Szeptember 19,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Harcmodor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,777,285 forint, még hiányzik 1,222,715 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nyári kötelező olvasmány Magyar Péternek az MSZP programja volt?

Ismét az MSZP programját mondja fel, szinte pontról pontra Magyar Péter. Mi őszintén örülünk annak, ha felhangosítja javaslatainkat a Tisza pártelnöke, csak ne felejtse el, honnan jöttek az ötletek, ahogy azt se, hogy ezek megvalósításához nem elég a látványos előadásmód. Már 2021 tavaszán, egy komplex javaslatcsomag keretén belül a minimálbér emelését javasoltam, azt is tisztázva, ez hogyan nem okoz komoly gondot a kis- és középvállalkozásoknak. A minimálbért adómentessé kell tenni, adójóváírással pedig a mediánbérig több pénzhez lehetne juttatni az embereket. Kísértetiesen hasonlít Magyar Péter, a gazdagok megadóztatását célzó ötlete is a korábbi javaslatunkra. Kezdeményeztük ugyanis, hogy az oligarchák, ha már jóval többet vettek ki a közösből, akkor ezzel arányosan, többet is fizessenek vissza. Ezt a pénzt pedig azokhoz kell eljuttatni, akik a hátukon viszik és két kezükkel építik az országot

Most, hogy nem az MSZP, hanem a Tisza Párt elnökétől jön a javaslat, nem találkozni a korábbi háborgó reakciókkal. Ennek két tanulsága is van. Egyrészről mindez örvendetes, hiszen ezek szerint elfogadták és megértették javaslatunkat a közgazdászok is. Másrészt, ez azt is jelenti, hogy Magyar Péter olvassa az MSZP Rendszerváltást! programját, mely a hétköznapi emberek mindennapi problémáival foglalkozik. Tavaly megkaptuk, az emberek nem olvasnak pártprogramokat, most mégis úgy tűnik, érdekli az embereket, miről szólnak javaslataink. Legyen egyértelmű, Magyar Péter hétről hétre azokkal az ügyekkel foglalkozik, melyekkel mi már évek óta! Az MSZP hosszú ideje az emberek mindennapi problémáival törődik. Ezekre egy megoldás van: a kormányváltás. De a kormányváltás másnapján is kell tudni, merre tovább. Ehhez szükség van a szakpolitikai javaslatokra, a kidolgozott tervekre. Az MSZP eddig is e szerint cselekedett és ezután is így fog tenni!

Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője (MTI-OS)

Komolyan mondom, döbbenetes, az ellenzéki pártok többsége – közöttük az MSZP – hogy képes úgy létezni, hogy nem értenek semmiből semmit. Azt sem veszik észre, hogy önmagukat amortizálják le akkor, amikor kijelölték Magyar Pétert legfőbb ellenségnek. Nem a Fideszt kellene leváltani? Sőt! Nem lenne itt az ideje elgondolkodni azon, hogy vajon miért állt elő ez a jelenség? Mármint az, hogy amikor az MSZP mond valamit, akkor tojnak rá a népek, amikor Magyar Péter mondja akár ugyanazt, akkor pedig figyelnek. Ez nagyon súlyos hitelességi problémát jelez, talán azzal kellene valamit kezdeni. Például elszántabban, jobban, kitartóbban és okosabban dolgozni, mint a TISZA Párt, hogy a polgárok figyelme átterelődjön. Hülyécske közleményekkel pontosan addig lehet eljutni, ahová az MSZP-nek sikerült, ha tovább erőltetik ezt a harcmodort, a választások után megoldódik minden gondjuk, mert a parlamentbe sem fognak bejutni. Netán ez a cél?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.