már keresik a megoldást. Sőt, meg is lelték. A libsik, a baloldal és Soros György tehet mindenről. Bizony. Mert irigyek és lenézik a románokat. Bevallom, nekem ez a magyarázat egy hét megfeszített töprengés után sem jutott volna eszembe.

Úgy vélem, elég ennyi gondolkodnivaló kedd reggelre, süt a nap is, a szél csillapodott, tehát bátran belevághatunk a mai napba. Jó ébredezést a most ébredőknek, szép álmokat az éjszakai műszakról hazaérőknek. Hamarosan jövünk és jól beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!