Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Midasz király találkozása Petőfi Sándorral

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! A tegnapi nap csodája:

Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt; a múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult – közölte Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP európai uniós képviselője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke közösségi oldalán, hozzátéve: „elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem.”

A képviselő azt írta: „Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, legfőképpen az érintettől. Szeretnék elnézést kérni a családomtól, az engem támogatóktól, a politikai közösségemtől.”

Leszögezte: „Azok után, amit tettem, nincs helyem a közéletben. Ezért minden közéleti pozíciómról lemondok, így az EP-képviselői mandátumomról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is, a Fideszből pedig kilépek. Ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben meg kell tennem.”

„Szégyellem magam, még egyszer elnézést kérek az érintettől és mindenkitől, aki most csalódik bennem. Tettemért a közéleti felelősségen túl, természetesen minden jogi következményt is vállalok” – írta a Facebookon. (MTI)

Én teljesen hiszek az amnéziában, mert magam is megtapasztalom. Úgy nagyjából naponta. Például halványlila fogalmam sincs arról, kicsoda Győrffy Balázs, eddig mit tett az országért és mit tervezett tenni a jövőben. Az biztos, hogy csúf történet lehet, mert a Fidesz frakció is haladéktalanul közleményben határolódott el a pasastól. Az is igaz, hogy nem csupán nem jelentős figura, de még futónak sem lenne jó Orbán sakktábláján, tehát egyrészt nem jelent különösebb presztízsveszteséget a távozása. Sőt, valószínűleg kiszámolták, hogy többet hoz a konyhára, mint amennyit visz, hiszen így lehet lobogtatni a büdös zoknit hogy lám csak, a Fideszben van következménye a dolgoknak! Annak speciel nincs, ha valaki hasba rugdossa a zebrán túlságosan lassan áthaladó gyalogost és a narkós orgiáknak is csak akkor van, ha felvétel készül a csatornamászásról és rendőri elfogásról, majd az a felvétel nyilvánosságra is kerül, a kereszténykonzerv-családazelső ikerprostis bulinak is csak lebukás és cáfolhatatlan bizonyítékok napvilágra kerülése esetén van némi következménye, de ne legyünk ennyire telhetetlenek. Ez nem Fidesz-függő, csupán élettapasztalat; az alkohol senkibe nem visz be eddig nem létező tulajdonságokat, csupán a meglévőket erősíti fel, vagy a gátak feloldásával az eddig kordában tartott állatot engedi szabadon. Azt akarom csak mondani, hogy aki józanon nem érez késztetést arra, hogy megüssön egy nőt, az csatakrészegen sem tesz ilyet. De legalább a propagandisták haladéktalanul akcióba lendültek. Az nem csoda, hogy nyomban beáldozták Győrffy Balázst, sok választás nem is volt, miután rendőrt kellett hívni és sérülés is történt, nehéz lett volna titokban tartani a dolgot. És megint nem csalódtam, valóban a saját fényezésükre és az ellenzék támadására használják a dolgot:

Trombitás Kristóf egyből Magyar Péter emberének titulálta Győrffy Balázst, megbocsáthatatlannak nevezte tettét, „az ilyen emberek nem férnek bele a közösségünkbe” – írta.

Bohár Dánielnek is hasonló gondolatai támadtak. Szerinte a Fidesz jól tette, hogy egyből kirúgta Győrffyt a pártból. Ez is azt mutatja, hogy „a patrióta közösségben nincs helye olyan férfiaknak, akik nőket bántanak, nincs helye a Magyar Péter-féle erőszakoskodóknak”. (hvg.hu)

Tisztújító kongresszust tart az LMP, Ungár Péter pedig indul a társelnöki posztért. Jól is teszi, hiszen van még bő másfél év a kukáig. Legalább ennyire fontos és közérdekű információ az is, hogy úgy bevertem a könyökömet az ajtó élébe, hogy még a fülem cimpája is elzsibbadt tőle. A két hír között annyi a különbség, hogy az enyém nem kerül semmibe a társadalomnak, a könyökömben egy fillér adófizetői pénz nincsen.

Nemhogy a Szerencsekereket, de még a köztévé déli híradóját is többen nézték kedden, mint a Rákay-féle Petőfi-filmet – derül ki a Nielsen piackutatási adataiból.

Augusztus 20-án a legfontosabb célcsoport körében (ez a 18 és 59 év közöttieket jelenti) a 10. helyen végzett a Most vagy soha! Olyan műsorok előzték meg, mint az esti tűzijáték közvetítése, több csatorna híradója, az RTL Fókusza, az István, a király rockopera, illetve a Raya és az utolsó sárkány című animációs mesefilm. (hvg.hu)

Azt mondjuk nem pontosan értem, hogy mi köze van Petőfi Sándornak augusztus huszadikához, de talán olyan lesz ez a film, mint az én gyerekkoromban a téli szünetben a Tüskevár, vagy a karácsonykor kötelező Reszkessetek, betörők! című örökzöld. Csak ameddig a maga műfajában mindkét film okkal lett klasszikus, hát ugye Rákay művész úr alkotása a rá elköltött rengeteg pénz – minden idők legdrágább magyar filmjéről beszélünk – ellenére is csak olyan lett, mint bármi, amihez a Nemzeti Együttlopás Rendszerének hosszú és ragadós keze hozzáér. Egyfajta fordított Midasz király szindrómájuk van ezeknek. Így sajnos elmarad a happy end is (bár az Midásznál is, de az egy másik történet), hogy tudniillik amihez érnek, arannyá változik, így aztán éhen döglenek, mert az aranyat megenni nem nagyon lehet. Amihez ezek érnek, az persze nem arannyá változik, hanem valami egészen mássá, ráadásul eszükben sincs nekik megzabálni, velünk akarják megetetni. Mit is akartam mondani? Mindegy.

Jó ébredezést, szép napot, kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.