Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A franc sem akar olyan országban élni, amilyet Szent István megálmodott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 224,405 forint, még hiányzik 2,775,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Vége a hosszúhétvégének, kezdődnek a szorgos hétköznapok, amikor mindenki a munkájával keresi a kenyerét. A kalácsát, kaviárját, langusztáját meg azzal, hogy jóban van a nagyvezérrel, együtt büdösödtek a kollégiumi szobában, együtt őrizték a libaszart a legelőn, vagy beházasodtak a családba.

Nemzetünk nagyjai (ha eléggé alulról nézzük) megünnepelték az ország szülinapját. Jó sok hülyeséget összehordtak, válogathatok benne, mint tyúk a kendermagban. Áder János, főállású horgász és aláíróművész (tényleg! Csak nekem tűnt fel, hogy mióta a főnöke elbukta Európa elfoglalását, azóta nem védi olyan veszettül a környezetet őbajuszossága?) szokásához híven annyi patetikus tulokságot hordott össze, hogy a kutya is megveszne tőle, ha megenné.

A magyarok sok álmából – demokrácia, többpártrendszer, szólásszabadság, az Európai Unióhoz való csatlakozás, NATO-tagság – valóság lett, néhánynak a beteljesülése azonban még várat magára.
    Harminc esztendővel ezelőtt a szabadság magját vetettük el. 1989-ben visszatért a remény, hogy a haza végre újra a magyarok otthona lesz. Otthon, ahol a világot a szívünknek kedves módon rendezzük be, ahol magunk alkotjuk törvényeinket, és ahonnan kitessékeljük az idegen, barbár eszméket – mondta az államfő.
    Olyan otthon, ahol félelem nélkül lehet élni, szabadon tanulni, becsülettel dolgozni, tisztességgel, hittel gyermeket nevelni – tette hozzá.
    A köztársasági elnök leszögezte: a katonákon is múlik, “hogy hazánk olyan maradhasson, amilyennek Szent István megálmodta, amilyennek több mint ezer év magyarjai megtartották: hogy szabad, erős, független, európai ország lehessen”. (MTI)

Hát azt én nem tudom, Áder János miről álmodott 1989-ben. Azt tudom, hogy én nem arról, hogy jön egy telhetetlen bagázs, átírják – mit átírják, eltörlik – az Alkotmányt, minden törvényt magukra alakítanak, és jóízűen felzabálják az országot. Arról sem álmodtam 1989-ben, hogy egy kocafocista, akinek a segge lógott ki a gatyából, mára az ország, ha nem Európa egyik leggazdagabb gazembere lesz. Apukával, testvérkékkel, feleséggel, gyerekekkel, vővel, szomszéddal egyetemben. Arról főleg nem álmodtam, hogy köztársasági elnöknek csúfolt horgászbajnok demokráciáról és szabadságról papol akkor, amikor az ő aktív közreműködésével számolta fel azt a kocafocista. Azt azonban tudom, hogy a franc sem akar olyan országban élni, amilyet Szent István megálmodott. Azóta eltelt ezer év, a jobbágyság már nem menő. Én egy modern, fejlődő, a kor igényeinek megfelelő országban akarok élni. Ha Áder nem ilyenre vágyik, költözzön el egy nógrádi zsákfaluba. Ott már az ezer évvel ezelőtti állapotokhoz közelítünk.

Van jobb is. Stanislaw Gadecki poznani érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke a Szent István-nap alkalmából megtartott ünnepi szentmisén szombaton, a budapesti Szent István-bazilika előtt ilyen hihetetlen ökörségeket mondott:

