Október 16,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nem valószínű, hogy elég lesz a zsák krumpli meg a fideszes reklámtoll

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 759,044 forint, még hiányzik 2,240,956 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor szerintem nagyjából megtaláltuk az okokat. Mármint arra nézvést, hogy mitől vannak ezek bezsongva, mint a mérgezett egerek a laboratóriumban. Lázártól Gulyáson, Szijjártón, Testen keresztül Júdásig.

Eljött az a pillanat, amikor előkerültek a számok. Amelyek általában, de legalábbis jó esetben nem hazudnak. Ezért is kellett például a KSH egész vezérkarát az infláció nevű tigris garázdálkodása közben koncként odadobni neki; valami hasonló miatt kellett az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőit is üvöltve leváltani, vagy – bár régen volt – a Magyar Tudomány Akadémiát is valami ilyesmi miatt kellett kiherélni. Ja, és mindenek előtt ezért kellett még a fülkeforradalmi hevületben ellopni és megszállni a közpénzből fenntartott, a köz szolgálatát ellátni hivatott közmédiát, hogy onnan semmiképpen ne a valóság, ne a korrekt, objektív információk jussanak el az adófizető választópolgárokhoz, hanem kizárólag az, amit a Rogán-féle ezermilliárdos propagandagyárban hamisítanak, hajlítanak, torzítanak.

Valójában szemfényvesztés- és illúziógyártás zajlik azoknak a szellemi fogságban tartására, akiknek nem az a mérvadó, hogy mennyit fizetnek a boltban, hogy mennyit visznek haza fizetésként, hogy van orvos, tanár, posta vagy megbízható vasúti közlekedés, hanem az, hogy ha mások kurva jól keresnek, marha jól élnek, akkor majd egyszer ők is beléphetnek abba a bizonyos Kánaánba. Addig meg már fél lábon is kibírják. A Kánaán viszont sajnos nem létezik, nyugodtan át lehet keresztelni az évtizedek óta széles vásznon vetített, soha valóra nem váló ígéretek földjének. Ahol hamarosan utolérjük Ausztriát, 2018-ra bevezetik az eurót, és ahol Júdás arról hallucinál hosszú évek óta, hogy van saját lábunk és azon állunk, nem kell nekünk Brüsszel segítsége. Miközben az van, hogy az eltelt 15 éves fideszes uralkodás nem csupa öröm és kacagás volt, hanem konkrétan egy körvonalazódó csőd, egy nemzeti és gazdasági katasztrófa, egy soha nem látott társadalmi visszafejlődés és szellemi, erkölcsi leamortizálódás. 

Visszatérve a számokhoz, amelyek most nem úgy állnak, hogy Bözsi-utalványt, nyugdíjprémiumot, 3 milliós lakásfelújítási támogatást tudjon szórni a balga népnek az uralkodó, hanem pont fordítva. Most durván nekiálltak mindenkit megsarcolni, az önkormányzatokkal kezdve a bankokon keresztül a gazdaság különböző szereplőivel bezárólag, hogy a végén úgyis a pórnép szív. Nincsen lóvé. Elfogyott, ellopták, eltüntették. A költségvetés romokban, a hiány akkora, mint a Mariana-árok, az EU nem ad, hanem visszavesz és büntet, a választások pedig közelednek. Akkor pedig osztogatni kell, hogy legyen valahogy. Nem hiszem, hogy elég lesz a zsák krumpli meg a fideszes reklámtoll, ha az elvtársak nyerni akarnak. Ha meg igen, annak megint csak kurva nagy ára lesz. Mert ugye senki nem hiszi el, hogy az inflációs tigris az ukrán harctérről szökdécselt ide hozzánk lakmározni, és ezért volt csak és kizárólag nálunk világbajnoki élelmiszerár-emelkedés? Nem. Ez a 2022-es választás előtti pénzszórás egyenes következménye volt.

