Október 16,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


És még azt hiszik, ez nem egyértelmű

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 759,044 forint, még hiányzik 2,240,956 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Szentkirályi Alexandrának külön is, hiszen a kedves hölgy ugyan csúfosan pofára huppant az önkormányzati választásokon, hiába indult a főpolgármesteri tisztségért, majd lépett vissza az utolsó utáni pillanatban, hogy hátha mégis sikerülne valahogy megbuktatni Karácsony Gergelyt, és ha már a honvédelmi miniszternét nem, legalább Vitézy Dávidot át tudják lökni a célszalagon Schmidt Mária kicsi fia segédletével. Ez sem sikerült, de Alexandra asszonyt ez szemernyit sem zavarja, ismét előkerült, és – bár szerencsére sem nem énekelt, sem nem táncikált hozzá – ott folytatja, ahol igazából abba sem hagyta:

A budapestiek és az utcán élő emberek is szenvednek a hajléktalanságtól, az egész fővárosban cselekvésre van szükség – mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

Szentkirályi Alexandra utalt arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester helyettese „elkotyogta”: azt sem tudják, hány hajléktalan él Budapesten. „Mi ezért vittük a közgyűlés elé, hogy mérjük fel a helyzetet és vizsgáljuk felül a hajléktalanellátó rendszert” – mondta.

A javaslatukat a balliberális közgyűlési többség nem támogatta, sőt szavai szerint a fejükre olvasták, hogy „rendpártiak”. „Igen, azok vagyunk, egy rendezett, tiszta és élhető Budapestet szeretnének, de úgy, hogy közben az támogató és gondoskodó is legyen” – fogalmazott a politikus. (MTI)

Bizony, a hajléktalanság a legtöbb nagyvárosban problémát jelent – kivétel talán Spanyolország, ott nagyon kevés ember él az utcán, a családi összetartás hihetetlenül erős. Nincsen nagyobb szégyen, mint egy rokont magára hagyni -, nyilván a magyar főváros sem kivétel ez alól. Pontosan ezért kellett volna a kormánynak odaállni a lakhatási válság megoldása mellé, de inkább elvették a pénzt a fővárostól is. Ezért kellett volna támogatni és segíteni Iványi Gáborék áldozatos munkáját, akik sok hajléktalant láttak el, de Orbán Viktor pitiáner, ám könyörtelen bosszúhadjáratának sikerre vitele fontosabb volt. A kormány összes intézkedése abban merül ki, hogy miközben nem segítenek, ám gátolnak minden megoldást, kriminalizálták a hajléktalanságot, most pedig jajveszékelnek. De még ezt sem azért teszik, mert aggódnak az elesettekért, hanem politikai haszonszerzés az egyetlen célja az óbégatásnak. És még azt hiszik, ez nem egyértelmű. Innen üzenem Szentkirályi Alexandrának, hogy de bizony az. Piszkosul egyértelmű. És ha már a pereputty szóba került:

Magyarország minden kiképzett katonával erősebb és biztonságosabb – jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a Magyar Honvédség területvédelmi tartalékos állományának összevont katonai eskütételén.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának (NKE HHK) budapesti campusán, a Zrínyi Miklós laktanyában tartott ünnepségen úgy fogalmazott: 1179-en jöttek össze az ország minden sarkából, hogy életre szóló fogadalmat tegyenek.

Hozzátette, hogy amióta a Magyar Honvédség bevezette az önkéntes tartalékos rendszert, ekkora létszámú katonai eskütétel még nem volt.

Az esküt tett katonákhoz szólva kiemelte, felemelő érzés, hogy a haza számíthat az önként vállalt szolgálatukra.

Az ünnepségen a honvédelmi miniszter azt mondta, hogy amikor június közepén elindították a „Szeretem, megvédem!” kampányt, akkor nem behívót, hanem meghívót küldtek. Mostanra több mint 2600 hazafi „válaszolt a meghívásra” és szerződést kötött a Magyar Honvédséggel (MH) – hangsúlyozta. (MTI)

Nem is kétséges, ha ez a 2600 hazafi fegyvert ragad, egyből úgy meg leszünk védve, mint a vöcsök. Az már csak az én személyes agybajom, hogy valahogy jobban bízom a NATO erejében, már amennyiben valaki – mondjuk Putyin – nem fékez időben a határnál. Be lehet persze vetni az összes haderőt, a szerződéses katonákat, az önkénteseket, még a túlsúlyos-túlkoros díszhuszárokat is, de talán jobb lenne szorosabbra fűzni a kapcsolatot a NATO-val, mert mintha ugyanúgy basztatná őket szeretett kormányunk, mint az Európai Uniót.

Szijjártó Péter megint hisztérikus rohamot kapott, de sajnos sem ő nem rendelhette be a Külügyminisztériumba a renitenseket, sem Kövér László nem szabhatott ki bírságot, pedig biztosan nagyon szívesen megtették volna.

„Először is, ez egy botrány. Botrány így beszélni a miniszterelnökömről. Elfogadhatatlan. A tisztelet teljes hiányát mutatja nemcsak a miniszterelnök, de a magyar emberek felé is” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint. (444.hu)

Hopp, egy kis Freud pottyant ki megint a teremfocista száján. MiniszterelnöKÖM. És tényleg az lehet, mert én például nem kérek belőle semennyit, Petike egészen nyugodtan haza is viheti. Talán ezért, talán másért, de én semennyire nem érzem megbántva magam, nem rám mondta Kamala Harris, hogy autokrata és diktátor vagyok, hanem Orbán Viktorra. És ezzel én teljes mértékben egyetértek, ugyanis magam is így gondolom. Az pedig tényleg már csak hab a koktélcseresznye tetején, hogy mindez az orosz állami hírügynökségen jelent meg, mert hol máshol? Mondom én, hogy idegesek a fiúk, és ezért egyre többször hibáznak.

És akkor itt jelezném, hogy például én is eléggé ideges vagyok – és nem vagyok egyedül ezzel a szerkesztőségben -, mert ha így haladunk a bevételekkel, csúf világ jön. Lehet előfizetni a Szalonnázóra, lehet támogatni három különböző bankszámlán, PayPalon és a Stripe-on keresztül is, ami egyszerűbb folyamat, mint egy online-vásárlás. Aki teheti és akarja, annak nagyon megköszönjük, ha segít nekünk tovább működni.

Egyebekben pedig jó ébredezést és szép vasárnapot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.