Szeptember 19,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Biztos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,777,285 forint, még hiányzik 1,222,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság újraválasztott elnöke egészségügyért és az állatjólét biztosításáért felelős portfólió betöltésére jelölte Várhelyi Olivért magyar uniós biztost, aki az elmúlt öt évben a bővítésért és szomszédságpolitikáért volt felelős.

Az Európai Parlament plenáris ülésének keddi munkanapján tartott sajtótájékoztatóján Ursula von der Leyen, az új összetételű Európai Bizottság tagjelöltjeinek bemutatásakor közölte: a biztosi testületben Várhelyi Olivér lesz felelős a közös európai egyészségügyi unió felépítését, valamint ő fogja vezetni a rák leküzdésére és a betegségmegelőzésre irányuló munkát. (MTI)

Ha jól gondolom, Orbán Viktor nem igazán ezt a portfóliót szerette volna megszerezni. Ez eléggé a szőnyeg széle, de még az sem biztos, hogy az Európai Parlament egyáltalán elfogadja Várhelyi Olivért. Sőt, valószínűbb, hogy visszadobják. És nem, nem gonoszságból, hanem azért, mert kissé ostoba – legalábbis nem vall sok észre, hogy bekapcsolva felejtett mikrofonnál hülyézi le az egész EP-t -, akinek csak lehet, betart, az előző portfólióját pedig megpróbálta Orbán Viktor érdekében felhasználni. Ezzel a gond mindössze annyi, hogy az EP-ben a biztosok soha nem a saját országukat képviselik, hanem az uniót. Szóval Várhelyi valószínűleg még a tehenek fejés közben hallgatott zeneművek kiválasztásának koordinálásával sem fogják megbízni, valaki mást fog helyette jelölni a fővezér.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.