Október 16,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Szóval megint kellenek a milliárdok valakinek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 759,044 forint, még hiányzik 2,240,956 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Az országos összeomlás egyre látványosabban folytatódik. A tömegközlekedés, oktatás, egészségügy és a szociális ellátás után/mellett már a bíróságok is kezdik beadni a kulcsot.

Tatár-Kis Péter szerint mindenképpen szükség van a bírák és az igazságügyi alkalmazottak bérének emelésére. Egy jogi szakvizsgával rendelkező bírósági titkár a pályája elején körülbelül 300 ezer forintot keres, többen már a próbaidő alatt felmondanak.

Ha a jelenlegi elvándorlási tendencia folytatódik, akkor megnehezedik a bírói munka a Fővárosi Törvényszéken (képünkön), és romlik az ítélkezés hatékonysága és időszerűsége – mondta egy hétfő délelőtti háttérbeszélgetésen Tatár-Kis Péter, a törvényszék elnöke, aki éppen ezért elengedhetetlennek nevezte a bírák és az igazságügyi alkalmazottak béremelését. (HVG)

Így van az, amikor a kormány és főként annak feje saját hatáskörben osztogat és fosztogat. Mert első a saját zseb, aztán a NER gépezetének olajozása, minden más csak ezek után következik. Csak hát már nem nagyon van szabad forrás, nincsen annyi pénz, ami elég lenne az ország működtetésére. Az orvosok kaptak viszonylag normális béremelést, a szakápolók nem, és valójában senki más sem. Ennek szerintem az a legfőbb oka, hogy az orvosok képesek voltak összefogni, senki más nem tudta ezt megtenni. És nem csak a szakápolók, szociális ágazatban dolgozók, igazságügyi alkalmazottak keresnek ám szarul, de a tűzoltók, mentősök és még ezernyi szakma képviselői is. Akiket az állam fizet, és akik a közösség szempontjából nagyon fontos munkát végeznek, de nem miniszterek, parlamenti képviselők vagy államtitkárok, azok bizony éhbérért robotolnak. És ameddig tűrik, ameddig nem tudnak kiállni közösen az érdekeikért, ez nem is fog változni, az teljesen biztos. Az a kormányt semennyire, minimális mértékben sem izgatja, hogy akadozik a tömegközlekedés, hogy a tűzoltók, mentősök, szakápolók éhbérért végeznek olyan munkát, amit képtelenség eléggé megköszönni, de megfizetni azért lehetne a jelenleginél jobban. Nem érdekli őket a pedagógushiány, sem az, hogy műtétek maradnak el, kórházi osztályok zárnak be. Nem érdekli őket senki és semmi, ameddig le nem áll teljesen egy ágazat, addig úgy tesznek, mintha működne. Az orvosok pontosan ezt használták fel, letétbe helyezték a felmondásukat. ez pedig azt jelentette, hogy egyszerre fognak sokan kilépni, amit már nem lehetett volna semennyi propagandával sem leplezni.

Ha pénz nincs is, mese az van dögivel. Hiszen a világon senki nem lehet annyira szegény, hogy ígérni ne tudna.

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn.

Jelen pillanatban Magyarország gazdasági kilátásai jók, és ez jó alapot ad a gazdaság további erősödését és az emberek gyarapodását szolgáló intézkedések bevezetéséhez – mondta.

Ugyanakkor „rossz hír, hogy ezzel párhuzamosan az európai vezetés tulajdonképpen egy kereskedelmi hidegháborút vív„, elzárkózva a keleti világ gazdaságaitól és kereskedelmétől.

Kocsis Máté hangsúlyozta, hogy Magyarország semlegességét ezzel szemben nem az elzárkózás, hanem a nyitottság szolgálja a Kelet és a Nyugat irányába egyaránt. Magyarországnak sem a Nyugattal, sem a Kelettel nem szabad megszakítania a kapcsolatait, ez fogja garantálni az ország erősödését.

Szóval megint kellenek a milliárdok valakinek. Mert olyan sok egyéb értelme nincs a nemzeti konzultációnak olyasmiről, amit már kész tényként jelentett be Orbán Viktor, és ami baromira jól hangzik ugyan, de gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Ám nem is az a cél, hanem az, hogy valamit be tudjanak ígérni, ami nem elvárható, hogy a következő választásig teljesülni tudna, ámde lehet várni, mint gyereknek a karácsonyt. Jelen pillanatban Magyarország gazdaságai nem jók, ellenben rosszak. Élő ember nem tudja megmondani, hogyan fogunk kimászni abból a pöcegödörgől, amibe sikeresen beletaposott minket a népvezér és bandája. De azért valamennyire előrelátók is, mert már pedzegetik, hogy amennyiben mégse indul be a soha nem látott szárnyalás, arról bizony az Európai Unió vezetése tehet majd, senki más. A kéményen csodálkozó kisembernek meg talán most sem fog feltűnni, hogy az unió kereskedelmi hidegháborúja megint csak egyetlen egy országot érint nagyon hátrányosan. Azt, amelyik már majdnem Európa húzómotorja és vezérhajója, csak egyelőre még a motorház zajával nem tud mit kezdeni. Az, amelyik megállította Brüsszelt, amelyik majdnem utolérte Ausztriát, amelyik a kanyarban előz, és amelyiknek a világért sem tűnik fel, hogy ő az a hülye egyedül, aki az autópályán szembe halad a forgalommal, és nem mindenki más halad rossz irányba. A minden irányba nyitott nagy magyar gazdasági semlegesség pedig azt fogja eredményezni, hogy két szék között pofára esünk. Mint mindig.

Karácsony Gergely javíthatatlanul optimista:

Végre valahára. Az elmúlt napok miniszterelnöki nyilatkozatai alapján a kormány is belátni látszik, tarthatatlan a lakhatási helyzet, és ez elsősorban Budapestet érinti. A lakhatási válság a jövőnket érintő egyik legnagyobb kihívás. A lakásárak és a lakbérek gyors, a lakossági jövedelmek emelkedését jóval meghaladó növekedése Budapest és a budapestiek egyik legfontosabb problémája. Ennek kapcsán írtam ma levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek, mert egyik nyilatkozatában elejtett egy fél mondatot arról, hogy várja Budapest javaslatait. Hát, akkor tessék… (24.hu)

Talán csak nem gondolja azt a főpolgármester, hogy a kormányfő forrást óhajt biztosítani a lakhatási válság enyhítésére? Akár csak olyan formában is, hogy nem fosztja ki a fővárost? Ez elképzelhetetlen, és biztos vagyok abban, hogy egy pillanatig sem ez a cél. A hőzöngés annak szól, hogy vegyék már észre a budapestiek, milyen rosszul tették, hogy nem fideszest választottak. Igaz ugyan, hogy nem lesz mostanában önkormányzati választás, de parlamenti lesz, és össze kell rántani a szavazóbázist. Ez csak erről szól, semmi másról. A hatalomról.

Amúgy pedig jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.