Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


11 év alatt nem sikerült visszaépíteni a 13. havi nyugdíjat, de ez is nyilván Gyurcsány Ferenc hibája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz lendületbe, jött és jól megvédték a nyugdíjak területén elért sikereket. Történt ugyanis, hogy Dobrev Klára azt nyilatkozta, hogy miniszterelnökként visszaállítja a nyugdíjak svájci indexálását. Ez azt jelentené, hogy komolyan megnőne a nyugdíjak értéke, amit természetesen a Fidesz nem hisz el. Ők a rezsiutalványokban és a rezsicsökkentésben hisznek, nem pedig a nyugdíjemelésben.

Ez egyébként jól látszik azon is, hogy a Portfolio egyik cikke szerint az átlagnyugdíj a nettó átlagkereset 2009-es 78 százalékáról 2020-ra 55 százalékra zuhant és a folyamat folytatódik. De ne panaszkodjanak a nyugdíjasok, hiszen ha úgy vannak a számok, akkor Viktor majd emel. Ha meg nem, akkor kiküld egy kis utalványt, egy zsák krumplit, vagy egy köbméter tűzifát, hisz a választások hamarosan a nyakunkon vannak. De nyilván nem vetemedne oda az állampárt, hogy ilyet megtegyen, mégiscsak Gyurcsány és társai voltak azok, akik elvették a 13. havi nyugdíjat, amit a Fidesz 11 év alatt nem volt képes visszaállítani.

Reagálás Dobrev Klára (DK) nyilatkozatára

Gyurcsányék beszélnek most nyugdíjemelésről, akiket totálisan hidegen hagyott a nyugdíjasok megélhetése, amikor hatalmon voltak. Gyurcsány csatlósai voltak azok – Arató Gergelyen át Vadai Ágnesig –, akik szemrebbenés nélkül megszavazták a parlamentben a 13. havi nyugdíj elvételét, miközben kormányzásuk alatt a saját zsebüket tömték. A baloldal amikor hatalmon volt, hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat, nyugdíjadót akartak bevezetni, sőt még a háziorvosi és kórházi ellátást is fizetőssé akarták tenni az időseknek a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetésével. Amíg Gyurcsány Ferenc saját cégének csökkentette az áram árát, a nyugdíjasoknak duplájára emelte azt. A Fidesz-KDNP a válságban sem hagyja magukra az időseket: a nyugdíjasok megélhetését mai napig védjük rezsicsökkentéssel, rezsiutalvánnyal és nyugdíjprémiummal is segítettük őket az elmúlt években, továbbá fokozatosan visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat. 

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!