Július 5,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bűnözők nem a börtönökben, hanem azokon kívül gazdagodnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hivatalosan közölte, megjelent az a kormányhatározat, amelynek értelmében felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését. A kormány továbbra is tartja magát ahhoz, miszerint a kártértítések kifizetése visszaélés az európai uniós és a magyar jogszabályokkal. Hogy a magyar jogszabályokat az Orbán-kormány léptette életbe? Nem érdekes, hiszen nem gondolták, vagy magasról tettek rá, hogy vannak és lesznek olyanok, akik jogaikkal élve pert indítani a kormánnyal szemben.

A kormány által folyamatosan “börtönbizniszként” aposztrofált kártérítési perek szerintük károsítják az államot – ami történetesen az adófizetők pénzéből működik, nem pedig Rogán és Orbán magánvagyonából -, valamint az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat. Itt az emberben azonnal felmerül a kérdés: hogy mit sért? Mióta van közbizalom az igazságszolgáltatással kapcsolatban? Igazságszolgáltatás is csak hébe-hóba van ebben az országban, nemhogy még közbizalom is a működésével kapcsolatban. Ne nevettessük már ki saját magunkat.

A kormány szerint ha ez nem lenne elég, a bűnözők még meg is gazdagodnak, sőt, milliomosokká válnak a börtönökben. Ezt vajon mégis mire alapozza bárki is? Nekem úgy tűnik, hogy bűnözők nem a börtönökben, hanem azokon kívül gazdagodnak. Ilyen például maga Rogán Antal, akit lehet bűnözőnek nevezni. Nézzük mi áll az általa irányított hivatal közleményében:

Megjelent a kormányhatározat: a kormány felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését

Megjelent  a hivatalos kormányhatározat a börtönkártérítések kifizetésének felfüggesztéséről. A magyar kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos pénzügyi iparággá vált. A börtönben ülő bűnözők, ügyvédjeik segítségével már 12 ezer pert indítottak a Magyar Állam ellen és 10 milliárd forintot pereltek ki a rossz börtönkörülményekre hivatkozva. A kormány álláspontja szerint ez visszaélés az európai uniós és a magyar jogszabályokkal.

A börtönbiznisz károsítja az államot, károsítja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét. Hiszen a társadalom nem azért küldi a bűnözőket a börtönbe, hogy ott meggazdagodjanak és milliomosokká váljanak. A kormány ezért úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a börtönkártérítések kifizetését, emellett az Igazságügyi Minisztérium felülvizsgálja a szabályozást. Fontos tudni, hogy Magyarországon 2010 óta folyamatosan nő a börtönférőhelyek száma, új börtönök épültek és börtönfejlesztések zajlanak.

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ (OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!