Augusztus 9,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz erkölcsi világítótornya

Jó reggelt! Máris itt a csodálatos szombat. Hogy mitől csodálatos, azt meg nem tudom mondani, ellenben tudja valaki, mikor lesz már tavasz?

Tudom, arra még várni kell, de amikor itt lesz az ideje, akkor biztosan tavaszodni kezd. Ezt éppen úgy előre lehet tudni, mint azt, hogy a fideszes propagandából éldegélő portáloknak meg kell egymással küzdeniük azért, hogy a pixisben maradhassanak. Mindegyik a maga eszközeivel harcol, de a keresztcsontig hatoló seggnyalás biztosan ott van az összes pártlap eszköztárában. A központilag kiadott témákat nagyon változatosan és igen szórakoztató módon oldják meg. Vagyis nem.

„Semmit sem lehetett kérdezni” Orbán Viktortól, mégis három óráig tartott a miniszterelnöki kormányinfó

Nagy bajban lehetett az ellenzéki média Orbán Viktor mai Kormányinfójával kapcsolatban. Hiába akarták ugyanis úgy beállítani a dolgot, hogy semmit nem lehetett kérdezni a miniszterelnöktől, a közel háromórás intenzív kérdés-felelet önmagában cáfolta ezeknek az állításokat. (888.hu)

Csúcsformában

Dinamizmus, bátorság, kezdeményezőkészség – talán a legfontosabb karakterjegyek, amelyek egy politikai vezető sikeréhez nélkülözhetetlenek. A magyar miniszterelnök tegnap közel három órán át állt a hazai és nemzetközi sajtó képviselői előtt, és válaszolt a legkülönbözőbb témaköröket érintő kérdésekre.

Láthatóan könnyed délelőtti, kora délutáni programnak bizonyult számára az évnyitó sajtótájékoztató, sportnyelven szólva gond nélkül végigjátszott volna még egy kilencvenperces mérkőzést.

Az ellenzéki sajtó sem igazán talált fogást Orbán Viktoron, az esemény után azon lamentáltak, hogy a miniszterelnök szerintük egyszerre volt szokatlanul mérsékelt és durván radikális. (Magyar Nemzet)

A másik slágertéma – ez mindenhol az – Bajnai Gordon előráncigálása. Gyurcsány-Bajnai, most mindenhol ezt lehet olvasni. Miután egy darabig Gyurcsány volt a fő ellenség, most pedig előrángatták Bajnait, nem tudok másra gondolni, minthogy valamiért már tőle is fosik a Fidesz. Jó, valahol megértem. Az összes NER-es gazdasági szakembernek együttesen nincs annyi esze szakmai kompetenciája, mint a volt miniszterelnöknek. De ez még mindig nem indokolja, hogy miért hergelik ellene is a vérbirkákat. Talán készül visszatérni a magyar politikába? A fideszes pártlapok biztosan tájékozottabbak, mint az átlag magyar, úgyhogy talán tudnak valamit. Vagy nem tudnak semmi, szimplán csak rinyálnak mindenkitől. Fene tudja.

Töredelmesen bevallom, ha nem futok bele az Origo sablonban fröccsöntött bugyborékolásába, lemaradok a csütörtöki Egyenes beszéd című műsorról. Ez többnyire nem annyira nagy baj, de most kimondottan örülök, hogy visszanéztem. Ímhol, ez volt az inspiráció – pontosan annak csak a kezdete, de a folytatása is ilyen -, ami miatt rászántam az időt:

Kovács Zoltán: Gyurcsányné hazudik a magyar és az európai embereknek

Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában reagált Gyurcsányné álhíreire, amelyeket a bukott miniszterelnök felesége nem sokkal előtte elmondott ugyanabban a műsorban. Gyurcsányné – a többi közt – a Magyarország ellen zajló, Soros-Sargentini jelentés alapján megfogalmazott 7-es cikkely szerinti eljárásról, Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatójáról, illetve a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) kapcsolatáról osztott meg álhíreket. (Origo)

Először megnéztem a Dobrev Klárával készült interjút. Egy jóeszű, kulturált politikust láttam, aki nagyon nem ért egyet Orbán Viktor politikájával, ezt soha nem titkolta, megvan a véleménye erről és meg is tesz mindent a változásért. Mindezt a politikai játékszabályoknak megfelelően, kulturáltan, becsületesen, nem mocskolódva. És ezután jött Kovács Zoltán és megmutatta, milyen is az igazi útszéli fideszes büdöstahó lábszag. Ilyen:

Érdemes véginézni – kávé helyett -, ennél jobban senki nem tudná demonstrálni a Fidesz lényegét. Miért kell Dobrev Klárát Gyurcsány Ferencnének hívni, hiszen nem az a neve? – kérdi Rónai Egon. Nem árt a nézőket minden alkalommal emlékeztetni, hogy ki is ő – válaszolja Kovács, aki emlékeim szerint ahhoz is hülye, hogy visszaemlékezzen, mi a francnak járt a CEU-ra és ott milyen diplomát kapott. Bevallom, tovább nem is tudtam nézni ezt az erősen kifilézett alakot, mert sürgősen hánynom kell. Ha ez a magyar kormány – márpedig ez, mindannyian pontosan tudjuk -, akkor nagyobb a baj, mint hittem. Már azon sem lepődnék meg, ha kiderülne: a primitív náci kommenteket vezető fideszesek fossák a cikkek alá. Meg kell ezektől szabadulni, mert az ilyenek csak rombolni tudnak, semmi másra nem jók.

Kellemes szombati lustálkodást mindenkinek, aki megteheti.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!