Október 22,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ennyi idősen már nem változik az ember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,716,901 forint, még hiányzik 1,283,099 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! A tegnapi nap Orbán Viktor folytatásos rádiómonológjával indult, hátha valakinek jól telt a hete, és sürgősen el kell szúrni. Érdekes megfigyelni, ahogy az ország széthullásával párhuzamosan a miniszterek elnökének a személyisége is darabokra potyog, miközben mindenki igyekszik úgy tenni, mintha az égvilágon semmi nem történt volna, mintha az lenne a teljesen normális, ha az ország első embere, sőt, az ország többségi tulajdonosa és diktátora úgy hazudik bele a mikrofonba, mintha nem lenne holnap. Márpedig ez történik, már túl vagyunk azon az időszakon is, amikor a hazugságot megpróbálták valamennyire illeszteni a valósághoz, hogy mégse lógjon ki olyan nagyon a lónak a lába.

Az egy dolog – bár távolról sem lényegtelen, nem elhanyagolható dolog -, hogy valaki miniszterelnökként bemegy a saját pártrádiójába hazudozni és ökörségeket beszélni, az azonban egy másik, sokkal dermesztőbb dolog, ahogy ez az ember az ukrán-orosz háborúról beszél. Nem az történt, hogy legalább részben eljutott az agyáig a többi uniós tagállam álláspontja ebben a kérdésben, hanem az, hogy egyre vadabb, egyre ijesztőbb módon próbálja meg Putyint szolgálni. Mert amit csinál, az senki másnak, leginkább Magyarországnak nem áll érdekben, csak az orosz háborús bűnös diktátornak.

Orbán arról beszélt, hogy döbbenten hallgatták Zelenszkij győzelmi tervét, mert most derült ki, hogy ami eddig tervként létezett az a „vereség terve”. Kijelentette, hogy Magyarország ebben a győzelmi tervben nem vesz részt, mert „ezzel a tervvel nem lehet nyerni, ezzel megint csak veszteni lehet”. A miniszterelnök a háborús tárgyalásokkal kapcsolatban nem akart spekulálni, de szerinte a háború kezdete óta a pozíciók Oroszország javára, és Ukrajna rovására változtak. „Most éppen elveszítjük a háborút. Én szeretem a politikusi szalonokban megfogalmazott remek mondatokat, de most éppen ezrével halnak meg a frontvonalon mindkét oldalon, de az ukrán oldalon is” – fogalmazott.

„A tüzet az Európai Néppárt fújja, Manfred Weberék a legelkötelezettebbek a háború mellett.” (Telex)

Magyarország eddig sem vett részt semmiben, ami ártott volna Putyinnak, így aztán egyáltalán, semennyire nem meglepő, hogy most is kívül akar maradni. Ez nem is lesz különösebben nehéz, hiszen az Európai Unió tagállamainak kormányfői már régen nem állnak szóba a magyar miniszterelnökkel, a szélsőjobbos haverjain kívül senki nem látja szívesen. Zelenszkíjnek valószínűleg azért nem volt eddig győzelmi terve, mert nem ő támadta meg Oroszországot, hanem Oroszország támadta meg Ukrajnát. Győzelmi terve Putyinnak lehetett – amit azóta már régen a kukába postázhatott -, Zelenszkijnek védelmi terve volt. Megnyugtatásul közlöm, hogy Orbán Viktor nélkül is azt csinál az Európai Unió, amit szükségesnek és helyesnek tart, a magyar miniszterelnök pedig egyre inkább kirekeszti az országot a közösségből. De talán a legszebb kijelentése az, hogy nem akárki, egyenesen az Európai Néppárt szítja a háborút. Hiába, ennyi idősen már nem változik az ember. Aki hatvan éven keresztül álnok, becstelen hazudozó volt, aki a piti bosszúját fontosabbnak tartja bárminél a világon, az ezután is pontosan olyan álnok, becstelen hazudozó marad. Orbán soha nem fogja megbocsátani, hogy mennie kellett az Európai Néppártból. Kicsinyes bosszúálló volt, az is marad.