Ez az egyik ami miatt tele van a nagyságos úr alsóneműje, a másik meg a felmérések eredménye. A szondák által mutatott számok. A rogáni inga, szerintem úgy leng ki, mint Damoklész kardja a fejük felett, és  nem igazán tudják, hogy mit kezdjenek vele. A 15 éve tartó basáskodás fala nem repedezik, hanem konkrétan minden irányból dől össze a kóceráj. Nem mondom, hogy vegyünk rá mérget, de a trend az világos. A Závecz Research friss felmérése szerint a 40 év alattiak körében már a Tisza Párt vezet a Fidesz előtt, és a teljes népesség körében is csökkent a különbség a nyár óta. Mit is jelent ez konkrétabban? Hogy az érettségizettek és diplomások körében, valamint a negyvenes-ötvenes korosztályok, továbbá a megyei jogú városok lakói között a Tisza Párt lényegében utolérte a Fideszt. Ugyanakkor az állampárt továbbra is stabil előnnyel bír a 60 év felettiek között (31 százalék-16 százalék), valamint az alapfokú végzettségűek (30 százalék-14 százalék) és a szakmunkások (26 százalék-22 százalék) körében. Vidéken a Fidesz előnye kisebb városokban mérsékeltebb (25 százalék-21 százalék), de a falvakban egyértelmű a fölénye (30 százalék-19 százalék). A pártnélküliek aránya is emelkedett: míg augusztusban 29 százalékon álltak, mostanra 32 százalékra nőtt a bizonytalan szavazók aránya.

Nem akarok senkit sértegetni, de már sokadszorra derül ki, hogy kik szavaznak elsősorban a Fideszre. Az alacsonyan iskolázott, primitív üzenetekkel könnyebben manipulálhatók és Orbán és a szülei korosztálya. Nem kizárólag, de főleg. És persze a kitartottak, a rendszer közvetlen haszonélvezői, akik ha majd a derekukig ér a víz a süllyedő hajó kabinjában, úgy fognak menekülni, mint azok a bizonyos rágcsálók. Szóval az összefüggéseket átlátni korlátozottan képes, falvakban élő, kádári reflexeken szocializálódott réteg tartja hatalomban Júdást a szintén egyoldalúan tájékozott határon túliakkal, akik már megkapták a 100 ezer forintos iskolakezdési támogatást is a felújított templomok, óvodák, bölcsődék és egyebek mellé, Iványi Gáborék rászoruló gyerekei meg mehetnek, amerre látnak. 

A választás ugyan nem idén lesz, de ez az év mindenképpen vízválasztó lehet, mert az emberek változást akarnak. Ennek jeleit láthatjuk a kegyelmi botrány óta nem éppen a leghatékonyabban működő propagandán, a csetlő-botló kommunikáción, az ordas elszólásokon. Orbán Balázs 56-ról előadott vérlázító monológja szerintem soha nem látott demonstrációt fog eredményezni október 23-án. Már azt is el tudom képzelni, hogy direkt provokációnak szánták, és nem egy freudi elszólásról van szó. Ki tudja ezeknél? Vagy lehet, hogy most kezdik csak igazán a provokációt, felbecsülik a nép ingerküszöbét, és az sem zárható ki, hogy kínjukban megint összehoznak egy 2006-os műsort, amit aztán ráégetnek Magyar Péterre, akiről folyamatosan azt terjesztik, hogy Gyurcsány kottájából játszik. Az biztos, hogy tenniük kell valamit, mert lassan már nincs csillag az égbolton, amit Júdás lehazudhatna onnan. Mindenesetre az eleve beszédes, hogy mennyire kiborult Strasbourgban, ahonnan – akár számított rá, akár váratlanul érte – hatalmas monoklikkal tért haza, és most játssza a mártírt, hogy őt megtámadták azok, akikhez nem mellesleg folyamatosan harcolni jár, mióta mimagyarok fejedelmévé avanzsált. Meglátjuk, de hogy politikai értelemben forró és vérzivataros időszak elé nézünk, az nem kérdés. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.