Október 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Megint hitelt kérnek a jövőnkre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 779,267 forint, még hiányzik 2,220,733 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány javítani kíván a családok anyagi helyzetén, tovább segíteni a fiatalok életkezdését és a lakhatást – mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszter szerdán, miután családszervezetekkel egyeztetett Budapesten.

Hankó Balázs közölte: ezt a három területet az új gazdaságpolitikai akcióterv részévé kell tenni.

Az anyagi támogatást a családi adókedvezmény két lépcsőben történő megduplázásával tudják biztosítani. A fiatalok támogatásában is vannak „további elképzelések a diákhitel kapcsán” – tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy a szakképzésben részt vevők számára olyan hiteltermékben gondolkodnak, amely több millió forintos életkezdési támogatást nyújthat a fiataloknak úgy, hogy vállalják a magyarországi munkavállalást. Ennél a hitelformánál további kedvezményt adna a kormány, ha gyermeket is vállalnak – ismertette a tárcavezető.

Elmondta azt is: a kormány elkötelezett abban, hogy az új lakások 5 százalékos áfáját 2026 végéig fenntartsa. Az otthonfelújítási program a kistelepüléseken élőkre fókuszálna, a nagyobb városokban élő fiatalok lakáshoz jutását, lakástámogatását erősítenék – tette hozzá Hankó Balázs. (MTI)

Ezt nem értem. Hát nem az van, hogy ez minden világok legjobbika? Nem ez az unió húzómotorja és vezérhajója? Nem az elmúlt száz év legsikeresebb tíz éve van mögöttünk? Nem most következik az elrugaszkodás? Nem ez a legstabilabb kormány, a legtámogatottabb, amelyik kirángatta az országot a mocsárból, miután visszarántotta a szakadék széléről? Akkor miért kell javítani a családok helyzetén? Hiszen már jó nekik, a legjobb, akkor mi a probléma? Megint hitelt kérnek a jövőnkre? Szerintem már nem hitelképes, régen nem az.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.