Stanislaw Gadecki közölte: ezer évvel Szent István megkeresztelkedése után “úgy tűnik, mintha visszatérnénk a kereszténység előtti időkbe Európában”. 
    “Egyre jobban kezd körülöttünk besűrűsödni a sötétség kora, mintha visszatérne a bálványimádás pogány időszaka” – mondta a lengyel főpap.
    Egész rendszerek igyekeznek csökkenteni a kereszténység hatását az emberek erkölcsi döntéseire, és próbálják a közéletből kiszorítani azt, hogy így a magánéletben is meggyengüljön. A keresztény hit elhalványodásával pedig vákuum keletkezik, amelyet az eddigieknél jóval több bálvány és téveszme kezd megtölteni. Ilyen modern bálvány a természet, a hatalom, egy eszme, a szakmai karrier, a pénz, az élvezet, az asztrológia, a horoszkóp, számtalan hiedelem és kultusz – sorolta. 
    Hozzátette: az emberek jogot formálnak az abortuszra, az eutanáziára, a korlátlan genetikai kísérletekre és a “parttalan szexuális kapcsolatokra”, és “úgy viselkednek, mintha ők volnának saját maguk teremtői”.

A természetvédelem és a bálványimádás. Hát, sok agyament hülyeséget hallottam már, de ez viszi a pálmát. A hatalom, az eszme, a pénz ügyében bátran lehet a kormányhoz fordulni. A hiedelem és a kultusz témakörébe vajon beletartozik a kereszténység? Mert szerintem simán. Az abortuszról és a szexről nem feltétlenül egy pappal óhajtanék vitatkozni, miután semmi módon nem érintett a dologban, a véleménye annyira releváns, mint az enyém a hegymászásról, vagy az űrutazásról. Tehát semennyire.

Ma is “szent politikusokra”, “Szent István mércéje szerinti politikusokra” van szükség.

Az MTI szerint ezt is a lengyel érsek bírta mondani. Ha így haladunk, a lengyel papok szentté avatják Orbánt, cserében a magyar papok meg Kaczyńskit, aztán mindenki ellesz magának. Az a fontos, hogy ők jól érezzék magukat.

 A több mint ezer esztendős magyar állam Európa egyik legrégebb óta létező állama, ezért jár neki a tisztelet. Jó ha erre időről-időre emlékeztetjük magunkat és a “minket megleckéztetni akarókat” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden Egerben, a Szent István király emlékére rendezett városi díszünnepségen.

Petibaba. Már miért járna tisztelet ezért? Normális ember tudja, hogy a kor nem erény, hanem állapot. Tisztelni azt szokás, akit van miért. Akit nincs – még ha mindjárt ezer éves is -, az csak annyit jelent, hogy elfecsérelte az időt. Az pedig nem tiszteletreméltó dolog.

Mert – a kereszténységgel együtt – Nyugatról jött a szabadság. A keresztény szabadság, vagy ahogy ma gyakran mondjuk: az európaiság. Az elmúlt ezer esztendőben, meg kellett tanuljuk, hogy szabadságot, kereszténységet csak nyugatról kaphatunk. Az ateizmus, az iszlám és a diktatúra jött keletről az elmúlt ezer esztendőben.

Ezt pedig Lázár János, mindenhez is értő exminiszter, jelenlegi egyszerű vidéki ember adta elő. Igen, pontosan ugyanaz, aki elment Bécsbe rettegni. Biztosan elromlott az iránytűje, és azt hitte, Bécs keletre van. Arra azért roppantul kiváncsi vagyok, hogy milyen ateizmus jött keletről, és mikor.

Mindeközben Putyinisztánban és Orbán török haverjának országában is komoly tüntetések zajlanak. Úgy van, ahogy lenni szokott. A diktátorok soha nem engedik ki könnyedén a markukból a hatalmat.

Lemondott az olasz miniszterelnök, választás lesz az országban. Arrafelé ez nem ritka jelenség, nem szokása a kormányoknak kitölteni az idejüket. A Brexit és Boris Johnson egészen extrém táncot járnak, Donald Trump pedig megsértődött, mert a dánok nem adják el neki Grönlandot.

Az embernek az az érzése, hogy valami genetikai laborból kiszabadut a selejt és elárasztotta a világot gyakorló elmebetegekkel.

Tegnap este pár perc alatt 222 millió forintot sikerült elégetni ünnepileg. Ennyibe került a tűzijáték. Minden fillért megért.

Én most húzom a belemet elfele, tízkor majd jön valaki, és megmondja a tutit. Addig is jó dolgozást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!