Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


157

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Meglehetős ostobaságra vall, hogy a 18 órakor kezdődő Magyarország-Portugália történelmi Eb-mérkőzés előtt az ember bármi másról kezd el pofázni. Bármi másról, ami nem foci. Ennek ellenére – amint az a sajtóban már mindenhol megjelent – rögzítsük itt is a mai történelmi szégyennap messzire bűzlő számát: 157.

Ennyi darab parlamenti képviselő – úgy is mint bátor és legbátrabb magyar – gondolta úgy, hogy kutyakötelessége megszavazni a Fidesz-KDNP homofóbtörvényét. Sok minden egyebet is megszavaztak, amiről szintén lesz szó, de most maradjunk a szélsőjobb szélsőjobbján hasító orbánizmus eme újabb törvényalkotási és erkölcsi mélypontjánál.

Amely homofóbtörvény – szintén ismert, de nem lehet eléggé hangsúlyozni – eredetileg a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szólt volna, ha a szellemi árokásók és törzsi gyűlölködők pártja nem döbbent volna rá, hogy az mégiscsak tarthatatlan, hogy pártokon átívelő konszenzus övezzen egy kétségtelenül súlyos kérdést. Az egyszerűen elő sem fordulhat, hogy a teljes politikai paletta felsorakozzon egy fontos társadalmi ügy mögé, ezért belesuvasztották a Kocsis-Selmeczi-féle szörnyszülött törvénytervezetbe – nyilván az utolsó előtti pillanatban – azokat a homofób, mélyen abszurd, alkotmányellenes és közveszélyes faszságokat, amelyeket belesuvasztottak. A homoszexualitással és a nemváltással kapcsolatos felvilágosítást népszerűsítésre keresztelték és betiltották, a homoszexualitást és a nemváltást megjelenítő tartalmakat betiltották, a népszerűsítésnek hazudott iskolai szexuális felvilágosításból pedig kizárták a civilek nekik büdös részét, majd ők jól megvédik a gyerekeinket jeligére.

Egyáltalán nem azon akarok színapadiasan meglepődni, hogy a valamiért függetlennek (néha ellenzékinek) nevezett Mi Hazánkban landolt Dúró Dóra&Co., vagy az egyszemélyes Volner Párt vagy egyéb Jobbik-szökevények természetesen együtt szavaztak az antropológiai gonoszság pártjával, mert nevetséges volna. Azon sem szándékozom szemforgatva megrökönyödni, hogy a kétharmados többséget igénylő homofóbtörvény egyáltalán átment, és semmit nem számított sem az ellenzéki, sem a társadalmi tiltakozás. Azt viszont nem tudom értelmezni, amit az állítólag néppártosodott Jobbik művelt ebben az ügyben. Alig telt el pár nap azóta, hogy rendkívül rossz, a Jakab-féle korrupcióellenes retorikának mindenben ellentmondó, kiábrándító üzenetet küldtek a választópolgárok kormányváltást akaró részének, amikor bejelentették, hogy Hadházy Ákos helyett a rovott múltú Tóth Csaba mögé sorakoznak fel Zuglóban, és máris itt van ez. Mi volt ez, és mit kezdjünk vele?

Ezt a kérdést semmi nem válaszolja meg jobban, mint Jakab Péternek a Jobbik álláspontját szerintem sikertelenül megmagyarázni hivatott Facebook-posztja alatt hömpölygő kommentáradat, amely posztban a párt vezetője azzal érvel:

A gyermekeket megnyomorító pedofilokkal szemben nincs kegyelem. Nálam nincs. Mert a gyermek az első. Minden más csak utána jön. Ennek megfelelően fogok ma szavazni.

Az, hogy Jakab Péter az undorító paródiájává züllött magyar parlament egyik legjobb – ha nem a legjobb szónoka -, ezek szerint nem jelenti azt, hogy felnőtt a feladathoz, amelyet az elvileg kormányváltásra készülő hatpárti ellenzéki koalícióban való részvétel támaszt. Remélem, Jakab Péter nem fogja trollnak nyilvánítani azokat az embereket/szavazópolgárokat, akik civilizáltan hangot adtak mély csalódásuknak azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik megmagyarázhatatlanul összekacsintott ebben a kérdésben a Fidesszel. Azt remélem, hogy ezzel szemben Jakab Péter és a Jobbik elgondolkodik azon, hogy ennek a lépésnek mi értelme volt,  és helyesen dekódolja a választók üzenetét.

Tudniillik nem elég állítólagos ellenzékinek, kultúrembernek, morális lénynek lenni, annak is kell látszani. Ha ez a törvénynek nevezett moslék arról szólna, amit Jakab állít, akkor meg lehetett volna szavazni. De ez nem arról szól, hanem mindarról, ami Jakab posztjából kimaradt. Ráadásul ez nem a Jobbik belügye, hanem a teljes ellenzéki térfél hitelességének és egységének ügye. Nézetem szerint ennek sikerült ma bemosni egyet ezzel az állásfoglalással. Ezek szerint a Jobbik nem érti, hogy nem attól jobboldali és konzervatív egy párt, hogy homofób. Aki a homofóboknak akar muzsikálni, az már rég a Mi Hazánkban vagy egyéb gittegyletekben játssza a függetlenellenzékit. Aki azért szavaz együtt a Fidesszel, mert ki akarja szolgálni a vidék vélt melegellenességét, mindenellenességét és legsötétebb indulatait, az nem érti, hogy ezt a Fidesz mindenkinél jobban csinálja. Ebben nem kell szavazatok reményében megpróbálni lekörözni. Erre van a Fidesz, és erre tartja az összes szélsőjobbos álellenzéki törpepártját.

Egy szó mint száz: ez így nem nagyon fog menni. 133 is jóval több, mint amit ez az ország megérdemelne. Erre a 157-es újabb erkölcstelenségi rekordra rohadtul nem volt semmi szükség. Tartok tőle, ez most alávágott az ellenzéki együttműködés támogatottságának. Az meg végképp nem tesz jót a dolognak, ha az LMP meg is magyarázza, hogy a Jobbik szavazata csak a tiltakozás egy más formája a tisztességes, ártatlan emberek bűnözőkkel való összmosása ellen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!