Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Az igazak álma

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok! Remélem, mindenkinek sikerült kihevernie a hosszú, eseménydús, és mindenek előtt méregdrága hétvégét. Én sajnos kimaradtam a nemzeti fideszünnepből, ahogy a nemzetből is kiszorultam már régebben, lassan másfél évtizede, amikor közölték velem, hogy aki nem rajongja Orbán Viktort, az nem lehet része a nemzetnek. Jó esetben is csak magyarul beszélő, ideiglenesen az országban tartózkodó ellenség lehet. Én már az ideiglenes ott-tartózkodást is feladtam, így aztán nem magyarnótára ébredtem, hanem Pedróék vidám énekére, akik még most is az utakat kövezik a környéken. És nem a tűzijáték durrogására aludtam el, hanem flamencora, mert a lakásom előtti téren egy utcai zenész vert tanyát, és csodás gitárszóval árasztotta el a környéket. Ebből – mármint zenéből – amúgy sincs hiányom, mert a házban lakók háromnegyed része zenész, így ének- és gitárszó keveredik zongoramuzsikával nagyjából folyamatosan. Szóval nekem jól telt az ünnep, de ezért nem a kormánynak mondanék köszönetet.

Jennifer Lopez beadta a válókeresetet, így hivatalosan is elválik Ben Afflecktől. Miután túl vagyunk a senkit nem érdeklő bulvárszenzáción, rá is fordulhatunk a magyar rögvalóságra, azon belül kezdjük mindjárt Nagy Mártonnal. A gazdasági csodafenegyerek interjút adott az Indexnek. Elmagyarázta, hogy minden csodálatos és tökéletes, csak néhány apróbb problémával kell még megküzdeni. Például rá kell venni az embereket, hogy költsék szaporábban a pénzüket, mert az államnak abból van bevétele, és kell a pénz a titkos kínai gigahitelek kamatainak törlesztőjére. Úgyhogy aki jó hazafi, az haladéktalanul elrohan a boltba vásárolni. Mert abból nem lesz pénz, ha a lakhatásra költik, sem abból, ha eldugdossák a pénzt a matrac alá. Nahát!

Lassan vége a nyárnak, kipihenték magukat a kleptokraták, úgyhogy újult erővel indul a lopás. A főnökük már posztolt is a közösségi oldalára, bár ő kormányülésnek nevezte a tolvajok gyűlését, de hát már régebben megszokhattuk, hogy a szavak értelme is megváltozott. Azt mondják Matolcsyék, hogy 26,3 millió forint megtakarítása van minden egyes magyar családnak. Átlagosan. Az nem lep meg, hogy nekem nincs, hiszen sem átlag, sem család nem vagyok. Sőt, magyar sem, ahogy azt már a cikk elején kifejtettem. De ez magánügy, a többi magyar átlagcsaládnak biztosan van ennyi megtakarítása, színtiszta játékszenvedélyből számolgatják hó végén, hogy telik-e még felvágottra, vagy jó lesz a margarinos kenyér magában is. Nyaralni meg azért nem mennek, mert otthon jobban érzik magukat. Ezt én teljesen meg is értem, nem nagyon buzog bennem sem a mehetnék. Mi a fenének mennék el onnan, ahová mások nyaralni jönnek? Tutira így van ezzel mindenki.

Jelenleg több mint száz Ukrajnából menekült ember, köztük nők és gyerekek várakoznak az utcán a Komárom-Esztergom vármegyei Kocson, ahol kedden kilakoltatták őket eddigi szállásukról. Többségük azt tervezi, hogy az utcán éjszakázik. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) közleményben fejezte ki aggodalmát az Ukrajnából érkező menekültek magyarországi elszállásolását átalakító jogszabályi változtatások miatt, miután a kormány egy nyári rendelettel módosította az eddigi rendszert, amelyből így kiszorulhatnak a kárpátaljaiak, köztük sok magyar roma család. (Telex)

