Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nincs korrupció Magyarországon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„világhírű” magyar korrupció egész egyszerűen nem létezik a Világbank statisztikái szerint – írja az MCC Gazdaságpolitikai műhelyének vezetője. 

(…) Kijelenthetjük tehát, hogy a magyar korrupció globális szinten nézve lényegében nulla, de még Európában is jónak számít.

Olvasták? A korrupció nem létezik! Tiborcz, Szíjj és Mészáros is tehetségének köszönhetően gazdagodott meg csupán, mivel a mutatók szerint, mindössze 1,2 százalék a korrupció. Ennél szinte bárhol máshol magasabb a mutató, ami természetesen azt jelenti, hogy van ugyan korrupció, de az szinte jelentéktelen. Mindenki hazudik, aki mást mond. Felmerül a kérdés, hogy mégis milyen módszerrel mérték ennek a mértékét, amire a válasz nem más, mint hogy megkérdeztek cégeket, hogy mekkora arányuk tapasztalt korrupciós jellegű kérést. Nagyszerű felmérés ez, hiszen megkérdezhetik a fenti három ember bármely cégét, amelyek egyike sem fog korrupcióra panaszkodni, hiszen lényegében annak köszönhetően működnek és keresnek elképesztő összegeket.

Nem véletlenül lett egy fatolvajból milliárdos, mint ahogy egy gázszerelő sem a szerencsének köszönheti, hogy ma már az ország leggazdagabb embere. Nyilván nem a korrupciónak köszönhető az sem, hogy nemrégiben egy közel 10 milliárd forintos magángéppel kezdett repkedni. Ezek a cégek ugyanis egészen biztosan szóltak volna a hatóságoknak, hogy korrupciót tapasztalnak, ha ilyen megkeresés érkezik hozzájuk. Viccet félretéve, pont az ilyen idióta statisztikákat húzzák akkor elő, amikor valaki elképesztő magyar korrupcióról beszél, hiszen a Világbank mondta ki, hogy nálunk szinte elenyésző annak mértéke. Nem egy kormánypárti kutatóintézet, vagy haver nyögte ezt be, hanem nem más, mint a Világbank, amely egy komoly intézmény. És én lennék – meg szerint sok millió másik magyar is – a legboldogabb, amennyiben ez a valóságot tükrözné, de nem is állhatna attól távolabb.

A magyar korrupció mértéke már nem a Balkánéval vetekszik, hanem a keleti diktatúrákéval, hiszen azokhoz hasonló módszerekkel működik. Ezt elég sokszor megállapították már, de mivel a törvényeket úgy módosították, hogy hivatalosan lényegében ma már szinte semmi sem számít korrupciónak, ezért ilyesmit jogilag kimondani is nagyon nehéz. Amikor egy többmilliárdos beruházásra nem írnak ki valódi tendert, hanem lényegében odaadják egy cégnek, az nem korrupció. Mint ahogy az sem, hogy olyan feltételeket szabnak meg egy ilyen tender kiírásakor, amelyeknek csak egy kiválasztott cég képes megfelelni, az sem korrupció. Mint ahogy az sem, hogy nemzeti érdekekre hivatkozva egyszerűen maximális keret nélküli megbízást írnak ki és annyit költhetnek egy-egy ilyen építkezésre, amennyit csak jónak vélnek. Így épülnek elképesztő összegekért széthulló autópályák és stadionok, vagy épp beázó kórházak és iskolák.

Még a Fidesz szavazói is tudják, hogy egy velejéig korrupt országban élnek, de úgy vannak vele, hogy ha Gyurcsány Ferenc és pártja lenne hatalmon, azok is ellopnák ezeket a pénzeket, tehát érdemi változás nem következne be. Sokan úgy vannak vele, hogy mivel a Fidesz már 14 éve hatalmon van, ezért már loptak eleget, azonban ha egy új párt kerülne hatalomra, az még több pénzt igényelne. Arról nem is beszélve, hogy sokan azzal védekeznek, hogy legalább magyarok lopják szét az országot és nem árusítják ki külföldi befektetőknek és privatizálnak mindent. Kérdés viszont, hogy mennyivel jobb, hogy magyar lopja meg a magyart? Sokak szerint már ez is pozitívumnak számít, ami tökéletesen megmutatja az ország jelenlegi állapotát. Mint ahogy az is, hogy annak idején Nokiás dobozos csúszópénzekről volt szó, ma már viszont milliárdos összegekről lehet beszélni, amelyek bizonyos zsebekbe vándorolnak.

És ez a féktelen rablás még a Covid-járvány idején sem lassult le, sőt. A lélegeztetőgép-beszerzések kapcsán a mai napig nem tudni sok részletet, pedig nem két forint tűnt el. Ott is kormányközeli cégek születtek meg a semmiből és tűntek el a járványt követően elképesztő bevételekkel. De a maszkbeszerzések kapcsán is voltak érdekes üzletek. És ez csak egy pár az elképesztően sok korrupció-gyanús ügyből, amelyeket a hatóságok ki sem vizsgálnak, mivel ők maguk is annak a kormánynak dolgoznak, amely ezeket elköveti. Nincs valódi kontroll már Orbán hatalmán, hiszen tényleg azt csinál, amit csak akar, mivel a felelősségrevonástól egyáltalán nem kell tartani. Sem a NAV, sem pedig az ÁSZ, pláne a rendőrség nem fogja vizsgálni, hogy történt-e korrupció egyes beszerzések kapcsán. Emlékezzünk csak arra, hogy mi történt, amikor az ÁSZ meg merte büntetni a Fideszt, Orbán Viktor nyíltan megdorgálta a szervezet akkori vezetőjét, amely ezt követően nem büntette meg többet a pártot.

Az EU is pontosan tisztában van a korrupció mértékével Magyarországon, amelynek következtében – többek között emiatt – visszatart bizonyos kifizetéseket. A gond csak az, hogy Orbán Viktor nem fog változtatni a rendszeren, hiszen a NER igen komoly pénzeket igényel, amely nélkül nem érezhetné ilyen biztonságban magát az ország élén. Nem kérdés, hogy ez lenne az utolsó szög Orbán rezsimjének koporsójában, ezért inkább megvádolja az EU-t azzal, hogy a migráció akadályozása miatt támadnak minket ahelyett, hogy csökkentené a lopások arányát. Előbb fizetteti meg a magyar emberekkel a saját törvénytelen működését, mint hogy változtasson azon. Előbb fogadja el, hogy a magyar diákok nem vehetik igénybe az Erasmust, vagy hogy Magyarország ezermilliárdoktól esik el, mint hogy csökkentse a NER irányába érkező pénzek mértékét. A korrupció tehát ilyen formán nem fog csökkenni, hiszen az nem érdeke a kormánynak és jól láthatóan ez ellen nem nagyon tud tenni senki semmit.

De persze aki akarja, az higgye csak el, hogy a Világbank elemzése reális, és Magyarországon nem létezik korrupció. Egyesek szeretnek álomvilágban élni, hiszen a valóság fájdalmas. Kár, hogy nem mindenki képes ebben az álomvilágban élni, és esetleg megelégelte a hazai helyzetet. Ennek eredményeként pedig százezrek hagyták el az országot egy jobb élet reményében. Ennek okozója nem csak a kormány, de a több százezer álmodozó is, akik egyszerűen szemet hunynak afelett, hogy kirabolják az országot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.