Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Minden fideszes szavazata kettőt fog érni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! A tegnapi nap jól kezdődött az Origón, ugyanis meg tudtak tölteni egy teljes cikket azzal a hírrel, hogy az angol király tulajdonképpen haldoklik, és a palota teljes személyzete azzal van elfoglalva, hogy a temetését készítik elő. Szerintem az még a királyi udvarban is szokás, hogy a temetés előtt megvárják, ameddig a célszemély valóban jobblétre szenderül, élve még a bulvársajtó kedvéért sem helyezik örök nyugalomra az illetőt. De persze találtak más említésre érdemes eseményt is, nehogy eltunyuljunk.

Hárman meghaltak, többen megsebesültek a németországi Solingenben egy terrortámadásban. A szemtanúk szerint arabnak kinéző késes támadó válogatás nélkül támadt az ünneplőkre, még szombaton őrizetbe is vették Németországban az utóbbi időben megnőtt a késes támadások száma, ami aggasztja a társadalmat, a mostani támadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget szombat este. Az egyre rosszabb közbiztonság oka a példátlan méretű illegális migráció. A németországi terrortámadás is jól mutatja, milyen veszélyekkel jár a migráció. Brüsszel pedig ebben a helyzetben illegális bevándorlók tízezreinek a betelepítését követlei Magyarországra. A kormány kész Brüsszelbe szállítani a migránsokat. (Origo)

Az mondjuk a cikk megjelenésekor már megerősített tény volt, hogy a támadó Szíriából érkezett két évvel ezelőtt. Nem illegális migráns, hivatalosan adott be kérelmet a német hatóságoknak. A terrorcselekményt az Iszlám Állam vállalta magára, ez a terrorszervezet – ahogy a többi is – nem európai, ha nem lenne migráció, akkor is léteznének. És az sem különösebb titok, hogy ez esetben is végrehajtanának aljas gaztetteket, legfeljebb nem a könnyebben radikalizálható – mert egy gyökerét vesztett menekült, aki ráadásul átesett a háború borzalmain, esetleg a szeme láttára irtották ki a családját – menekült, hanem egy helyi lesz az elkövető. A súlyosabb gondot nem a migránsok jelentik önmagukban – miközben tökéletesen egyetértek azzal, hogy szabályozni kell a migrációt, szigorúan ellenőrizni kell, hogy kik telepedhetnek le Európában, gondoskodni kell az integrációjukról és amennyiben bűncselekményt követnek el, legyen az csak egy apróbb kihágás is, nem szabad eltűrni. Aki pedig nem tartja be a befogadó ország törvényeit, azt ki kell toloncolni és örökre kitiltani az unióból -, hanem a terrorszervezetek. És persze a gyenge, befolyásolható, vagy alapból súlyos mentális problémákkal küzdő emberek, akik nem kapnak megfelelő kezelést. A Mosonmagyaróváron négy embert megkéselő fiatal lány például biztosan nem migráns sem illegálisan, sem legálisan, mégis ámokfutásba kezdett. Csak azt akarom mondani, hogy talán nem kellene a rezsim szolgálatában kelteni a hangulatot és rettegést szítani szerencsétlen országlakók között. Már csak azért sem, mert szerintem a fideszes törzsszavazók már így is folyamatos félelemben élnek és talán a lábukat sem merik kitenni a falujukból, de talán már a lakásukból sem, nemhogy el mernének menni – már amelyiknek telik rá – egy kicsit világot látni. Szegények úgy tudják a propagandából, hogy Magyarország egy biztonságos sziget a cápáktól és gyilkosoktól hemzsegő óceánban, ha kiteszik a lábukat innen, akkor az olyan, mintha a harcmezőre tévednének a legnagyobb golyózáporban. Sehol nem érzik magukat biztonságban, mert a saját kormányuk szándékosan félelemben tartja őket. Csodás.

Győzhet a Fidesz 2026-ban is, de ahhoz három dolognak teljesülnie kell – árulta el Lázár János építési és közlekedési miniszter a kormánybarát Tranzit-fesztiválon a kormánybarát Megafon-influenszer Déri Stefi kérdésére. 

Lázár szerint a jobboldalnak akkor van esélye a 2 év múlva esedékes parlamenti választáson a győzelemre, ha: 

  • ha van gazdasági növekedés, 
  • ha figyelnek a “kis emberek kis ügyeire”,   
  • és politikai termék mellett politikai élmények is vannak. 

A miniszter továbbá azt az amúgy nem túl bonyolult alapvetést is fontosnak nevezte, hogy a Fidesznek a saját választóit kell jobban lendületbe hoznia. Ez nem lesz könnyű, hiszen a Political Capital nemrég elemezte ki, hogy 800 ezer szavazót veszítettek. (hvg.hu)

Ha valakiről soha, álmomban sem jutna eszembe a naiv jelző, az Rogán Antal mellett Lázár János. A 2026-os választásig már nincsen két év, már amennyiben nem szeptemberben tartják. De ha igen, akkor sem árt átgondolni, hogy mi a bánat adna okot az optimizmusra. Az a kormány, amelyik a pénzbőség idején, amikor úsztak az olcsó hitelekben, amikor ömlöttek az uniós források és a külső gazdasági környezet is optimális volt, akkor sem volt képes előrelépésre, akkor is folyamatosan csúszott le az ország a többi uniós tagállamhoz képest, most, amikor drága kínai hitelekre szorulnak, amikor csak a felvett hitelkamatok és törlesztők megduplázódtak, amikor nincsen uniós pénz, bezuhant az autóipar is, az akkugyártás is, amikor az Európai Unió fékezni akarja – és fogja is – Kína előretörését a közösségben, amikor az uniós források nem érkeznek, akkor hogyan és miből növekedne a gazdaság? Ami nem ment 14 évig, aminek a döntően nagy része paradicsomi állapot volt más országoknak, az mitől változna két év alatt, amikor minden a padlón van?

A kis emberek kis ügyeivel miként óhajt foglalkozni a mindig, mindenhez is értő Lázár János? Hiszen a kis emberek kis ügyei szorosan összefüggnek mindazzal, amit az imént leírtam. A kis emberek kis ügyei a k9zlekedés összeomlása, az egészségügy és az oktatás padlóra kerülése. A kis embereket nem az izgatja, hogy elég meleg-e a víz a kerti medencében hanem az, hogy nincs orvos, nem telik gyógyszerre, a gyerek nem tanul meg írni-olvasni és olyan drága lett minden, hogy télen a fél ország fogyókúrázik, mert vagy a rezsit fizeti be, vagy vásárol. Politikai élménynek meg ott van a kontinens legdrágább tűzijátéka, esetleg mg lehet szervezni pár békemenetet, néhány nemzeti konzultációt. Ez már lassan kevés lesz, de más nem telik ezektől. A fogyatkozó szavazótábort pedig hogy akarja lendületből rábírni, hogy tartsák hatalomban, sőt, kétharmadon a rezsimet? Minden fideszes szavazata kettőt fog érni? Mondjuk én már ezen sem lepődnék meg.

Amúgy pedig jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.