Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Belügyminisztérium minden idők legnagyobb pedagógusbéremelésével kampányol, amire nincs pénz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi lehetne korrektebb, ízlésesebb és méltóbb a Pedagógusnaphoz, mint hogy az oktatás szereplőit szisztematikusan megalázó, hülyének néző, a követeléseiket az asztalról rendre lesöprő, a tiltakozásaikat semmibe vevő, azokon gúnyolódó, a jogaikért kiálló pedagógusokat az állásukból kirúgó oktatásért felelős rendőrminisztérium a saját mellét féltéglával döngető közleményben tudatja az érintettekkel, hogy MINDEN IDŐK LEGNAGOBB PEDAGÓGUSBÉREMELÉSÉT tervezi?

Végül is kivételesen nem hazudott Pintér Sándor és a belügy: konkrétum nincs, ami van, az valószínűtlen terv és ígéret. Nem elég, hogy a bosszútörvény tervezetét nem vonták vissza, ahogy azt az érintettek követelték, ellenben hamarosan benyújtják a parlamentben, változatlanul olyan forrásokra hivatkozva kampányolnak minden idők legnagyobb pedagógusbéremelésével, amelyek nem léteznek. Úgy verik téglaporosra a mellkasukat minden idők legnagyobb pedagógusbéremelésével, hogy közben sehol nincs –  és a kormány EU-ellenes ámokfutását elnézve nem is lesz – az a pénz, amiből ezt kellene valósítani.

Tehát Pintér és az ő minisztériuma Pedagógusnap alkalmából kiadott egy önfényező közleményt, amiben köszönetet mondanak mindenkinek, aki még nem hagyta ott a fenébe a tanári pályát, és beismerik, hogy minden ugyanúgy van, ahogy eddig volt: a soha nem látott mértékű béremelésre nincs pénz. Lényegében három bekezdésben négyszer írták le, hogy uniós források nélkül semmi nem lesz. Sőt, azt is leírták, hogy amennyiben egyszer csak megérkeznek az uniós források, akkor sincs kőbe vésve semmi. Arra az esetre is csak terv szintjén létezik az átlagbér több ütemű emelése. És ez még nem a legalja, lesz még durvább is.

A Pedagógusnap alkalmából köszönetet mondunk valamennyi pedagógusnak, aki szeretettel és lelkiismeretesen tanítja, neveli a rá bízott gyermekeket, diákokat. A kormány a mostani háborús idők ellenére is a rendszerváltás óta legnagyobb mértékű pedagógus béremelést tervezi, az ezt megalapozó új pedagógus életpálya törvényjavaslat – több hónapig tartó átfogó szakmai és társadalmi egyeztetést követően – hamarosan az Országgyűlés elé kerül. A béremelést eddig is csak az késleltette, hogy Brüsszel húzza az időt, és nem fizeti ki a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Amikor megérkeznek a hazánkat megillető uniós források, soha nem látott mértékű pedagógus béremelés valósul meg.

Az új pedagógus életpálya törvényjavaslat nagyobb szakmai és anyagi megbecsülést garantál a pedagógusoknak, megteremti a pályakezdők és a hátrányos helyzetű diákokkal foglalkozó tanárok kiemelt béremelésének feltételeit.

Mint ismert, a kormány 2023. januárjától 10%-os pedagógus béremelést előlegezett meg. Amikor Magyarország megkapja a hazánknak jogosan járó uniós forrásokat, a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű pedagógus béremelés következhet. Amikor megérkeznek az uniós források, a kormány tervei szerint az első ütemben 561 ezer forint, jövőre 681 ezer forint, 2025. januárjában pedig 800 ezer forint lehet a pedagógus átlagbér. (via MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!