És persze nincsen egyedül a mi utcai nindzsagalambunk a hülyeségeivel, akad még futóbolond rajta kívül is:

Donald Trump elment beszélgetni egy podcast-adásba, ahol gyakorlatilag Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt hibáztatta, amiért hagyta, hogy elkezdődjön a háború Ukrajnában.

A volt amerikai elnök Zelenszkijről azt mondta: „az egyik legnagyobb üzletkötő, akit valaha láttam”, majd rácsodálkozott, hogy Ukrajna mennyi támogatást kapott az Egyesült Államoktól. „Ki kapott még ennyi pénzt a történelem során? Soha nem volt még ilyen. És ez nem azt jelenti, hogy nem akarok segíteni neki, mert nagyon sajnálom azokat az embereket. De soha nem kellett volna hagynia, hogy az a háború elkezdődjön” – mondta Trump, a kampánya során is „ügyeskedőnek” gúnyolta az ukrán elnököt, aki csak pénzügyi segítségért keresi fel az amerikai kormányt. (444.hu)

Szóval Zelenszkij tehet arról, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát, és az ukrán elnök most arra használja a háborút, hogy pénzért kuncsorogjon nála – Donald Trumpnál -, aki nagyon sajnálja azokat az embereket – az nem derült ki, hogy az oroszokat, vagy az ukránokat -, de lényegében az ukrán elnök hibája minden. Merem állítani, hogy máris jobb hely lenne ez a világ, ha valakinek lenne egy üzemképes varázspálcája, amivel egy lakatlan, megközelíthetetlen, lehetőleg soha fel nem fedezett szigetre bűvölné Orbánt, Putyint és Trumpot. Ők ott biztosan jól meglennének – ameddig ki nem nyírnák egymást -, mi pedig végre elkezdhetnénk eltakarítani azt a temérdek szemetet, amit ide hurcoltak nekünk.

Fel kell készülni arra, hogy brüsszeli oldalról a továbbiakban is – egészen a 2026-os választásokig – lesznek komoly beavatkozási kísérletek a magyar belpolitikába – vélekedett a Nézőpont Intézet vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatorna 48 perc című műsorában.

Mráz Ágoston Sámuel arra a műsorvezetői felvetésre, hogy az Európai Parlament (EP) múlt heti ülésén példátlan támadások érték a magyar kormányt, továbbá az Európai Néppárt (EPP) egy közösségi oldalon publikált bejegyzésben utalt arra, hogy Orbán Viktornak „ideje mennie„, azt mondta: gyakorlatilag „nyílt kampányt folytatnak” Brüsszelből a magyar kormány ellen, azaz a kormányváltás érdekében. (MTI)

Jó, készüljetek csak fel egészen nyugodtan. De előtte nem ártana megtanulni különbséget tenni a támadás és a kritika között, ugyanis a két dolog nem azonos, az Európai Unió politikusainak pedig jogukban áll elmondani a véleményüket a magyar kormányról, a kritika nem Orbán Viktor előjoga. Orbán is nyíltan leváltaná Zelenszkijt, megválasztaná Donald Trumpot, de szerencsére ez nem rajta múlik. Ráadásul ezek az országok nem tagjai az Európai Uniónak, tehát sok köze a csútinak nincs is hozzájuk, ahogy ahhoz sincs joga, hogy megpróbáljon aktívan – pénzzel, propagandával – beavatkozni környező és távolabbi országok választási eredményeibe azért, hogy a szélsőjobb kerüljön hatalomra. Komolyan mondom, hogy akármilyen állapotban hagyják ezek maguk után az országot, kész felüdülés lesz már önmagában az is, ha nem kell naponta ennyi ócska hazugságot hallani.

Amúgy pedig jó ébredezést, szép napot, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.