Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Remélem, hogy most az egyszer a kormány valóban felkészült

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ami sok, az sok, elég a kisstílű hazudozásból!

Magyar Péter becsmérli a Magyar Honvédség képességeit, ezáltal azokat a katonákat, akik a gáton állják a sarat.

Szégyenletes, hogy amikor egy egész ország összekapaszkodik és helytáll a gátakon, az ellenzék Facebook-vitéze a Magyar Honvédség ellen hergel.

Több száz katona, számtalan eszközzel, az ország több településén dolgozik azért, hogy elkerüljük a bajt, és minden magyar biztonságban hajthassa álomra a fejét.

Ma ezrek mozgósítását készítettük elő, hogy mindenhol ott lehessünk, ahol szükség lesz ránk.

Az árhullám ideje alatt az országot járjuk, támogatjuk az árvízvédelmi munkát, mert a magyar emberek védelménél nincs fontosabb.

Politizálni nem a gátakon kell, arra ott a Parlament.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter teljesen fel van háborodva, hogy Magyar Péter megkérdezte, hogy mégis miért csak pár száz, majd később kicsit több, mint ezer katona van a gátakon úgy, hogy civilek tízezrei – köztük gyermekek is – pakolják a zsákokat országszerte. Ez egy olyan árhullám, amely nem váratlanul érkezik, pontosan tudni és látni lehet, hogy mi várható, ezért még időben fel tudunk készülni – más országok nem voltak ilyen szerencsések -, ezért ha valakit, hát most minden rendőrt és katonát, aki csak hadra fogható ki kellene vezényelni a gátakra, hogy homokzsákokat pakoljanak és megszervezzék a védekezést. A magyar haderő ugyanis az idő nagy részében gyakorlatozik és felkészül a legrosszabbra, de hála az égnek, mivel Magyarországon nincs valódi veszélye egy háborúnak – háború meg pláne nincs -, ezért a katonák nincsenek bevetésen.

Pont ezért lenne érthető az, hogy minden katonát – nem tudni, hányan vannak pontosan – bevessenek és a gátakra küldjenek, hogy megoldják a logisztikát és a szervezést, valamint fizikai erejüket felhasználva homokzsákokat pakoljanak. Nyilván a civilek így is besegítenének, de mégis más lenne, ha csak az erősebbek vennének részt a felkészülésben, nem pedig minden család, aki tart attól, hogy a házát elmoshatja az árvíz. Véleményem szerint Magyar Péter felvetése, miszerint hol vannak a katonák? igenis érthető, hiszen Orbánék állandó jelleggel arról pofáznak, hogy nekünk egy nagyszerű hadseregünk van, amely egyre fejlettebbé válik és egyre inkább képes arra, hogy megvédje szinte bármilyen támadástól a magyar polgárokat. Nos, jelenleg itt van egy árvíz, amely ugyan nem fegyverekkel és bombákkal érkezik, de mégis megtámadta az országot és a magyarok életét veszélyezteti. Mikor, ha nem most kellene bevetni minden katonát?

Igaz az, hogy miközben gyerekek is részt vesznek az árvízi védekezésben, aközben az adófizetők által minden hónapban fizetett tartalékosok eldönthetik, hogy akarnak-e homokzsákokat pakolni? Mi az, hogy felmerült annak lehetősége, hogy katonák kerüljenek bevonásra? Ez mit jelent a katonai szakzsargonban? Miért akkorra próbálják behívni a tartalékosokat, amikor a Duna egyes szakaszain már túl leszünk az ár tetőzésén?

Félreértés ne essék, itt senki sem a katonákat kéri számon, hiszen mint tudjuk, ők csupán parancsot követnek. Itt a döntéshozók felé irányul a kérdés, akik jól láthatóan nem hozták meg időben a döntéseiket és még most is csak arról beszélnek, hogy talán be kellene hívni több ezer katonát arra az esetre, ha szükség lenne rájuk. Körülbelül egy hete tudjuk, hogy történelmi árvíz fog levonulni Magyarország területén, ehhez képest úgy tűnhet, mintha meglepte volna a magyar kormányt ez a fejlemény. Ugyan bejelentették, hogy mindenre is készen állnak, ezért az osztrák, vagy cseh, pláne román helyzethez hasonló nem alakulhat ki nálunk, de hányszor hallottuk már ezt? Minden téli időszak kezdete előtt bejelentik, hogy a főváros felkészült a télre, leesik az első milliméter hó és kialakul a káosz. Lefagynak a vasúti váltók, buszok fordulnak keresztbe és még lehetne sorolni.

Csak remélni merem, hogy itt nem lesz szó hasonlóról, mivel a helyzet sokkal súlyosabb egy árvíz esetében, mint egy havazás idején. Itt ténylegesen emberéletek kerülhetnek veszélybe, mivel a víz nem játék, pláne a nagysebességű folyók nem azok. Magyarország egy olyan ország, amely az elmúlt évszázadokban már számos hatalmas áradással nézett szembe, ezért volt honnan tanulnia. Amennyiben a védekezés nem lesz megfelelő, úgy azért csak és kizárólag a kormány tehető felelőssé, hiszen egyrészt időben figyelmeztették őket, másrészt elviekben rendelkezünk elég nagy kapacitással ahhoz, hogy a védekezést szakemberekkel oldjuk meg. Itt semmiféle hiba nem fogadható el, hiszen nem meglepetésszerű áradásról van szó. Most még lehet azt mondani, hogy ne okoskodjon Magyar Péter, és lehet pár homokzsákot töltő katonával illusztrálni a helyzetet, de amikor valódivá válik a veszély, akkor egészen más helyzet alakulhat ki. Én azt remélem, hogy a kormány valóban felkészült a helyzetre és gond nélkül sikerül levezényelni a védekezést, hiszen ha ennek ellenkezője történne, az tragédia lenne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.