Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A demokrácia liberálisok nélkül valami olyasmi lehet, mint a romák felzárkóztatása Farkas Flórián hatékony közreműködésével

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 224,405 forint, még hiányzik 2,775,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Riadó! Ha én kukorékolok, akkor hétfő és munkanap. Kivéve most, mert még csak vasárnap van, egy nappal hamarabb vettem át az ügyeletet. Aki még nincs félúton a munkahelyére, az nyugodtan feküdjön vissza, a többiektől bocsánatot kérek.

Megrohanták a migránsok a magyar határt. Ráadásul rendkívül agyafúrt módon csinálták, mert nem a sokmilliárdos, éberen őrzött csirkehálónál akartak bejönni, hanem a határátkelőkön. Sőt, nem csak bejönni akartak, hanem kimenni is. Biztosan így akarják megzavarni a kormányt és az ő éberségét. Vagy csak szeretnének hazajutni azok, akik más országokban dolgoznak és mennének nyaralni a szerencsésebbek.

Mutatok valami nagyon vicceset:

Csak az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy amennyiben valaki ennyire komoly kihívásokkal küzd a gondolkodás és a megértés területén, az miért nyilatkozik, miért ír, miért szólal meg? Az illiberális jogállam valami önmegtermékenyítő csoda lehet. Talán át is lehetne nevezni önbeporzó jogállamra. A demokrácia liberálisok nélkül valami olyasmi lehet, mint a romák felzárkóztatása Farkas Flórián hatékony közreműködésével. A pénz eltűnt, a romáknak egy centivel sem lett jobb, de az, aki meglopta őket is, minket is, ma is a parlamentben ücsörög és annyit keres egy évben, amennyit egy keményen dolgozó ember tíz év alatt.

Itt van egyébként az egész iromány, érdemes elolvasni. Mráz Ágoston Sámuel alighanem most ért fel arra a szellemi magaslatra, ahonnan már csak lefelé vezet az út. Én csak egy rövidke részletet idézek, de valószínűleg ez a lényege a terjengős alkotásnak – a másik lehetőség, hogy legépelt karakterenként fizetik a szerzőt -, egyben annak a kiterjedt és mára visszafordíthatatlannak tűnő agybajnak is a lenyomata, amiben élünk:

Az illiberális jogállam független, nem birodalmi elvárásokhoz igazodik még az elvek értelmezésében sem, hanem szuverén módon jár el. Azt tehát pél­dául, hogy mit jelent Magyarország jogállamisága, szuverén alkotmányos szervei, az Országgyűlés és az Alkotmánybíróság jogosult értelmezni.

Lefordítom fideszről emberi nyelvre. Senki nem ugathat bele, mit csinál Orbán Viktor a saját magántulajdonával (ez az egész országot jelenti), és a benne élő emberekkel. Ő élet és halál ura, szarik a nemzetközi közvéleményre és úgy általában szarik a demokráciára. Orbán Viktor azt csinál, amit akar, ebben legfeljebb a parlament és az alkotmánybíróság akadályozhatná meg, de mivel mindkettőt ő vezeti, nem fogja megakadályozni.

Ne legyen igazam, de szerintem egy lépésre vagyunk attól, hogy felségsértés – vagy hazaárulás, az elnevezés nem fontos – vádjával összeszedjék a független újságírókat, a nem kollaboráns ellenzékieket és börtönbe hurcolják őket. Vagyis minket, mert nem vagyok naiv. Amit Putyin simán megtesz, azt a mi zsebputyinunk is meg fogja tenni. Csak idő kérdése. Az országgyűlés és az alkotmánybíróság majd legitimálja, mindenki más pedig simán bekaphatja.

Nem először mondom, de nem is utoljára. Ennek már elfogadható vége nem tud lenni. Vége az lesz, ebben biztos vagyok és szerintem nem is sokára, de békésen ezektől már nem lehet szabadulni. Ocsmány vége lesz, mindannyian meg fogjuk fizetni az árát ennek a méla közönyben eltöltött évtizednek.

Az pedig mondani sem kell, hogy a kormányzati gyűlöletkeltés mennyire veszélyes dolog. A ma reggeli hírek szerint az amerikai áruházban lövöldöző – na, ide mit írjak? ember? férfi? -, eddig 20 ember halálát okozó gyilkos a hispán invázió elleni tiltakozásként nyitott tüzet. Sajnálatos, hogy a kormánypropaganda nem nagyon feszegeti ezt az esetet, pedig nem lenne baj. Nem azért, mintha a gyereket és anyát vonat alá lökő másik gyilkost felmentené bármi alól. Hanem azért, mert általában véve sem egészséges, ha maga a kormány hergeli az embereket, másrészt pedig fel kellene hívni a figyelmet arra, hogy figyeljünk jobban egymásra, aki súlyos mentális gondokkal küzd, az kerüljön időben megfelelő intézménybe, aki pedig szándékosan kioltja más életét, az börtönbe. Azonban a gyilkosságot nem megtorolni, hanem megelőzni kellene.

Ennyi elég vadhajnalban, hamarosan jövünk az első beszólással. Addig is kellemes lustálkodást!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!