Október 22,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Megmacskásodott propagandista

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,716,901 forint, még hiányzik 1,283,099 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Akárhonnan nézem – és ha még lenne bennem jóindulat a kormánypárt iránt, ami nincs, akkor is ugyanezt látnám -, a NER elmeállapota gyorsuló ütemben hanyatlik. Ez mondjuk nem csoda, mert eléggé kilátástalan helyzetbe sikerült magukat navigálni, vagyis inkább a gazdájuk navigálta őket.

A baloldal brüsszeli képviselői miatt maradt el a HÉV fejlesztése Ágh Péter beruházási államtitkár szerint.

Az Országgyűlés hétfői ülésén Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy szerinte „a kormány meg akarja nehezíteni a közösségi közlekedést használó emberek mindennapjait”, fejlesztések, beruházások maradnak el, miközben folyamatosan romlik a HÉV infrastruktúrája. „Lázár János hisztériarohamokat kap, néha elbocsát közlekedési vezetőket, általában három-négy embert ki szokott rúgni, majd bejelent egy néhány pontos közlekedési javaslatot, de ezek után nem történik semmi” – mondta. (HVG)

Az bizony igaz lehet, hogy az ellenzéki – tehát nem fideszes, tehát baloldali – képviselők miatt maradt el a HÉV fejlesztése. Azt már tudjuk, hogy az orosz-ukrán háború kirobbanásáért is őket terheli a felelősség, és szintén ők lesznek az okai, ha végre megbukik a NER, de az viszonylag újdonság, hogy már a tömegközlekedés fejre állása is a lelkükön szárad. Ha esetleg mégsem ez a megoldás, akkor talán érdemes lenne kipróbálni, hogy mi változik abban a hazánkban elképzelhetetlen esetben, ha szakemberek kerülnek a megfelelő posztokra, ha valaki, akire rábíz a csúti egy feladatot, netán ért is ahhoz, amit csinál, továbbá ha a szükséges fejlesztésekhez pénzt is biztosít a kormány ahelyett, hogy a meglévő szűkös forrásokat is lerabolja. Bár megértem, hogy kell a pénz máshová:

Tovább nő a közmédia működtetésére szánt keretösszeg a parlament költségvetési bizottságának új javaslata szerint. A kedden benyújtott tervezet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetési tervezetét tartalmazza, amely alapján

a közmédiát működtető MTVA jövőre több mint 165 milliárd forintból gazdálkodhat. (Telex)

És ez csak a pártpropaganda és az arra kiszórt pénz egy része, ennek akár a többszörösét is elverheti a Fidesz a hatalomban maradást biztosítani hivatott ágazat működtetésére. A gond csak az, hogy a korlátlan források ellenére is az történik a propagandagépezettel, ami az oktatással, egészségüggyel, tömegközlekedéssel; lerohadt, és elkezdett összeomlani. Ahogy Lázár János nem nevezhető éppen profi szakembernek abban, aminek a vezetésére most éppen kinevezte a gazdája, úgy bizony hiába gondolja azt Rogán Antalról és Habony Árpádról a főkipcsak, hogy a világ legjobb propagandagyárosai, ez sem felel meg a valóságnak. Semmi új ötlete senkinek, elveszítette a Fidesz azt az előnyét, amivel olyan jól (vissza)élt hosszú időn keresztül. Már nem ők irányítják a közbeszédet, hanem ők futnak az események után. Ez pedig nem működik. Kapkodnak, hibát hibára halmoznak. Igazából öröm nézni a vergődésüket. Én legalábbis élvezem, ezt nincsen okom tagadni. Bár nem is áll szándékomban. Elég csak Orbán Viktor öccsének ügyére gondolni, vagy éppen a frissen kirobbant botrányról, mely arról regél, hogy Csárdi Antal azt állítja, az önkormányzati választások előtt egyeztetések zajlottak Vitézy, Rogán és az LMP vezetése – gondolhatunk itt bátran Ungár Péterre – között, tehát összejátszottak. Az érintett felek természetesen mindent tagadnak, de ebben nincsen semmi különleges, ez amolyan nemzeti szokás mostanában.

