Október 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Ha majd mindenki kielemezte, a sebeit bekötözte, a lelkét befoltozta, és még tenni akar az országért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 779,267 forint, még hiányzik 2,220,733 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amikor a örökölt, berögzült, gyakorolt minták nem működnek többé, új mintákat kell keresni.

A lexikális tudás vagy az ego nem mentesít senkit a tévedés jogától – mondta a kényszerzubbonygyártó. Választás 2018! A NÉP döntött!

Összesítve:

Fideszre leadott szavazatok                                 2.703.393

Ellenzékre leadott szavazatok                             2.618.258

Egyéb pártocskákra leadott                                       79,139

Az eredmény ~ 50-50%

~ 8.000.000 választópolgárnak volt lehetősége kinyilvánítani a véleményét április 8.-án.  Megtörtént.

~ 5.400.798 ember érezte úgy, hogy kötelessége szavazni.

~ 2.6 milliónak semmit nem jelent egy választás, az ország sorsa, jövője, de még a jelene sem.

Aki ismer és folyamatosan nyomon követi a bejegyzéseim a Faszbukkon, tudja, hogy percre kész voltam az eltelt pár év történéseivel, mindennel, ami politikai, vagy egyéb területen zajlott. Elmondtam mindenről a véleményem. Mindenről is.

A jelenlegi ellenzéknek, volt 4+4 éve arra, hogy megoldjon egy egyszerű feladatot. Jelesül, hogy alternatívát mutasson. Ezalatt a 8 év alatt fogadalmak, kifogások és nyafogások tömegét lehetett hallani. Kiváló megmondóemberkék mantrázták, hogy most, most majd mi aztán, majd most mindenki meglássa. Aztán április 8.-án megláttuk. Kevesen voltunk, akik előre látták. Kevesen, akik azt is elmondták, mi a megoldás. DE.  Még többen, akik nagyon okos megoldásokat vázoltak a miértekre és hogyanokra. Aztán ezek az okoskák mind elbuktak április 8.-án. Mind. Akikre meg nem hallgattak, igazolást nyertek. Az egótól túlfűtött személyiség csőlátású. Képtelen látni az egészet. Csakis azt, ami a fejében mint megoldás létezik. Minden más számára elképzelhetetlen.

Amikor Kertész Ákos megírta a magyar néplélekről az igazságot, az egótól, no meg a nem létező, de megálmodott nemzeti mellényben táncolók Kanadáig zavarták. Pedig csak tükröt tartott. Idemásolom Kertész Ákos szavait, amelyeket a 2014-es választások előtt mondott arra a kérdésre, hogy leadja-e szavazatát Kanadában az áprilisi magyarországi választásra?

Szó se lehet róla! A Fidesz új választási törvénye megakadályozza a szabad, demokratikus választást. Ez, ami április 6-án lesz, a diktatúra választási komédiája, ebben demokrata nem vehet részt. 2010 őszén éppen a Népszavában jelent meg az Őfelsége ellenzéke című cikkem. Már ott figyelmeztettem arra, hogy ellenzék csak demokráciában létezik, diktatúrának nincs ellenzéke…

Az ellenzéki pártok süketek voltak a szavakra. Az eredmény történelem. 2/3 és újabb 4 év Fidesz uralom, amiben Orbán folytathatja a maradék demokrácia lebontását. Az ellenzék biodíszletként asszisztált hozzá, miközben a kormánypárt naponta vigyorgott cinikusan a pofájukba.

Szél Bernadettek, Vona Gáborok keményen felszólaltak a Parlament ülésein, aztán megkapták minden felszólalásukra a cinikus vigyorral fűszerezett választ. Naponta mentek el a pofonért és nem vették észre, hogy minden lépésük-szavuk-tettük, az eredményt tekintve nulla. Játszottak egy színdarabban, amelyben ők voltak az udvari bolondok. És még büszkék is voltak rá, hogy milyen jól megmondták a megmondanivalót.

A választási törvény átírása után, már 2014 előtt ismertek voltak a játékszabályok. Ha 2014-re nem is tudta az ellenzék felfogni a mit és hogyant, az reális elvárás volt, hogy a következő 4 év elég legyen arra, hogy 2018-ra teljesen megismerve azt és felkészülve rá, valós alternatívát állítson.

Nos. Mivel nem tanultak semmit, az ellenzéki pártok ismét csúfos vereséget szenvedtek, csak mert mindegyiknél győzedelmeskedett az EGO.

