Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fővárostól most utcákat vesznek el, ez azonban csupán segítségnyújtás Karácsony Gergelynek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Orbán-kormány ismét éjszaka lopakodó üzemmódba kapcsolt, és egy rendeletet nyújtott be, amelyben Karácsony Gergely főpolgármester elmondása szerint mindenféle egyeztetés nélkül, a korábban már lenyúlt terek után utcákat vesznek el a fővárostól. Az V. kerületnek adják át az ingatlankezelést, amelynek működését a Rogán-modellel szokás felvázolni. Az ötödik kerület szerint persze semmi különös nem történt, hiszen csupán csökkentik a fővárosi önkormányzat által elvégzendő feladatok körét, és az ezekhez kapcsolódó kiadásokat.

Tehát lényegében szívességet tettek Karácsony Gergelynek és a budapesti önkormányzatnak. Nyilván semmiféle hátsó szándék sincs a döntés mögött, nem azért nem egyeztettek senkivel és nem azért nyújtották be éjszaka a törvénymódosítást, mert titkolni szeretnék, hanem csupán azért, mert már nem bírtak várni azzal, hogy megsegítsék Karácsony Gergelyt.

A kormány éjszakai rendeletben, mindenféle egyeztetés nélkül, a legelemibb tájékoztatási kötelezettséget is mellőzve terek után most utcákat vesz el a fővárostól – írta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

“Ezeket aztán odaadja annak az V. kerületnek, amelynek ingatlanhasznosítási gyakorlatát úgy szokták jellemezni: a Rogán-modell…” – fogalmazott a főpolgármester, arra reagálva, hogy egy módosított kormányrendelet értelmében az addig a fővárosi önkormányzat kezelésében levő közterületek közül másfél tucatnyinak a kezelése Belváros-Lipótváros önkormányzatának feladatává vált. Karácsony Gergely arról is írt, hogy a kormány ezzel foglalkozik miközben “évtizedes csúcson az infláció, a sztratoszférában az élelmiszerárak, milliók szoronganak a hamarosan érkező energiaszámláik miatt, sok-sok ezer családnak okoznak gondot az iskolakezdés költségei, a tanárok sztrájkra készülnek, mert már végképp elegük van, ellátási gondok a benzinkutakon, kisvállalkozók tízezreinek okoznak bizonytalanságot az adóemelések, éppen felélik a jövőt azzal, hogy tarvágásra ítélik az erdőinket, a magyaroknak járó uniós pénz pedig továbbra sem érkezik.”

Mi lenne, ha “ezt a nagy jogszabályalkotási hevületet és kreativitást a megélhetési válság kezelésére fordítanák”? – tette fel a kérdést a főpolgármester. Az V. kerületi önkormányzat előzőleg arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy július 25-én módosított kormányrendelet értelmében az addig a fővárosi önkormányzat kezelésében levő közterületek közül tizenhétnek a kezelése az V. kerület feladatává vált, “ezzel csökkentve a fővárosi önkormányzat által elvégzendő feladatok körét és az ezekhez kapcsolódó kiadásaikat”.

Közleményük szerint a módosítás nem jár tulajdonosváltozással, vagyonátruházással, mivel a közterületek eddig is a belváros-lipótvárosi önkormányzat tulajdonába vagy vagyonkezelésébe tartoztak és üzemeltetésüket túlnyomórészt a kerület látta el. A rendeletmódosítás éppen ezért a tényleges tulajdonosi helyzetnek és a tényleges kezelői gyakorlatnak való megfelelést is szolgálja – írták. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!