Május 31,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A diktatúra gördülékeny fenntartása érdekében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,171,738 forint, még hiányzik 1,828,262 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras jó reggelt! Bevallom, még nem egészen tértem magamhoz a hét eseményei után, közben meg csak szerda van, annak is a reggele. Orbán Viktor és hűséges kispajtása, Szijjártó Péter elröppentek Bledbe hirdetni a virágzó magyar demokráciát, és ha már ott voltak, mindjárt szemléltették is, hogyan működik a gyakorlatban. Miután az ország legdemokratikusabb és legvallásosabb konzervatív majdnem-ügyvédje (soha nem szerezte meg a szakmához szükséges képesítést) kihirdette az ő népének, hogy ne lődörögjenek az Adrián, hanem húzzanak a Balatonra, mert kell a pénz a pereputtynak (jó, nem így mondta, hanem a hazafias érzelmekre építette a családi bugyellárist), elhúzott vitorlázni az Adriára. Az őt kísérgető külügyminiszter szintúgy, csak ő le is bukott, mert a korrupción kívül nincsen magyarázat arra, hogy került csapatostul a közpénzből hízó (oligarcha? stróman?) jachtjára. Azóta azt üvölti ő is, az udvari cselédség is, hogy de Petikének joga van a családi nyaralásra (ezt soha, senki nem vonta kétségbe), üldözik őt a libsik.

Nahogy ez a két bűzölgő mákvirág bejelentette, hogy tegnaptól lezárják a határt (ők ketten), külföldi be sem jöhet, magyar egyenesen karanténba két hétre, itthon csináltathat két tesztet egy vagyonért, akkor talán előbb is szabadulhat, már amennyiben annyi idő alatt sikerül megoldani a teszteket – időpont a laborban, engedélyek a karantén elhagyásához, a minták vizsgálata, kiértékelése, majd a második negatív teszt után a hatóság engedélye, hogy kimehet az utcára – Bledben meggondolták magukat. A cseh és a lengyel főmufti kérésére a demokrácia védőszentje álló helyében eldöntötte, hogy a csehek és lengyelek mégis jöhetnek nyaralni, egy negatív teszt kell, azt megcsináltathatják otthon. Aztán a szlovákoknak is megadta ezt a kegyet. Szóval senki nem kellett ennek a változtatásnak a jóváhagyásához, elég volt Orbán döntése. Jó, ez eddig is így volt, tudtuk is, de mégis fura, hogy még csak meg sem próbál úgy tenni, mintha nem egyszemélyi diktatúra lenne ebben a nyomoronc országban. Jó hír is van. Ez a magyarokra nem vonatkozik. Ha kimennél akár nyaralni, akár gyereket, unokát látogatni, rád vonatkoznak a szabályok, két hét karantén, csak itthoni teszt jó. Ha hazajönne látogatni a gyereked, rá is ez érvényes. Ha van családja és a párja nem magyar, netán gyerek is van, de még nem sikerült kiverekedni a magyar állampolgárságot, mert úgy nehezíti a rendszer, ahogy csak lehet, őket be sem engedik. Lehet írni kérelmet nemtudomkinek, hátha mégis. Ha esetleg kap engedélyt, akkor két hét, két teszt, amúgy nem fajtatiszta unoka be sem jöhet. Pofám leszakad.

Mint mostanában az elég gyakorta előfordul, kissé félrement a nagyvonalúság. Éppen az Európai Unió vizsgálja, hogy is van pontosan ez a teljes határzár, kivéve aki szépen megkéri az egyélőistent-dolog. Mert hát uniós országként olyan nem nagyon van, hogy válogatok a tagországok között, kinek tetszik a képe és kinek nem. Bár őfényessége imád harcolni – ameddig magánál erősebbel nem kerül szembe -, de most nem lenne annyira bölcs döntés beleállni ebbe, ugyanis az uniós pénzelosztás mikéntje még egyáltalán nem dőlt el. Sokan jogállamisághoz kötnék, ebben kellene valahogy megállapodni a diktatúra gördülékeny fenntartása érdekében. És még akkor sem biztos, hogy meg fogja úszni a kipcsakok dakota főnöke és az ő udvartartása a dolgot. Zuhan a gazdaság, közben pedig nyakunkon a járvány második hulláma. Úgy fest, igen sebesen terjed, hiába himbálóztak annyit a tengeren jachtfüggőék.

Propagandistáék azért még próbálkoznak, hiszen azért kapják a fizetésüket. Most éppen – megint – Karácsony Gergely körül vergődnek, mert nem törölte el a kerékpáros sávokat. Hogy merészeli, amikor nincs is jogosítványa? Miatta borult össze a közlekedés tegnap (tanévkezdés napján szerintem minden évben ez történt), Soros kottájából játszik, és amúgy is, miatta drága a krumpli.

Az a rossz hírem van, hogy nehéz lesz elterelni a figyelmet a valódi problémákról, mert azok egyre súlyosabban érintenek egyre több embert. Lehet persze próbálkozni még egy darabig, de túlságosan sok idő nincs már a terelésre, a valóság már az ajtón dörömböl. Hamarosan nem csak dörömböl, hanem páros lábbal be fogja rúgni. Az pedig fájni fog.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!