Október 24,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz nem menekülhet ki minden kínos helyzetből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,656,490 forint, még hiányzik 1,343,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, annyira nem történik semmi érdekes ebben az országban, hogy a Magyar Távirati Iroda kénytelen élőben közvetíteni az olimpiát. Pedig holnap hétfő lesz, indul az élet és alig hiszem, hogy a mostanában omlásnak indult hulladékhalom kivárja, ameddig vége a sporteseményeknek. Hátha addigra feledésbe is merül minden. Nem fog.

A Pegasus-ügy sem fog szépen elsimulni (és sok egyéb, például a legújabban gyerekvédelmi törvénynek átkeresztelt disznóság sem), a kormány (a Fidesz) nem menekülhet ki minden kínos helyzetből a szokott módszerrel, hogy egyszerűen nem jelennek meg a bizottsági üléseken. Az nem csak gyávaság és az ország polgárainak szemenköpése, hanem valójában beismerés is.

Az LMP szerint a kormány felelősségének beismerésével érne fel, ha a Fidesz nem venne részt hétfőn az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának a Pegasus izraeli kémprogram használatát tárgyaló ülésén.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke a Facebookon is közvetített vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: az ellenzék azért kezdeményezte a parlamenti testület összehívását, hogy kiderüljön, kik és milyen célból használták a kémszoftvert az elmúlt években több száz magyar állampolgár, köztük független újságírók, ellenzéki politikusok, közéleti szereplők lehallgatására.
    Kiemelte, a kabinetnek ezen a bizottsági ülésen választ kell adnia arra, hogy a magyar szakszolgálatok megvásárolták és használták-e a Pegasus kémszoftvert.
    Az ellenzék választ vár arra is, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter vagy valamely elődje adott-e engedélyt a program használatára; Orbán Viktor miniszterelnök pedig tudott-e a tömeges megfigyelésről – mondta Kanász-Nagy Máté.
    Hozzátette, azt is tudni szeretnék, hogy jelenleg is folynak-e lehallgatások a kémszoftverrel. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!