Szeptember 19,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Magyar családok ársapkában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,777,285 forint, még hiányzik 1,222,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy Márton: Brüsszel az árdrágító multik oldalára állt

Nagy Márton az Európai Unió Bíróságának mai ítéletével kapcsolatban leszögezte, hogy a bíróság a családok helyett az árdrágító és profithajhász multik oldalára állt, amelyek profitéhségüket a magyar kormány ellen vívott folyamatos harccal próbálják elfedni. Ez a magatartás, a SPAR, a brüsszeli bizottság, valamint a perben észrevételt tévők részéről is szemben áll a magyar fogyasztók, a magyar családok érdekeivel. A nemzetgazdasági miniszter az ítélet kapcsán kijelentette: Brüsszel az árdrágítók oldalán áll és ezeknek az árdrágító multiknak semmi sem szent. De csinálhatnak bármit, a kormány mindvégig az árak csökkentése, így a magyar családok mellett fog állni. Semmilyen vállalkozásnak nincs helye a magyar piacon, amely a magyar fogyasztók érdeke ellen űz piszkos játszmákat. A SPAR által különböző perekben megfogalmazott támadások hátterében továbbra sem az érintett intézkedések állnak, hanem annak valós oka a kiskereskedelmi vállalat lesújtó gazdasági helyzete. A SPAR Magyarország Kft. működése ugyanis nem hatékony, mivel piaci versenytársaihoz képest magasabb költségszerkezettel rendelkezik, emellett a piaci és az árversenyben is alulmaradt. Ahelyett, hogy hatékonyságát és versenyképességét megerősítő lépéseket tenne, a bírósággal próbálja beszedetni elmaradt, tisztességtelen profitját.

Nagy Márton emlékeztetett, hogy a magyar családok megvédése érdekében a kormány határozottan fellépett a kiskereskedelmi multik tisztességtelen áremelése ellen és árstopot vezetett be a legalapvetőbb élelmiszerekre vonatkozóan. Annak érdekében, hogy a családok kellő mennyiségben hozzá is jussanak az alapvető élelmiszerekhez, és ne alakuljon ki mesterségesen gerjesztett hiány miatt további indokolatlan áremelkedés, a kormány készleten tartási kötelezettséget is elrendelt. A multik által gerjesztett magas élelmiszerinfláció visszaszorítása érdekében a kormány korábban az árstop mellett a kötelező akciózásról és az online árfigyelő rendszer elindításáról is döntött. A kormányzati intézkedések hatásosak és eredményesek voltak, földbe döngölték az inflációt. Az élelmiszerinfláció a legutóbbi adatok szerint 2,4 százalékra csökkent, ráadásul havi alapon megállt az élelmiszerek árának növekedése, miközben a dinamikusan emelkedő reálbérek hatására folyamatosan visszaépül a kiskereskedelmi forgalom.

A tárcavezető ismételten megerősítette, hogy a magyar piacon csak olyan vállalkozások maradhatnak, amelyek jogkövető magatartásuk mellett figyelembe veszik a hazai fogyasztók érdekeit, azaz jó minőségű és jó áron elérhető termékeket kínálnak a magyar családok számára. Azok számára, akik nem tartják vagy tartották tiszteletbe a magyar fogyasztókat és túláraztak, nincs helye a magyar gazdaságban. A kormány, ahogy eddig is, úgy ezután is minden esetben, minden eszközével a leghatározottabb módon fog fellépni az indokolatlan extraprofitok és a tisztességtelen, családokat megkárosító magatartás ellen.

Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium (MTI)

A legfrissebb harci közlemény tökéletes példája a magyar kormány szakértelmének, okos és becsületes hozzáállásának, továbbá igazmondásának. Kezdésnek megtudhattuk, hogy ahogyan az egészségügy összeomlásáért az ellenzéki önkormányzatok a felelősek, úgy a rekordmagas magyar inflációról a multik tehetnek. A kormánynak sem az egyik, sem pedig a másik esetben nincsen a világon semmi felelőssége abban, hogy ha nem is olyan lassan, de eléggé biztosan a fejünkre szakad az ország. Elég nagy baj az, hogy a gazdaságnak vannak olyan törvényszerűségei, melyeket nem Orbán Viktor irányít. Ahol egy kormány bevezeti a kommunista módszereket a piacok erőszakos irányítására, ott nem aranykor következik, hanem katasztrófa. Van azonban egy terület, ahol fel lehetne, sőt, fel is kellene lépni az indokolatlan árdrágítások ellen. A közbeszerzések esetében például, amikor a csókosok dupla, vagy akár tripla áron végeznek el olyan munkákat, melyeket Európa bármely más országában sokkal olcsóbban, és jobb minőségben tudnak megvalósítani. Nem a SPAR fosztja ki az országot, hanem titkos szerződések, a suttyomban felvett drága hitelek, a kínaiaknak kiárusított ország, a háromszoros áron épülő autópályák, utak, hidak, épületek. Az infláció sem azért döntött rekordokat, mert a multik drágán adták a paradicsomot, hanem azért, mert Orbán Viktorok, Nagy Mártonok és Varga Mihályok kezében vannak olyan döntések, melyeknek a közelébe sem lenne szabad engedni egyiküket sem. A zárómondat külön kedves, jól rímel arra, hogy a miniszterek elnöke márpedig 30 évvel ezelőtt is magángéppel járt focimeccsre, 30 év múlva is úgy fog járni, akinek pedig ez nem tetszik, az bátran húzza le magát a klotyón.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.