Emlékezzünk közösen 1956 hőseire! Találkozzunk október 23-án, szerdán 10:30-kor Budapesten, a Millenárison. Beszédet mond Orbán Viktor. Add tovább! Fidesz”

– ilyen üzenetekkel toboroz magának egy, a nyilvánosság számára ismeretlen adatbázis alapján tömeget a Fidesz szerdára több olvasónk beszámolója szerint. (HVG)

Ez mindenhonnan nézve meglehetősen különös. Az ünnepi beszédet eleve egy zárt, viszonylag kis térbe szervezték, a Millenáris Parkba eleve néhány ezernél több ember nem fér be. A különös pedig az, hogy ezek szerint annyi önként jelentkezőt sem sikerült összegereblyézni. A vidékről buszoztatást ezek szerint most nem vállalták be valamiért, magától, saját költségen pedig nem nagyon töri magát senki, ha jól értem. Ez megint Rogánék egyik bakija, hiszen ennek bekövetkezni sem lett volna szabad, nem hogy nyilvánosságra kerülni. A dakota utcai harcos mintha kezdené elveszíteni a vonzerejét, bár mondjuk én eddig sem értettem, mit esznek rajta a hívei. Erre, és a hasonló baklövésekre gondolok akkor, amikor azt állítom, kezd a hatalom legfőbb eszköze, az agymosás/néphülyítés összeomlani. És akkor végül kukkantsunk be a túlárazott pártmédiába, hol tartanak ők az erkölcsi fejlődésben. Hát itt:

Na, a Pride tulajdonképpen éppen ez a túltolt feltűnési viszketegség, csak egy másik irányból. És itt kanyarodunk vissza a felütésünkhöz, miszerint Magyar Péter a megtestesült Pride. Az arcunkba nyomja az állandósult fallikus megnyilvánulásait, jelezve, hogy ő aztán igazi férfi, ő a nagybetűs MAN. Ebből ugyebár az következik, hogy az ember első gondolata, hogy ez a tag akkor se tudna erekciót produkálni, ha intravénásan kapná a viagrát.

Macskás néni lájksz disz

Persze, van a szektának egy része, akiknek ez kell. Tudniillik az elhagyatott, kiégett, magányos, szeretethiányos negyvenes nők tábora, akik általában család utáni vágyukat a szőrös kis macska-gyerekeik szorgos sétáltatásában élik ki (nekem is van két macskám, soha nem sétáltatnám őket, hagyom mind két dögöt vadászni, és mivel az ivartalanításnak se vagyok híve, azt is rájuk hagyom, hogy toxikus maszkulinitásukat kiéljék a falu összes szukáján, boy will be boys). (Pesti Srácok)

Értjük. Tehát Magyar Péter impotenciájára – ami ugye kire tartozna bármikor ebben az életben? – az a megdönthetetlen bizonyíték, hogy a negyvenévesnél egy nappal sem fiatalabbnak látszó szerző lenénizi a vele egykorú nőket, és gyakorlatilag dugatlan banyáknak írja le azokat, akik vele ellentétben felelősen tartanak macskát – tehát ivartalaníttatják, hogy ne legyen a mostaninál is több szerencsétlen kóbor állat, akik nyomorult életet élnek, nincs mit enniük, betegek, de senki nem segít rajtuk, végül kínok között pusztulnak el valahol -, és még etetik is őket, nem a mérgezett rágcsálókat kell összefogdosniuk. Hát ha ez nem győzi meg az embereket, hogy ne Magyar Pétert, hanem Orbán Viktort támogassák, akkor semmi.

Egyebekben pedig jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi pedig hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mint mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.