Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Hátha sikerül átaludni ezt az egész őrületet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Novák Katalin nem elégszik meg a köztársasági elnököknek járó holtig tartó dúskálással, a hosszúra nyúlt kiköltözés után előkerült, társalapított egy gyönyörű nevű új nonprofit céget –  X–Y Worldwide a neve neki, mert annyira nemzetközi, hogy már nem is beszél magyar -, egyből a vezérigazgatója lett, és haladéktalanul elkezdett jajveszékelni, hogy kihal az emberiség. Igaza is van, ha már kiépítette magának a szaporodás felkent apostola-imázst, kár lenne veszni hagyni. Ha mondjuk nekem jutna eszembe az az okosság, hogy létrehozzak egy olyan vállalkozást, amelyik nem hoz létre a világon semmit, nem szolgáltat, nem gyárt, nem szállít, nem állít elő (mármint sem fizikai, sem szellemi terméket), szóval csak olyan hasznos dolgot csinál, mint őnagysága, tehát:

úttörő megoldásokat keres az összeomló globális születésszámra

szerintem drámai gyorsasággal éhen döglenék. Jó, persze Novák Katalinnak ettől nem kell tartania, hiszen a néhány milliós fizetés, lakhatás, autó, személyzet megvan élete végéig, aligha szorul rá a fizetésre. Ezzel együtt sem értem a dolgot. Egyszerűen csak azt akarja, hogy ne felejtődjön el a neve? Ismert akar maradni? De ha ez így van, miért nem valami olyan elfoglaltságot talált magának, aminek haszna is van? Gyereket amúgy is akkor vállalnak az emberek, amikor akarnak, abba nem lehet beleszólni. De rengeteg gyerek van, akik már a világra jöttek, ám iszonyú nehéz sors jutott nekik. Család nélkül, szeretet nélkül élnek, vagy nem biztosítottak a feltételek a tanuláshoz, kizsákmányolják őket, esetleg éheznek. Ha ez kínos lenne őnagyságának az előélete miatt, akkor támogathatná mondjuk az idősek ellátását, vagy akár állatmenhelyeket. Mindegyiknek van értelme, de annak, hogy majd ő megmondja, hogyan terheljük még a jelenleginél is súlyosabban túl a bolygót azzal, hogy nem kívánt gyermekek megszületéséhez asszisztál, annak aztán sem alja, sem teteje nincsen.

Úgy tűnik, nem viccelt a miniszterek elnöke akkor, amikor influencer-politikusokat emlegetett. Erre a célra változatlanul Szentkirályi Alexandrát tarthatják a leginkább alkalmasnak, az okán még töröm a fejemet. Talán azt gondolják, hogy vonzó neki a személyisége, vagy talán azt hiszik, ő tudja megszólítani a fiatalokat, mert hozzájuk hasonló. 60-70 éves pasikhoz képest valóban fiatalnak tűnhet, de alig hiszem, hogy a huszonévesek ne néninek látnák. Ráadásul esetlen, kissé bárgyú és nyomokban sincs olyan képességek birtokában, amivel képes lenne megragadni az emberek figyelmét. Nem kellene ezt erőltetni szerintem, de persze nem az én dolgom. Mindenki úgy csinál magából hülyét, ahogy csak akar.

A Medián friss felmérése szerint a TISZA Párt már csak karnyújtásnyira van a Fidesztől. Ebből logikusan is következik, de fel is mérték, hogy ha így maradnak az arányok, akkor csak a Fidesz és a TISZA jutna be a parlamentbe. Ez a demokrácia szempontjából semennyire nem jó hír, ha azonban úgy gondolkodunk, hogy a TISZA átmenet a kleptokrácia és a demokrácia előszobája között, akkor el lehet fogadni. Ha ugyanis sikerül a rezsimet lebontani, az azt követő választásra már lehetnek normális ellenzéki pártok, és ha a választási rendszert is átalakítja az új kormány, akkor minden nézőpont helyet kaphat végre a parlamentben. Orbán Viktor bábszínháza helyett elkezdődhet az érdemi munka. Azt is olvastam valahol, hogy bennfentes vélemények szerint a kormány kommunikációjában is változás várható, és miután lett közös ellenség, valamiféle együttműködés lehet a Fidesz és a parlamenti ellenzéki pártok között. Mármint ugyanarra a célpontra óhajtanak ők lőni. Ezt jól is teszik, elvégre eddig sem érdekelte egyiket sem, hogy amúgy mi a helyzet az országgal, miért éppen most hozná őket lázba, hogy a fejünkre omlik minden? Mégis jobb, ha ők megtarthatják a jelenlegi státuszukat, jár mellé jó kis fizetés, aztán az ország többi lakója meg oldja meg maga a saját gondját. Azt mondjuk nem pontosan értem, hogy amennyiben a jelenlegi ellenzéki pártok a parlamenti küszöb alá csúsztak, vajon mi hasznuk lehetne a Fidesz számára, de hát nem is nekem kell tudni. Elég, ha ők értik, hogy mit művelnek és miért.

Az Operaház közölte, azért kellett bevezetni az intézkedést, mert a sztrájkmegállapodás miatt megnövekedtek a költségeik.

Szeptember 10-e óta már nem lehet csak úgy besétálniuk a budapesti Operaház, azaz az Andrássy úti Ybl-palota aulájába a turistáknak, hogy megnézzék a legendás előcsarnokot és a lépcsőket: ahogy a hvg.hu egy olvasója észrevette, ezért már 2000 forintos belépődíjat kell fizetni. (HVG)

Értjük. Szóval az Operaház dolgozói tehetnek erről. Is. Talán be lehetne vezetni az utcán arra sétálók kötelező beterelését – természetesen belépőjegy ellenében -, vagy lehetne járdahasználati díjat szedni az Andrássy úton, aztán a büfében vásárlást is követelménnyé lehetne tenni. Ha még így is szűkös a kassza, a kormány kreatív csapata bizonyára be tudna segíteni néhány ötlettel. Ők nagyon találékonyak tudnak lenni, ha a semmiből pénzt kell előteremteni, a már amúgy is kifosztott ország nyomorult lakóiról még egy bőrt kell lenyúzni. Én komolyan nem hiszem el ezt az országot.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Aki már feladta, az nyugodtan feküdjön vissza, hátha sikerül átaludni ezt az egész őrületet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.