Október 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nem a kölcsönös tisztelet, hanem a realitás talaja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 779,267 forint, még hiányzik 2,220,733 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Jól is jönne, ha végre felkelne a Nap, de még annál is hasznosabbnak gondolom, ha fény gyúlna honfitársaink fejében. A Závecz Research reprezentatív felmérést végzett mitől fosik a mimagyarok témában, de persze más címmel. Nos, mimagyarok – 1,2 milliónyian – leginkább attól rinyálnak, hogy Magyarországot megtámadja az egyik szomszédos ország. A többség úgy véli, Ukrajna lesz az a gaz, a kevesebbség pedig úgy, hogy Románia. Érdekes, Oroszország fel sem merült lehetőségként. És akkor a slusszpoén:

A lakosság többsége szerint, ha támadás érné az országot, a honvédség nem igazán tudna biztonságot nyújtani. Az emberek mindössze 6%-a véli úgy, hogy a magyar haderő biztosan megvédené az országot, és 16%- gondolja azt, hogy valószínűleg képes lenne erre a feladatra. A lakosság héttizede szkeptikus a honvédség önálló erejét illetően: 37% szerint valósínűleg nem tudna megvédeni bennünket egy katonai támadástól s további 34% teljesen biztos ebben. (ATV)

Ebből is látszik, hogy van azért olyasmi, amiben a kormánypropaganda sikeres. Például a félelemkeltésben. Az már nem igazán megy nekik, hogy elhitessék: a háromnevű díszkatona okkal pattog állandóan a nyilvánosságban, és bármi haszna van az ő létének a politikában. Az mondjuk a magyarok józan eszének – vagy legalább egy részének – megtartását bizonyítja, hogy tisztában vannak a magyar haderő méretével és erejével. Remélhetőleg azzal is tisztában vannak, hogy éppen ezért kell kapaszkodnunk minden erőnkkel a NATO-tagságba, mert egy esetleges katonai támadás esetén csak ők tudnák megvédeni az országot, nem pedig a kaszinómilliárdos, vagy a kocafocista.

Úgy döntött az OECD vesztegetés elleni munkacsoportja, hogy lemondja az október 15-16-ra tervezett magas szintű budapesti misszióját – tájékoztatta a szervezet a Telexet. Indoklásuk szerint Magyarország kormánya nem tudta biztosítani a találkozóra a miniszterek és magas rangú tisztviselők megfelelő képviseletét.

Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) a fejlett országokat tömörítő nemzetközi szervezet, amelynek Magyarország is tagja. A szervezet vesztegetés elleni munkacsoportja a tagországokban lévő korrupció visszaszorításán dolgozik. (Telex)

Lefordítom magyarra: az OECD levette a kezét Magyarországról, mert a kormánytól annyira sem futotta, hogy fogadták volna a delegációt. Így persze megint csak ellenzéki politikusokkal és civil szervezetekkel tárgyalhattak volna, Propagandatóni pediglen telekürtölte volna a pártmédiát azzal, hogy már a a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet is megtámadta kicsiny, ám ezer irányból támadott hazánkat, és le akarják váltani a kormányt, mert életük célja beleugatni a belügyeinkbe. Inkább nem adták meg ezt a lehetőséget, el sem jönnek. Ha nem akarok ilyen diplomatikusan fogalmazni akkor azt is mondhatom, szarnak ők a kormány és Orbán Viktor szépen formált fejére.

Hogy Orbán milyen adatokra alapozva állította, hogy Magyarország a legbiztonságosabb Európában, pontosan nem tudjuk, a miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant pedig hiába kérdeztük, cikkünk megjelenéséig nem válaszolt.

Ezért megnéztük az elérhető európai statisztikákat egyes bűncselekményekre és az európaiak szubjektív biztonságérzetére vonatkozóan, és arra jutottunk, hogy

az elérhető adatok szerint mindössze egyetlen olyan bűncselekmény van a felsoroltak között, amelyből Magyarországon történt a legkevesebb. Az összes többi kategóriában vannak nálunk jobban teljesítő országok, ezért ezek alapján Orbán Viktor kijelentése erős túlzásnak tűnik. (444.hu)

Az egyetlen bűncselekménytípus, melyben a legjobban teljesít Orbanisztán, az a rablás. Minden másban semennyivel sem biztonságosabb hazánk a többi európai országnál. A legtöbb bűncselekménytípusnál a középmezőnyben vagyunk. Ez a rendőrség felkészültsége és tettrekészsége alapján nem is annyira rossz eredmény, bár azért vannak mérésbeli különbségek, mert például a szexuális zaklatás, netán erőszak más megítélés alá esik nálunk, és más megítélés alá esik mondjuk Svédországban. Szóval rendkívül nehéz hasonlítgatni, az emberek személyes benyomása is nagyon eltérő lehet. Én például Granadában élve naponta trappolok keresztül az arab bazársoron – ami nem akkora csoda, miután a régi arab negyedben élek, arra visz az út le a városba, és itt jelzem, hogy imádom -, ahol arabul kiabálnak egymásnak az árusok, nők és férfiak hagyományos viseletben járnak, szól az arab zene, szívják a vízipipát. Akár éjjel is keresztülmegyek ott, és bevallom, soha olyan biztonságban nem éreztem magam sem Budapesten, sem Szolnokon, sem Kiskunfélegyházán, sem Salgótarjánban az éjszakában, mint itt. És hozzátartozik a dologhoz, hogy két év alatt én itt még egy darab rendőrt nem láttam. Gondok persze mindenhol vannak, de általában normálisék nem hazudoznak olyasmiket az országukról, ami néhány kattintással és némi utánajárással könnyedén ellenőrizhető, és ha hazugság, akkor cáfolható is.

Horvátországban 2025. január 1-jétől a minimálbér 130 euróval bruttó 970 euróra (közel 390 ezer forint), az átlagbér pedig a kormány mandátumának végéig, 2028-ig 1600 euróra (640 ezer forint) nő – mondta Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök kedden a parlamentben. Magyarországon jelenleg a minimálbér bruttó 266.800 forint. (24.hu)

Jó, de nálunk már van olyan ígéret, hogy majd mindjárt, egyszer csak, hirtelen és váratlanul egymilliót fognak keresni átlagban a népek. Azt mondjuk nem tudom, a horvátoknál mennyi megy le a bruttó bérből, de van egy olyan halvány gyanúm, hogy nettóban is jobban járnak ott az emberek, mint az agyonadóztatott magyar munkavállalók. Ráadásul ott a kormánynak sikerült a realitás talaján maradni, szemben a magyar milliós ígérgetéssel, ami ilyen körülmények között, ebben a gazdasági helyzetben akkor sem lenne teljesíthető, ha a komplett kormány a fején állva énekelne csasztuskákat. Aki elhiszi, hogy bármi valóságalapja van a milliós átlagbérnek, az sürgősen forduljon orvosához, gyógyszerészéhez, vagy a legközelebbi Fidesz tagszervezethez, hátha lehet még segíteni rajta.

Én pediglen jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.