Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nonszensz, amit művel. Nonszensz, ahogy képvisel minket. Brutális, ahogy reagál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szívélyes üdvözletem mindenkinek a Duna és egyéb más mocsokkal elárasztott országban! Ahol a víz ellen még csak-csak, a verbális és propaganda mocsok ellen sokkal nehezebb védekezni. Ami az állampárt jóvoltából 14 éve ömlik ránk mindenféle csatornán, és nincs az a mennyiségű védgát, amivel ennek útját lehetne állni. 

Most az árvíz jelenti a veszélyt, ami azért sokkal kézzelfoghatóbb, mint a bevándorlási vagy a háborús, mert ez utóbbiak elsősorban a hatalmába kapaszkodó Júdás fejében írnak felül mindent, a valóságban nem annyira. Az tény, hogy ő ilyenkor érzi magát elemében, megkerülhetetlennek és egy személyben megmentőnek, aki fél kézzel, becsukott szemmel, rutinosan tesz-vesz, sündörög, rohangál és újabban unott pofával szavalja el a monológját a soros operatív törzs reggeli katasztrófa és paráztatási eseményén. Jól állunk, legyőztük, megcsináljuk, megbirkózunk, kitanultuk, szétvertük, legyilkoltuk, meghágtuk, letörtük, levadásztuk, szétcsaptuk az áradatot, úgyhogy dobpergés és csinnadratta! Vivát Júdás, vivát NER!

Mint megtudhattuk, minden a legnagyobb rendben van, és bár nem szeretném alábecsülni a honvédség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a rendőrség munkáját, de a nagy számú civil önzetlen munkája nélkül nem biztos, hogy rendben lenne. Köszönjük! Ezek azok a civilek, akik egyébként békeidőben karitatív szolgálatot teljesítenek, adakoznak, összedobják egy-egy nehéz helyzetben lévő, bajba jutott család, vagy élet megmentéséhez szükséges százezreket, milliókat. Ők azok, akik a tőlük beszedett brutális adókon felül életben tartanak állatmenhelyeket, médiát, a kormány által keresztényüldözött egyházakat, mentősöket, igen, többek között minket is. Miközben azért, amit betesznek a közösbe, nem sokat kapnak vissza. Megbecsülést, őszinteséget azt biztosan nem, maximum propagandát és agymosást. Sokak örömére, sokak bánatára. 

Szóval ha nem lennének ezek a civilek, akkor a fél ország már víz alatt lenne, talán a doktorminiszterelnök úr luxuskolostora nem, de csak azért, mert az egy hegy tetején áll. Mindenesetre most már nem csak Magyar Péter, hanem Júdás is one man show-t nyom a rajongói arcába, nehogy szó érje a felcsúti ház elejét, és egy személyben próbálja magának vindikálni mindazt, amit másoknak köszönhetünk. A tegnap reggeli meetingen természetesen beszólt Brüsszelnek is, ezt talán akkor se hagyná ki, ha tudná, hogy az élete múlik azon, hogy befogja a pofáját. Vigyorogva adta elő, hogy Brüsszelnek jelezték, hogy majd kéne egy kis lóvé, mert ilyenkor ezek a geci tagállamok segítik egymást a kárenyhítési alapból, de persze ő ezzel most nem kalkulál, mert tudjuk, hogy milyenek azok.

Nem tudom, máshol miképpen működik ez, de például egy biztosító sem az esemény bekövetkezte előtt, vagy közben fizeti ki a keletkezett kárt, hanem utána. Miután felmérték a pusztítás nagyságát. Gondolom, itt is így működik. Levonul az ár, ezek elküldik a számlát, azok meg majd fizetnek. Ennyi. Azért az tragikus, ha egy országnak nincs annyi tartaléka, hogy egy ilyen katasztrófa közben keletkezett költségeket nem tudja kifizetni. De apropó Brüsszel. Attól, hogy ez itt játssza az árvízi tutajost, az EP-ben nem állt meg az élet. Ő most mint az Európai Unió soros elnökét adó Magyarország miniszterelnöke nem ment el vitázni, most rá itt van szükség jeligére. Szerintem ez jól is jött neki, mert ott nem az áradó Duna vizében, hanem a saját verejtékében úszhatott volna, amikor a fejéhez vágják kínosabbnál is kínosabb, egyre sokasodó ügyeit. Mint tudjuk, ezt ő nehezen viseli.  

