Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A kép többet mond ezer szónál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ameddig arra várunk (sem nem guggolva, sem nem fél lábon), hogy Szijjártó Péter is hisztérikusan hozzászóljon valami frappánsat ahhoz, hogy miképpen keveredett magyar szál a Libanonban és Szíriában felrobbant csipogókhoz ügyébe, mert az oké, hogy a kirakatparlament nemzetbiztonsági bizottságának vezetője az újságokból értesült az egészről, de hát ő mégse az állampárt külügyminisztere, itt van a kép:

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Képaláírás:

Magyarországnak fenn kell tartania az együttműködést Oroszországgal. Egész egyszerűen azért, mert ez a nemzeti érdekünk, ez a magyar emberek érdeke. Mihail Albertovics Murasko, az Oroszországi Föderáció egészségügyi minisztere a Puskásban.

Folytatás:

Az első posztból sajnálatos módon kimaradt szájbarágás, magyarázkodás, önsorsrontó önmegnyugtatás:

Egyébként egész Európa bizniszel az oroszokkal, csak próbálják titkolni. 

Vagyis miközben Lázár János, a földbe állással, lerohadással kigyulladással, kisiklással, síntöréssel, kimaradással, késéssel, gigakéséssel és egyéb szakkifejezésekkel jellemezhető magyar vasúti közlekedésért felelős kastély- és erdőtulajdonos miniszter azzal szórakoztatja az EU közlekedési minisztereit a magyar EU-elnökség keretében zajló budapesti tanácskozáson, hogy a magyar uniós elnökség legfontosabb célkitűzése, hogy az EU versenyképességének igazi lökést adjon, Szijjártó, az árvízi védekezés alól felmentett másik zseniminiszter, aki tegnap még Kirgizisztánban próbálta lenyomni a Hírcsárdát, midőn Biskeket a biztonság forrásának, Brüsszelt pedig a ránk leselkedő legnagyobb veszélynek nevezte, a másik fronton az Európát két és fél éve öldöklő háborús Oroszország EGÉSZSÉGÜGYI minisztere oldalán bokázik, és fenntartja a gazdasági együttműködést Oroszországgal. Mert állítólag ez a magyar emberek érdeke.

Érdemes jól megnézni ezt a képet, mert ezen van rajta igazán, hogy miről szól Orbán Magyarországának és Putyin Oroszországának állítólag magyar érdekeket szolgáló kapcsolata. Ijesztően ordít róla, hogy kinek hol a helye. És mindenki pontosan tudja, hogy neki hol a helye. Ez pedig még annál is szomorúbb, mint hogy még Oroszországnak is van egészségügyi minisztere, miközben az EU soros elnökét adó Magyarországon a nyugati világban Moszkva pincsijeként számon tartott külügyminiszter tárgyal a nyugdíjas rendőr helyett az elvtársával, mert Magyarországon egy nyugdíjas rendőr felel az egészségügyért.

Szörnyű az optikája ennek a fotónak, és akkor is az lenne, ha Szijjártó és a főnöke Magyarországa nem pária lenne az EU-ban, akiről a többség ma már világosan tudja, hogy nemcsak úgy beszél és úgy cselekszik, mintha Moszkva csatlósa lenne, hanem az is. És hogy mi ebben a magyar érdek? Hogy fűződik-e bármilyen magyar érdek a kínai gyarmati sorba csúszó, papíron még uniós tagállam (soros uniós elnök!) külügyminisztere és a birodalmi ambíciókkal sújtott háborús agresszor Oroszország egészségügyi miniszterének demonstratív, kirakatba kipakolt megbeszéléséhez? A magyarázattal, az érvekkel Szijjártó ezúttal sem fáradt, úgyhogy csak nálam kiválóbb és hozzáértőbb szakemberek diagnózisát tudom megismételni:

Annak alapján, amit a magyar külkereskedelmi mérleg alakulásáról tudunk, annak alapján, amit az uniós pénzek elvesztése kapcsán a magyar gazdaságot ért károkról tudunk, annak alapján, amit a magyar diplomácia fokozódó elszigetelődéséből látunk, egyszerűen nem látszik, hogy ez a fajta külpolitika Magyarországnak a nemzeti érdekek szempontjából miért jóSzámszerűen nem látszik, hogy hol a profit. Hogy ez kinek éri meg, hol éri meg, miben segít és kinek. Nincs olyan adat, ami azt igazolná, hogy ez nemzeti szinten bármilyen mértékben bárkinek megérné. Az ellenkezője? Na, az látszik.

Látszik bizony. Szijjártó magyar-orosz fóruma újabb lapát az ellenkezőjére. Az árvíz elvonul, a trágya marad. Alighanem lemoshatatlanul. Minden rajta van azon a képen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.