Na ugye! Ez azért lehet, mert ők nem átlag magyar családok. Ha azok lennének, a megtakarításukból találhatnának megoldást, hogy ne kelljen kicsi gyerekekkel az ég alatt tölteni az éjszakát. Más szemszögből nézve nagyon kegyes és emberséges a magyar kormány, hiszen végtére is nyár van. Éjjel sincsen fagy, legfeljebb egy kis zápor, szélvihar, jégeső, ilyesmi. Ha lelketlenek lennének, akkor decemberben rakták volna utcára a családokat. Mondjuk karácsony napján. De ezt tették? Nem. Tehát van bennük jóság. Bizonyára az igazak álmát alusszák, amikor álomra hajtják a fejüket a palotáikban, jachtjaikon, vagy valamelyik üdülőhely luxusszállodájában.

Győr elmúlt évtizede igazi sikertörténet, 2014 óta ötszázmilliárd forintnyi beruházást sikerült odavinni, és a Fidesz-KDNP-nek a város a szívügye, ezért továbbra is a fejlődését fogja szem előtt tartani – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Győrben.

    A tárcavezető a beszédében mindenekelőtt köszönetet mondott mindazoknak, akik az utóbbi években részt vettek ezen sikertörténet írásában, ugyanis ez a korszak „a város történetének arany lapjaira fog” tartozni.
    „Az évek, amelyek itt Győrben úgy teltek el, hogy a Fidesz és a KDNP viselte a városvezetés felelősségét, azok egyértelműen sikeres évek (.) Az nem is kérdés, hogy Győr egy bezzegváros. Az nem kérdés, hogy amikor a magyar gazdasági növekedésre pozitív példákat keresünk, akkor Győrt mindig ott mondjuk az élmezőnyben” – sorolta.
    Majd kiemelte az infrastrukturális fejlesztéseket, például a kerékpárutak építését vagy épp a Petőfi híd tehermentesítését, a családok életét megkönnyítő intézkedéseket, az újabb bölcsődék és sportparkok létrehozását, illetve azt is, hogy kemény munkával sikerült elérni: mindenki, aki akar, az tud is dolgozni.
    Aláhúzta, hogy 2014 óta ötvenegy nagyberuházást sikerült Győrbe vinni ötszázmilliárd forint értékben, amelyek több mint 3500 új munkahelyet teremtettek közvetlenül.
    „Tehát ez ennek a brigádnak így közösen az elmúlt tízéves teljesítménye (.) És én azt gondolom, hogy ezek a sikerek nem is jöhettek volna létre a kormány és a polgármester, a kormány és az önkormányzat kiváló együttműködése nélkül” – vélekedett.
    „Én azt hiszem, hogy az elmúlt évek sikertörténetének az egy nagyon fontos oka volt, hogy itt, Győrben a Fidesz egy csapatsport, a Fidesz-KDNP egy csapatsport kifejezéssel volt egyenlő. Tehát akik itt dolgoztak, dolgoznak, akik itt vagyunk, mind-mind csapatként, közösségként tekintünk magunkra” – tette hozzá. (MTI)

Akkor ezt most megpróbálom valahogy értelmezni. Lépésről lépésre haladok, lassan írom, hogy a fideszesek is értsék. Tehát; a Fidesz egy párt. Állítólag a KDNP is, de ez olyan, mint a mikulás. Beszélnek róla, de igazából még senki nem látta. Tehát a Fidesz, ami egy párt, elméletileg kizárólag az államtól – a mi adónkból – kapott pénzzel gazdálkodik, ami mellett nyilván teljesen eltörpül a tagdíjakból befolyó összeg. Na már most én nehezen hiszem, hogy a Győrben véghezvitt fejlesztéseket a Fidesz finanszírozta volna. Ha viszont nem a Fidesz volt, akkor nem lehetett más, mint a kormány. A kormány egyrészt a mi pénzünkből gazdálkodik, másrészt nem csupán nem feladata, de joga sincs arra, hogy pártszimpátia alapon osztogassa az önkormányzatoknak a mi pénzünket. Ők mégis ezt teszik, és annyira síkidomok, hogy még hencegnek is vele. Ez a kemény, nem a kád széle.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.