Október 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A legszomorúbb barakk sörrel és lángossal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 779,267 forint, még hiányzik 2,220,733 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép kedd reggelt mindenkinek! Már alig várom azt a pillanatot, amikor egy gyerek megrángatja az apja kezét és megkérdi: mi az a covid járvány? Lesz ilyen, még ha most nehezen hihető is. Ha valaki két évvel ezelőtt azt mondja nekünk, hogy hamarosan mindenki maszkot fog hordani, mint egy zs kategóriás gengszterfilmben, hogy félni fogunk az érintéstől, hogy lisztet, élesztőt és vécépapírt halmozunk fel a nyolcadikon, hogy nem ihatunk meg egy kávét, nem nyalhatunk el egy fagyit hétvégén, ha valaki azt mondja nekünk, leáll a világ, nem járnak a repülők, Bécs messzebbre kerül, mint Ausztrália, azt elhittük volna? Nem hát.

Mondjuk az a bizonyos kérdés nem mostanában fog elhangzani, de legalább mód nyílik arra, hogy az ember rácsodálkozzon arra az örök igazságra, hogy az emberiség összesített IQ-ja állandó, az azon osztozók száma pedig egyre növekszik. Miután népünk bölcs vezére söröspoharát emelte a negyedik hullám ünnepélyes beindítására, csillogószemű emberek lepték el a vendéglátóhelyek teraszait, az utcákat, tereket, hogy végre ismét átölelhessék az ötven legjobb barátjukat, egymás szájából kortyolhassák a sört, és vihessék az örömhírt emberről emberre. Ha esetleg, netán, véletlenül mégis berobban megint a franc, arról a ballibsi ellenzék tehet. Ezt én most olvastam a két szememmel egy kommentfolyamban, az egyik ilyen örömünnepen készült fotósorozat alatt.

Szerintem sem most készültek a képek, még azt is megkockáztatom, hogy nem is Magyarországon!

Lehet hogy igazad van, mert ekkora tömeg és sehól egy Rendőr,ez nagyon gyanus,ezek leget hogy csak olyan provokatív képek hisz tudjuk hogy az ellenzéknek nemhogy az arcán de még a seggén síncs bőr.

Egyébként a fotók itt készültek és most készültek. Nyilván a részleges feloldás nem arra vonatkozott, hogy tömegek csődüljenek össze, maszk nélkül, egymás ölében örvendezzenek. Ezt abban a pillanatban hivatalosan is közölni fogja a kormány amikor – ne legyen így! – elszabadul ismét a járvány.

Ha esetleg valakinek kétségei voltak azzal kapcsolatban, hogy nem egészen másfél millió beadott második oltás után szorosan miért volt szükség ilyen hirtelen erre a lazításra, az feketén-fehéren megleli a PestiSrácokon.

Gyurcsány Ferenc tegnapelőtt nagyon morcos volt amiatt, hogy Orbán Viktor jókedvűen beszélt a Kossuth Rádióban arról, hogy javulnak a járványügyi adatok, van elég vakcina, jól haladunk az oltással, ezért nyithatnak a teraszok…

…Nem kell hát meglepődni, hogy Gyurcsány Ferenc felkapta a vizet azon, hogy balosok kedvenc időtöltését most elhappolta egy kiszólás erejéig a kormányfő…

…Ezzel pedig a fiatalokkal tornacipőben lángosozó Gyurcsányt egy perc alatt lemossa a színről…

… Hiszen, ha a közhangulat jó marad, sőt javul, a kormányváltás hiú ábránd marad.

Eddig is tudtuk, csak így leírva nem láttuk talán, hogy ez is az ellenzékről (akit most Gyurcsánynak kell hívni, mert mégis egyszerűbb olyan valakit utálni, akinek van arca és neve) és a jövőre esedékes választásról szól. Értem. A söröző Orbán egy perc alatt lemosta a színről a lángosozó Gyurcsányt és a parizerező Jakabot. Hurrá! Nem lesz kormányváltás.

Közben megy ezerrel a regisztráljárparaszt. Csak éppen az nem tud regisztrálni, akinek nincs internet hozzáférése, életében nem használt még számítógépet, esetleg elhagyta a TAJ kártyáját és a számát sem tudja, netán itt él ugyan, de nincs TAJ kártyája, mint sok olyan külföldinek, aki nem innen kapja a fizetését.

Mindeközben az megvan, hogy Romániában kiválasztod, melyik oltópontra mennél, milyen oltást szeretnél azok közül, amik ott vannak (kétségtelen, kínai és orosz vakcina nincs), regisztrálsz simán a személyi igazolvány- vagy útlevélszámmal, mert az oltás alanyi jog, látod, hányan vannak még előtted, kapsz egy SMS-t, amivel be tudsz jelentkezni a neked megfelelő időpontra és beoltanak? Ez egy, legfeljebb két hét. Sőt, már van több autós oltópont, oda regisztrálni sem kell, csak kivárni a sorodat, és beoltanak. Mindehhez képest elméletileg Magyarországon annyi oltóanyag van, mint égen a csillag, mégis úgy nehezíti az oltás felvételét a bürokrácia, ahogy csak lehet. Én nem tudom, hogy simán csak nem is akarnak annyira oltani, vagy azért nehezítik a dolgot, hogy hálás legyen az ember, ha sikerült hozzájutnia. Más ötletem nincs.

Kellemes ébredezést mindenkinek! Ahogy mindig, ma is hamarosan hozzuk majd az első beszólást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.