Augusztus 9,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A 4-6-os villamospótló buszok némelyikén 40 fok van, de a BKV szerint nincs semmi probléma

A Közlekedő Tömeg Egyesület felméréseiből – amelyeket elmondásuk szerint professzionális hőmérővel végeztek – kiderült, hogy a 4-6-os villamospótló buszokon olyan forróság uralkodik, mint bármely hazai kórház műtőjében. Ez azt jelenti, hogy néhol az akár 40 fokot is eléri a járművön belüli hőmérséklet, miközben a BKK közszolgáltatási szerződésben foglalt előírásai alapján a járműveket 26 fokra kellett volna hűteni. Hogy mi volt a válasza a BKV-nak a mért adatokra? Fake news, kérem, fake news. A BKV szerint tudniillik a legtöbb villamospótló autóbusz klímája hibátlanul működik. Még szerencse, hogy a BKV ezt is jobban tudja, az állampolgár pedig maradjon csöndben, és élvezze a 40 fokos hőséget a túlárazott tömegközlekedésen.

Tegnap délután egyik busz klímája sem működött a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton – derül ki a Közlekedő Tömeg Egyesület felméréséből. Minden járművön elviselhetetlen, 30 fok feletti hőség uralkodott, de volt olyan villamospótló is, melyen több mint 40 fokban izzadtak az utasok. Többek között az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondicionáló berendezés. Mindez a 4-6-os pótlóbuszokon utazó napi több tízezer ember egészségét veszélyezteti, de más autóbuszjáratokon is hasonló állapotok uralkodnak.

A Közlekedő Tömeg a BKV felé naponta átlagosan 30 hibabejelentést küld az egyes járművek klímaberendezéseivel kapcsolatban, így a 4-6-os villamospótlón mért buszokat korábban már többször is bejelentették számukra. A BKV szerint azonban a legtöbb villamospótló autóbusz klímája hibátlanul működik.

Az egyesület szerint a BKV Zrt. folytatja tavalyi gyakorlatát: az utasok panaszait nagyrészt ignorálják, és idén sem végeznek megfelelő karbantartást a járműveken. Ezt nemcsak az utasok, hanem a közlekedési vállalat saját dolgozói, a buszvezetők is elszenvedik, hiszen embertelen körülmények közt kell végezniük a munkájukat.

A Közlekedő Tömeg Egyesület felszólítja a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen az elkövetkező napokban még nagyobb kánikulára lehet majd számítani!

Kiadó: Közlekedő Tömeg Egyesület

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!