Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A felszopó sanyarú élete

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ül a felszopó éji magányában, és töpreng.

Magas pozícióba jutott immár, egy irodalmi múzeum igazgatója, bár a lelke legmélyén még tudja, hogy minden szempontból alkalmatlan erre a posztra, és azt csak az eddigi felszopásainak köszönheti.

A felszopó élete olyan, mint a szavannán a törékeny antilopé: az oroszlán egyelőre engedi, hogy a legelő szélén, egy egyébként meghitt szegleten legelészgessen, de az oroszlán kiszámíthatatlan, a hangulata, szeszélye percről-percre változik, folyamatosan a kedvében kell járni.

Ő pedig már napok óta nem tett semmit, pedig a többiek, Tamás, Ottó, a Zsolti, (oké, a Zsoltihoz azért nem meri magát hasonlítani) mind megírták/megírják a maguk hűségesküjüket!

Írni kéne valamit, de miről? Oké, legyen Soros, azzal nem lehet mellényúlni. De valami igazán ütős kéne, a szokványos „spekuláns”, meg „titkosterv” kevés, azt egy vidéki lapocska publicistája is tudja. Az a Rákay Philip milyen jól csinálta, amikor a Joe Bident szenilis pedofilnak nevezte – hamarosan vissza is kerül az MTVA-ba, akárki meglássa!

Aztán jön a szikra: Soros ugyebár zsidó, ha zsidók akkor holokauszt, gázkamra, és akkor az egészet fordítsuk gyorsan a feje tetejéről a talpára, hű, de remek, mint annak idején a világnézeti klubban; innen meg már gördülékenyen szántja a barázdát a toll, ez az, Szilárd, ez igazán jó lett, veregeti meg saját vállát.

A birodalom valamelyik csatornáján meg is jelenteti, hátradől a fotelben, fárasztó, de eredményes nap volt ez.

De valami nem stimmel mégsem. Látja az óriási felháborodást, a tiltakozást; látja, hogy már a külföldi sajtót is elérte a hullám, kicsit el is pirul a büszkeségtől, de az igazi dicséretet egyelőre hiába várja. Szuggerálja a telefont, de az néma. Aggódik: tudja, hogy egy cérnaszálon függ minden. Lehet, hogy most túltolta a biciklit? Lehet, hogy nem most, az EU-költségvetés előtt kellett volna ezt? Lehet, hogy ő lesz, akin példát statuálnak? Tudja, hogy bizonyos szobákban most ő a téma; lehet ebből kulturális államtitkárság is (Kásler széke is inog – súgja saját nagyravágyó kisördöge) vagy képviselőség, de lehet belőle földönfutás is.

Ül a felszopó éji magányában, és töpreng.

Ráczkevy Miklós 

Frissítés: A szóban forgó közben visszavonta a Sorosról írt publikációját, majd törölte Facebook-oldalát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!