Tőle függetlenül az EP most arról vitázott, hogy őfelsége kormánya a magyar Nemzeti Kártyát kiterjesztette oroszokra és fehéroroszokra, és hiába volt ott a magyar kormány egy tagja, tulajdonképpen nem a magyar kormány nevében beszélt: Bóka János EU-ügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a miniszteri Tanács soros elnökségének képviseletében szólal fel. A tagállami testület álláspontjáról elmondta, hogy nincs ilyen és nem is vitatták meg a témát. Ez még az a megkérdőjelezhető húzásuk volt Rogánéknak, amelynek nyomán bármelyik orosz vagy belorusz állampolgár ki-be sétálhatna rajtunk keresztül az egész EU-ba. A Telex tudósítása szerint az Európai Bizottságot képviselő Sztella Kiriakídisz elmondta, hogy két olyan ország előtt nyitották meg a programot, amelyik ellenséges az EU-val, és ez kérdéseket vet fel, miközben fokozódnak az orosz szabotázsakciók Európában. Külön hangsúlyozta, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta az uniós intézkedések nehezebbé és nem könnyebbé tették az oroszok beutazását, például felfüggesztették a vízumkönnyítéseket és szigorúbb ellenőrzéseket vezettek be, ráadásul épp vizsgálják, hogy még jobban szigorítsák ezeket. Végül világossá tette, hogy a Bizottság kétszer is levélben érdeklődött a magyar intézkedésről, mert még mindig nem értik, miért volt rá szükség; múlt héten a belügyminiszter már szóban tájékoztatta az Európai Bizottságot, de várják az írásos választ.

Hát szerintem várjátok. Mint ahogy annak a gigabírságnak a kipengetését is, amit az EU bírósága (EUB) megítélt ellenünk Júdás hosszú évek óta tartó menekültügyi ámokfutása miatt. Azt írják a lapok, hogy összesen több mint 115 milliárd forintnyi bírságot kellene kifizetnie a kormánynak menekültügyi szabályok be nem tartása miatt. Ácsi, ácsi, ácsi! Nem a kormány, hanem vagy így, vagy úgy, de a magyar adófizetők szurkolják le ezt a rettenetesen nagy összeget. A kormány csak összehozta ezt nekünk, mindannyiunknak, de mi fogjuk kinyögni ezt is, álljon már meg a verekedés!

Nem részletezem, csak röviden, mert nem lehet elégszer: júniusban 200 millió euróra büntette Magyarországot az EUB, mert nem mi, magyarok, hanem az Orbán-kormány nem tartotta be az uniós menekültügyi szabályokat. Az összeg azóta is növekszik, napi egymillió euróval. Az elvtársak leszarták a határidőt, nem fizettek, így a közös szabályoknak megfelelően az Európai Bizottság most egyrészt elkezdi levonni a 200 milliós (=több mint 78 milliárd forint) bírság összegét a magyar uniós kifizetésekből, másrészt szerdán kiküldte az első, 93 millió eurós (=közel 37 milliárd forint) fizetési kérelmet a napi egymillió eurós büntetés behajtásáról. A Szabad Európa szerint ez utóbbi, közel 100 millió eurós összeg kifizetésére 45 napja van a magyar kormánynak. Ha 45 napon belüli nem fizetik ki az összeget, akkor az Európai Bizottság újabb fizetési kérelmet küld, akkor majd 15 napos határidővel.

Nyilván borítékolható, hogy mi lesz ennek a fizetési kérelemnek a sorsa, ami egész egyszerűen hihetetlen. Tehát nem tartották be az uniós menekültügyi szabályokat, született egy ítélet, amit kötelezően végre kell hajtani. Ehhez képest az elmarasztalt Orbán-kormány június óta hőzöng, hogy egyrészt nem hajlandó kiegyenlíteni a bírságot, amit igazságtalannak tart egy olyan tagállamban szemben, amely hatékonyan védi az EU külső határait. Másrészt rázzák az öklüket és fenyegetőznek, hogy bosszúból az „illegális migránsokat” buszokra ültetik és elszállítják Brüsszelbe. Harmadrészt beleírták egy rendeletbe, hogy „Brüsszel mintegy 2 milliárd euróval, azaz mintegy 800 milliárd forinttal tartozik, ugyanis Magyarország ennyit költött 2015 óta határvédelemre. Ezekhez a terhekhez az Európai Unió érdemben nem járult hozzá, és a határait védő Magyarországgal szolidaritást nem vállalt.” Ehhez képest a valóságban a pénzbüntetésnek semmi köze a határvédelemhez, ezzel szemben a migránsok jogainak törvénytelen korlátozásához van köze, emiatt marasztalta el az EUB a magyar hatóságokat. 

Tehát mi történik? A jogállamiság fogalmát értelmezni a mai napig nem hajlandó Orbán és bandája nem hajtja végre az EUB jogerős ítéletét, mert CSAK. De legalább ők állnak az erdő felől, ők vannak megsértődve és ők tartják a markukat. Emberek! Ezentúl ha valakit elmarasztalnak a bíróságon, szerintem írjon egy levelet, hogy nem hajlandó elfogadni az ítéletet, és kész. Hátha működik. Lehet hivatkozni az egyélőistenre és kormányára. 

Egyébként meg nonszensz, amit ez az alak művel, nonszensz, ahogy képvisel minket, és egészen brutális, ahogy dolgokat lereagál. Mindenesetre így is, úgy is levonják azt a pénzt, bármit is hadovál és delirál ezzel kapcsolatban. Köszönjük szépen. Igazán elmehetnél már a fenébe. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.