Október 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Szijjártó, a munka hőse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 813,665 forint, még hiányzik 2,186,335 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, kezd egyre inkább haragos lenni a kormány azért, mert Szijjártó Péter nemrégiben igencsak korrupciógyanús ügybe keveredett, és ezzel a mai napig foglalkozik a sajtó. Meg sem próbálkoztak azzal, hogy megmagyarázzák, esetleg lemondásra szólítsák fel a külügyminisztert, inkább védik a végtelenségig. Ezen emberek sorához most Menczer Tamás államtitkár csatlakozott, aki a KKM-ben dolgozókat – akiket Szijjártó kirúgással fenyegetett meg, ha home office-ba vonulnának – szinte a nemzet hőseinek kiáltotta ki, akik munkája néha akár veszélyes is lehet, de erre szerződtek. Tehát home office nincs, az viszont teljesen rendben van, amit Szijjártó művelt nemrégiben. Na nem meglepő persze a nyilatkozat, de mindenképpen érdemes megjegyezni.

A baloldal a bajban inkább hazavonulna – írta Facebook-oldalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtökön.

Menczer Tamás bejegyzését azoknak a „hőbörgőknek” címezte, akik nem értik, hogy a KKM miért nem vonulhat home office-ba. „Nekünk Magyarország az első, a magyar emberekért dolgozunk, és úgy gondoljuk, hogy egy minisztérium nem zár be, nem vonul haza. Itt kell lenni, csinálni kell, egy világjárvány idején is” – szögezte le.

„Jött is a balliberális sereg (amely se nem bal, se nem liberális), hogy ez embertelen” – fogalmazott, hozzátéve: nem az. Ugyanis – mint írta – aki a Külügyminisztérium dolgozik, az a haza szolgálatára szerződött. A haza szolgálata nem opcionális, és időnként veszélyes – hívta fel a figyelmet az államtitkár, megjegyezve: „de arra szerződtünk, hogy ezt vállaljuk”. „A baloldal a bajban inkább hazavonulna. Ők meg ilyenek” – írta Menczer Tamás. Szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében az MSZP közölte, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kirúgással fenyegette meg azokat a külügyminisztériumi alkalmazottakat, akikben akár csak felmerült a távmunkára való átállás gondolata. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.