Augusztus 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A diákok az utcán, a hadvezér Brüsszelben, az alattvalók a helyükön, az ország a szakadék szélén

Aranykezű tamarinos, jeges, pálinkás jóreggelt kívánok a hölgyeknek, uraknak! Szombatot celebrálunk ma egész nap, miután tegnap péntek volt. Amikor is a diákok az utcán, az önmaga jelentőségétől megrészegült tudatrepedés a hanyatló Brüsszelben, az alattvalók a helyükön a görénység futószalagja mellett, az ország a megérdemelt/nem megérdemelt (?) szakadék szélén. A minőségi oktatás nem téma, az ócska, hatalmasék számára tét és kockázat nélküli agylúgozó háborúzás igen – ezt üzeni a kormány a köz pénzéből fenntartott szócsövei révén. Amelyeket nem lehet kizökkenteni abbéli törekvésükből, hogy páros lábbal rugdossák a diákokat. Akiket életkoruknál fogva ugyan nem lehet lekommunistázni, nem lehet a szemkilövető Gyurcsány nyakába varrni, de lehet Soros-bérencezni a fapados trollok szintjére kalibrált szennypropagandával. Mert – ahogy az egyik szónok nagyon helyesen elmondta – addig sem kell a problémáról beszélni. Mert – ahogy egy másik szónok nagyon helyesen elmondta – a kormány nem tűri az ellentétes véleményt, a vitapartnert, nem a meggyőzés a cél, hanem a legyőzés. Nem kell a kreativitás, a problémamegoldás a jövőért folyó versenyben, csak az előregyártott, elavult megoldások beseggelése a párt és a kormány nagyobb dicsőségére. Ez az igazi nemzeti tragédia. Balognak közben annyira futotta abból az okos kútfejéből, hogy benyögje: az iskolákban tapasztalt kitörő siker örömére az óvodákban is bevezetik a mindennapos testnevelést. Ennyit értenek ők abból, hogy a mennyiség helyett a minőségre kellene fektetni a hangsúlyt, ha azt akarjuk, hogy ennek az országnak legyen legalább valami homályos jövője.

De nincsen neki, nem lesz neki, mert már a jelene sincs. Nem én mondom, és nem azért mert Soros fizet és mert bele akarok pofázni a választás kimenetelébe. A Magyar Tudományos Akadémia mondja eléggé világosan és érthetően. A magyar oktatási rendszer rohad. Annak ellenére, hogy az iskola alapvető feladata lenne, hogy segítsen a gyerekeknek ledolgozni az otthonról hozott hátrányokat (a szegénységet, az alulképzett család jelentette hátrányt), ki lehet jelenteni, hogy a magyar oktatási rendszer esélyegyenlőtlensége az OECD-országok körében kiemelkedően magas: aki tanulatlan családból jön, semmi esélye megkapaszkodni. A életpályamodellekkel és a pedagógusok béremelésével kapcsolatos melldöngetés ellenére, az iskolai kiadások GDP-hez viszonyított aránya tekintetében a bányászbéka segge alatt vagyunk. A tanári kar öregszik, pályakezdők szinte már nem is mennek tanítani a középiskolákba. És ha ez nem volna elég: bár gyakran hallani okoséktól, hogy nem kell érettségi, mert a szakközépiskolai képzés jól hasznosul a munkaerőpiacon, a valóságban az érettségivel rendelkező 35 év alatti fiatalok közel a dupláját keresik annak, amennyit egy – az érettségivel nem egyenértékű – középfokú végzettséget szerzett fiatal vihet haza. Az összeszerelőüzemek kormányát viszont nem szabad ilyesmikkel fárasztani, ők vívják a szuverenitási harcaikat. Szóban. Plakátokon. Mikrofonok előtt. A személyes jövőjük biztonságban van, már összeharácsolták.

Miközben az apósa állítólag kevesebb, mint több sikerrel verte az asztalt Brüsszelben, kiderült, hogy az ország sötétbe borításáért felelős veje még zsebre rakott két szállodát a Balatonnál. Miért? Mert ez nekik jár. A bűnszervezetben elkövetett csalás árnyékában boldogan harácsolni. Mennyire szép… A birka meg tovább béget és könnyes szemekkel rebeg hálát, hogy neki nem kell genderbuzinak lenni és kecskebaszó migránsokkal hálni Európa kereszténységének utolsó talpon maradt végvárában.