Biztos, hogy történtek csalások. Hiszen a NER lényege a feltétlen szolgaság. A kiskirályok, a NER-szolgák akkor is teljesíteni akarnak, amikor erre semmi szükség nem lenne. Ezért aztán buzgón, dilettáns módon túltolnak dolgokat.  Most pl. ezt a választást. Talán nem lenne e nélkül 2/3. Talán. De még ez sem biztos. Ami viszont biztos: a választáson résztvevő pártok minden ismerettel rendelkeztek, ami a választási részvételhez kellett. Azt is tudták, hogy a Fidesz mindenben hatalmas előnnyel indul. Lásd: pénz, média és a választási törvény. Azzal is teljesen tisztában voltak, hogy csakis úgy győzhető le a Fidesz, ha egy az az egy ellen állnak fel mind a 106 körzetben.

Ebben a darabban ezekkel a szabályokkal folyik a játék. De ez még hiányos. Még kell hozzá valami egészen fontos. Ismerni kell saját korlátainkat. Azt, hogy ezekkel a feltételekkel mire is vagyunk vagy lehetünk képesek. Ez az apró, ám egyáltalán nem jelentéktelen kis dolgocska kimaradt a játékból. Az ellenzék egy  illúzióban élt az egójától túlfűtve, és mondhatni nem látta a fától az erdőt. A végeredmény ismert.

Újabb Fidesz 2/3

Eltelt egy hét a választás után. Meghallgathattuk a pártok okos embereinek kifogásait, nyafogásait, a miértre adott válaszait. A felelősség egymásra tologatását. Sőt, még azt is láthattuk, hogy egyesek a bukásból sem tanulva, csöppnyi felelősségérzetet sem éreznek.

A Fidesz hatalomra kerülése óta, 2010 óta mondom, hogy amíg a nép nem kezd el másképp gondolkodni, amíg nem kezdi el önként, magánszorgalomból megtanulni a demokrácia játékszabályait, hogy az miért is fontos és szükséges, addig itt ebben az országban nem lesz változás. Amíg tömegeket tudatlanságukban  akármilyen dolgokkal félelemben lehet tartani, mint most például a migránsozással, vagy a Stop Sorossal, vagy azzal a mondattal, ha az ellenzék nyer, akkor itt mindmeghalunk, megszűnik Magyarország, addig itt esély sincs egy demokratikus, szabad országot felépíteni. A nép többsége konzervatív, maradi gondolkodású, aki biztonságot, erős vezetőt akar. Ezért volt lehetséges, hogy ~ 500 ezer olyan ember is átszavazott a Fideszre, aki amúgy – ha látta volna a megoldást az alternatívát az ellenzéki oldalon – nem szavaz át a Fideszre. Ha már választási csalást kell keresni – tömegeset -, akkor azt pont az ellenzéki oldalon kell keresni. Csak egy apró kis adalék a keresgéléshez: a választások előtt a közvéleménykutatások az MSZP és a DK-tábort a végeredmény tekintetében felülmérték. A valóság az, hogy az MSZP táborából eltűnt kb. 300 ezer szavazó, a DK-s táborból meg vagy 200 ezer. Persze az is lehet, hogy valaki hazudik. Csak az a baj, hogy akárhogyan is van, sehogy sem jön ki a matek. A számok meg – mint tudjuk – makacs dolgok.

Mert például azokban az apró falvakban, ahol még 4 éve az ellenzék volt túlsúlyban, ezen a választáson a Fidesz majd 100%-ban átállította a tömeget a saját oldalára. Miért? Mert ez a vidéki tömeg semmit sem látott az ellenzékből. Amit meg látott, arra még ők sem adtak egy darab voksot sem. Inkább eladták tojásért, krumpliért, Erzsébet utalványért, és minden olyan alamizsnáért, ami  akár csak egy hangyafinggal is több volt a semmitől, vagy a látványos ellenzéki harcoktól. Hiszen semmi bíztatót, semmilyen alternatívát nem láttak. És ezért nem hibáztathatók. Ezért csakis az ellenzéki pártok a hibásak.

Tehát, ha majd mindenki kielemezte, a sebeit bekötözte, a lelkét befoltozta, és még tenni akar az országért, akkor kezdjen el másképp gondolkodni.

(Míg írtam ezt a cikket, befutott az Oszkó Péterrel készült riport. Hallgassátok meg kiegészítésképpen!)

Czotter József

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.