Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Úgy kell nekünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek!

„A bevándorlást ellenző és a hagyományos családot támogató Orbán Viktor jobboldali populista kormánya alatt Magyarország családtámogatásai a világ legbőkezűbbjei közé tartoznak, de a program mégis megbukott” – írja cikkében Financial Times.

A kutatók szerint az egyik oka annak, hogy az intézkedések nem eredményeztek jelentősebb emelkedést, az volt, hogy nem az anyagilag nehéz helyzetben lévő embereket célozták meg. (Index)

Azt – természetesen a propagandát leszámítva – senki nem vonta eddig sem kétségbe, hogy hiába döngeti a kormány azzal a horpadt mellkasát, hogy milyen bőkezűen osztja a mi pénzünket másoknak, lényegében eredménytelen a családpolitikájuk. Az sem újdonság, hogy a tehetősebbeket támogatja, akiknek erre nem lenne szükségük. Most lehet, hogy én leszek a feketeseggű, de én úgy gondolom, hogy eleve rossz az irány. Nem vagyok családpolitikai szakértő, sem szaporodásügyi kormánymegbízott, ám egyszerű emberként, aki világ életében a saját munkájából élt meg, aki felnevelte a gyerekeit – tehát gyenge amatőrként – úgy vélem, hogy a kormány feladata nem az, hogy gyereket vásároljon. És még csak nem is az, hogy egy tehetősebb réteget ösztönözzön a gyermekvállalásra, így lényegében megkezdjen egyfajta társadalomcserét. Mert hogy a kormánynak ez a célja, és ha már nem lehet egyszerűen a szegényeknek megtiltani a gyermekvállalást, akkor ilyen módon próbálják meggátolni azt, miközben a jobbmódúakat ösztönözni kívánják, abban meglehetősen biztos vagyok. Szerintem pedig ez nem működik, de legalább borzasztóan kártékony elképzelés. Nem kellett volna – és most sem kellene – annyit lopni, a gazdaságot kellene fejleszteni, építeni, modernizálni az infrastruktúrát, hatékonnyá tenni az ipart, felzárkóztatni, fejleszteni a vidéket. Hogy jó legyen élni ebben az országban – falun is -, hogy emelkedjenek a bérek, hogy bárki bátran merjen és tudjon gyereket vállalni. Mert meg tudja keresni a rávalót, mert baj esetén nem marad magára senki, mert jó az oktatás, jó az egészségügyi ellátás, mert csak az ember akaratán, kitartásán, tudásán múlik, hogy mit ér el az életben. Ez ösztönözné a gyermekvállalást, nem az, hogy akinek már van gyereke, az kap adókedvezményt, amit akkor vesznek el tőle, amikor a legtöbbe kerül a taníttatás, de ezt is csak az tudja igénybe venni, aki amúgy is jól keres. Szerintem ez a kirovó-újraelosztó rendszer úgy szar, ahogy van. Sőt, még ócskább és kártékonyabb, mint a kommunizmus alatt volt.

A kleptokrácia diadala nem elvitatható, szerintem elértek már a csúcsra. ezek.

Egyik napról a másikra elbontották a Magyar Sajtófotó Kiállítást Debrecenben. A tárlat kurátora azt mondja, példátlan, ami történt, magyarázatot pedig máig nem kapott, miért állnak tudomása szerint egy raktárban a képek, amelyeket szeptember közepéig lehetne megtekinteni. A városvezetés szerint biztonságtechnikai okokból kell a tárlat helye, mert annyi ember jön a virágkarneválra. (rtl.hu)

Na. A kiállítást négy nappal korábban nyitották meg. Akkor, amikor már baromira tudni lehetett, hogy hány látogató várható a virágkarneválra, amit amúgy minden évben megrendeznek, tehát nem lehetett váratlan esemény. Ha útban volt a kiállítás, az négy nappal korábban is pontosan tudható lett volna. Tehát okkal és joggal merülhet fel a gyanú, hogy valamelyik nertárs szőrös mancsa nyúlt ilyen hosszúra.

Már augusztus 20-án megszűnik néhány szálláson a menekültek ellátása, miután a kormány egy nyári rendelettel módósította rendszert, amelyből így kiszorulhatnak a kárpátaljaiak, köztük sok magyar roma család. Országszerte szűnnek meg eddig ellátást biztosító szállások, ezrek kerülhetnek utcára, akiknek paradox módon a menekültként való ellátásuk egyik akadálya épp a kettős állampolgárságuk lehet. Akinek a támogatása megmarad, az sem lehet biztos abban, hogy egy újabb módosítás nem fosztja meg tőle. (Telex)

Szép is ez a 15 milliárdos szülinapi babazsúr árnyékában, szó se róla. Ez nyilván nem fogja meggátolni abban népünk nem annyira bölcs, mint amennyire elhízott vezérét, hogy a magyar kormány nagylelkűségével öblögessen és zajosan hangoztassa, hogy micsoda iszonyú teher az országnak az ukrajnai menekültek ellátása, amire persze az aljas unió nem ad pénzt, de ő akkor sem sajnálja rá a mi pénzünket, mert az emberiesség ezt kívánja. Ha más szemszögből nézzük, akkor az van, hogy jogos az a kijelentés, mely szerint a kormány ugyanúgy bánik a menekültekkel, mint az ország polgáraival, nem tesz különbséget. Mert tényleg nem, pont ugyanígy tapossák el a bennszülötteket is.

És ez csak egyetlen stikli, annak talán csak a Jóisten lehet a megmondhatója, hogy hány hasonló van még. Ezt mind mi fogjuk megfizetni. Bárki kerül kormányra ezek után a bűnözők után, minimum varázslóknak kell lenniük, hogy kirángassák a pöcegödörből az országot. Pláne úgy, hogy senki nem tudja, de még csak nem is sejti, hogy milyen mély az a gödör, és mennyi szar fog még a fejünkre ömleni. De oda se neki, a lényeg, hogy sikerült megrendezni Európa legnagyobb – és természetesen legdrágább – tűzijátékát. Úgy kell nekünk! Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.