Október 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bocsánatkérést tűzzék a kalapjukra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,898,056 forint, még hiányzik 1,101,944 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, ki hogy van ezzel, de nekem az összes szamócamintás napozóm csordultig telt a bocsánatkérésre felszólító közleményekkel. Szerintem pedig a kormány ne kérjen bocsánatot senkitől, azzal aztán senki nem lesz előbbre. Ehelyett független szervek – nem egy hatvanadik parlamenti testületre gondolok – vizsgálják ki a dolgot, és kerüljön mindenki, akinél ez indokolt a bíróság elé veszélyeztetés vagy olyan váddal, ami megállja a helyét. Ha politikai vagy üzleti érdekből nem járt el a kormány az elvárható gondossággal, annak legyen végre kézzelfogható következménye. A bocsánatkérést pedig tűzzék a kalapjukra, senki nem kér belőle.

 A Párbeszéd felszólította a kormányt pénteken, hogy kérjen bocsánatot a Sinopharm-vakcina “szakmai protokollt mellőző bevezetése” és az emberek megtévesztése miatt.

 A párt frakcióvezető-helyettese online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök “kicsit szemérmesen, a tényeket kicsit elhallgatva, de mégiscsak beismerte” a rádióban, hogy egy nagyon fontos kérdésben igaza van Karácsony Gergely főpolgármesternek és az ellenzéknek, valóban meg kell vizsgálni a koronavírus-elleni harmadik oltás bevezetésének lehetőségét.
    Burány Sándor azt mondta, hogy a Sinopharm-vakcina használatát Magyarországon nem egy orvosokból álló szakértői testület, nem az Európai Gyógyszerügynökség, hanem Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter engedélyezte “politikai okokból”.
    A képviselő hozzátette: a vakcinát korábban sehol nem adták be hatvanévesnél idősebb embereknek, a kormány azonban pont a 65 év felettiek körében kezdte bevezetni, akikre gyakorlatilag nyomást gyakorolt, “mondván, ne válogassunk a vakcinák között”.
    Amikor az ellenzéki politikusok a szakértők aggályaira hivatkozva kérték, szűréssel állapítsák meg, hogy a vakcina kellő védettséget nyújt-e, akkor a kormány oltásellenességgel vádolta őket – emlékeztetett a frakcióvezető-helyettes.
    Az ügyben Magyarországon nem a kabinet végzett vizsgálatokat, hanem egyes nagyvállalatok, a Semmelweis Egyetem, illetve a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat. Sem az egyetem, sem az önkormányzat vizsgálata nem adott megnyugtató választ a kételyekre, sőt éppen azt mutatta, hogy a hatvan év felettiek esetében a Sinopharm-vakcina hatékonysága jóval gyengébb, mint bármelyik más oltásé – közölte.
    A kormánynak be kell ismerni, és vállalni kell a felelősséget, de erre nem hajlandó – jelentette ki Burány Sándor. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!