Kezdődhet az újabb összehangolt vernyogás és toporzékolás, miután úgy néz ki: Orbán Viktornak nem igazán sikerült kiharcolnia, hogy az EU-s pénzek vidám csordogálását ne kössék feltételekhez. Ami még rosszabb az ő virtuális valóságban szédelgő, szétcsúszott hadvezérségének, hogy még a lengyel és a cseh miniszterelnök sem vetette el, hogy a jogállamisághoz vagy a menekültek elhelyezéséhez kössék az uniós pénzek elosztását. Mindegy is, majd amikor odaérünk, akkor fogunk átmenni a hídon, de azért előbb-utóbb csak kiderül, hogy a V4-es sikertörténet lába alól is kihúzza a talajt a valóság.

 

A rovarevéssel hergelő másik szellemi magasles, bizonyos Fazekas Sándor földművelésügyi kalandor tegnap újra felért a csúcsra. A megfogalmazás, édesjóistenem: a magyar gazdák számíthatnak arra, hogy a kormány megvédi őket

a pártállami időket idéző leplezetlen téeszesítéstől és kényszerkolhozosítástól.

A nemzeti kormány szellemi nyomor egyik illusztris alakja Karácsony Gergely szavaira reagált, aki a héten kilátásba helyezte: amennyiben kormányra kerülnek, az összes állami földbérleti szerződést felülvizsgálják, valamint visszaveszik a spekulációs célból megvásárolt állami területeket. Doktor Fazekas ebből azt értett meg, amit akart, úgyhogy: ez gazdaellenes, államosító, kuláklistázó kijelentés, amely elfogadhatatlan és felháborító, a magyar földművesek ugyanis megdolgoztak azért, hogy nyilvános árverésen megvásárolhassák azokat a földeket, ahol gazdálkodnak. Te ócska intellektuális bokazokni! Kit akarsz már megint megvédeni? Mészároslölőt és a famíliáját? Meg az összes fideszes műkörmös, kozmetikus, fitneszedzőt, akiket földekhez juttattok, miközben a becsületes gazdákat kisemmiztétek? A pártállam itt ti vagytok, senki más.

Nade, vannak ám jó hírek is. Hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek – derítette ki a Célpont. A milliárdos maffiózók politikai védettségért cserébe azt ígérték a pártnak, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon. A Hír Tv oknyomozó műsorának riportjából kiderül, hogy egy olyan bűnbanda köré épült a rendszer, amelynek két központi figuráját korábban Győrszentivánon kapcsolta le a rendőrség: luxusautókat, ékszereket és elképesztő mennyiségű készpénzt találtak náluk, melyekről hamar kiderült, hogy fekete üzletekből és adócsalásból származnak. A nehézfiúk három évet ültek előzetesben, ügyük jelenleg is zajlik a bíróságon. Az államot megkárosító bűnözők óriási roma adatbázist építettek fel, több tízezer ember személyes adatait szerezték meg egy soha nem létező roma kárpótlási programra hivatkozva. Adatbázisuk most különösen értékes Lázáréknak, úgyhogy. A Célpont információi szerint egy szegedi roma politikus és joghallgató, Rafael Lion feladata a szervezés, aki a csongrádi Romano Kraj kulcsembere. Az ügy összeér két egyházzal is. A helyi Fidesz nem direkt módon, hanem a Johannitákon és a Hit Gyülekezetén keresztül támogatja a Romano Krajt, így azok az adományok szétosztásánál is el tudják mondani: cserébe a Fideszre kell szavazni. Szóval nem elég nekik Farkas Flórián, még több Farkas Flórián kell nekik, mert ez a Fidesz. Bűnözőkkel kokettáló zsarolók csürhéje.

Remélem, látta mindenki az alábbi gyönyörű alkotást is. Harrach Neméhesek Péter visszavonulásával nem lesz szegényebb a politikai porond. Van neki egy családi hagyományokat ápoló fia, aki méltó utódja lesz a szellemi kútmérgezésben. Szerencsére a habonyista fertő teljes mellszélességgel propagálja a mocskot, ímelám:

Ehhez minden kommentár fölösleges, akárcsak a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház honlapján megjelent tájékoztatóhoz, amiből ennyit idéznék:

Kedves Betegek, kedves Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel. (…) Ettől az időponttól a vidéki gyermekbetegeket napközben, illetve ügyeleti időben is, szakellátásra a Miskolc Megyei Kórház gyermekszakrendeléseire, gyermeksürgősségi osztályára, vagy az ehhez tartozó fekvőbeteg osztályokra kell irányítani.

Nincs itt semmi probléma: nem kell orvoshoz szaladgálni, otthon, saját kezűleg el kell kezdeni az öngyógyítást. Najó, semmi kedvem ezzel szórakozni, úgyhogy. Mivel nem hiszem, hogy van valami, ami ideillőbb volna, ezzel a muzsikával robbantsuk be szépen a napot. Csókpuszipacsi, majd jövünk!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!