Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A dolgok nem így működnek, kedves Dóra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Mi Hazánk előállt azzal a nem túl ismeretlen tervvel, miszerint a koronavírus alatt gazdagodó multikat meg kellene adóztatni, amely adókból az állami dolgozók nevetséges bérét növelhetnék, ezzel elérve, hogy ne legyen olyan óriási létszámhiány, mint amivel már évek óta szembe kell néznünk.

A probléma csak az, hogy a dolgok nem így működnek, hiszen miért is fizetne a Spar többet csak azért, mert mások bajba kerültek? A kapitalizmus így működik, pont ezért alakulhatott ki szabad verseny a piacon. Ha az állam beleszól ezen cégek működésébe azzal, hogy különadókat vet ki rájuk, akkor egyszerűen elhagyják az országot, és mindenki csak veszít a helyzettel.

Gyakorlatilag nincs olyan állami ágazat, ahol ne lenne brutális létszámhiány, és ez nagyban befolyásolja mindenki életminőségét. A kormány egyszerűen nem becsüli meg az állami dolgozókat, megalázóan alacsony bérekért várnak el gyakran emberfeletti munkát. A Mi Hazánk szerint meg kellene adóztatni azokat a multinacionális óriáscégeket, akik a koronavírus ideje alatt is csak gazdagodtak. Csak a Spar növekménye meghaladta a 60 milliárd forintot, percenként 127 millió forintot kaszál a Google és 60 milliót a Facebook, így nekik is ki kellene venniük a részüket a közterhekből. És akkor jutna bőven a béremelésekre is, hogy ne a magyarok nyomorogjanak a saját hazájukban. 

Dúró Dóra közleménye (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!