Szeptember 19,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Közlekedjünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,777,285 forint, még hiányzik 1,222,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A közösségi közlekedést választani lehetőség, nem lemondás, erre hívja fel a figyelmet szeptember közepén induló közös kampányában a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Volánbusz és a MÁV-START.

A BKK azt közölte hétfőn az MTI-vel, hogy a tavasszal életbe lépett bérletmegállapodásnak köszönhetően átláthatóan és kedvezőbb áron érhető el a közösségi közlekedés.

A budapesti bérletesek és az agglomerációból ingázók is jól jártak: a 8950 forintért elérhető havi Budapest-bérlet mellett a 9450 forintos Pest vármegye- és a 18 900 forintos országbérletet is elfogadják a BKK-járatokon – írták.

Falhívták a figyelmet arra, hogy a 14 éven aluliak az egész országban ingyen utazhatnak a helyközi és egyes települések helyi járatain, de jól jártak az idősebb diákok is, akik havi 945 forintért vehetik igénybe az agglomerációs és a budapesti, 1890 forintért pedig az ország területén a helyközi és egyes településeken a helyi közösségi közlekedést. (MTI)

Mindez remek dolog, magam is sokkal inkább favorizálom a közösségi közlekedést, mint azt, hogy mindenki ugorjon autóba akkor is, ha van mód buszra, vonatra, villamosra, metróra szállni. A gond csupán az, hogy a közösségi közlekedés lényegében lepusztult országos szinten. Hiába jó a főváros közösségi közlekedése – mert jó, a problémák ellenére is -, ameddig nem sikerül időben indítani a vonatokat, ameddig az, aki buszra, vonatra száll, az nem tudhatja, hogy célba ér-e és ha igen, akkor mikor, amikor egy csomó település nem, vagy csak alig van bekötve a közösségi közlekedésbe, ameddig a sínek elgörbülnek, eltörnek, a buszok lerohadnak, felgyulladnak, mert minden régi, ócska, alig használható, addig azért nem kellene még nagyobb tömeget ide terelni, mert teljesen össze fog omlani az a kevés is, ami még valahogy működik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.