Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Majd az ősz megoldja a gondokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Úgy tűnik, Magyar Péter a vártnál korábban vet véget az uborkaszezonnak. Ezt okosan teszi, hiszen megint lépéselőnyre tehet szert a kormánypárttal szemben. Kezdésnek elkezdte bejárni a kórházakat, és bár mindenki tudja az országban, hogy pocsék a helyzet az egészségügyben, a valóság sokkal, de sokkal súlyosabb, mint ahogy azt gondolják azok, akik nem közvetlenül, a saját bőrükön tapasztalták meg az összeomlást. Mást azt olvasni, hogy őrületesen nagy a baj, és más szemtől szembe kerülni, saját szemünkkel látni, hogy ez pontosan mit is jelent a valóságban. Miközben Orbán Viktor jelenlegi kis kedvence – és így erős embere – Nagy Márton azon ügyeskedik, hogy a jelenleginél is nagyobb hatalomra és több pénzre tegyen szert az élelmiszerbiztonság és a kiskereskedelem bedarálásával a méretes ülepe alá, azzal mintha senki nem foglalkozna, hogy a magyar ipar kezd padlót fogni. A Népszava értesülését a Nemzetgazdasági Minisztérium tagadta – nem cáfolta, mert cáfolni érvekkel és tényekkel szokás, a tagadás pedig annyit tesz, hogy nem is igaz, bebebeeee -, ami alapos okot ad a gyanakvásra. Amit ezek eddig tagadtak, arról mindig kiderült, hogy igaz.

A legnagyobb súlyú, a feldolgozóipari termelés 28%-át képviselő járműgyártás volumene 11,8%-kal visszaesett az előző év azonos hónapjához mérten. A közúti gépjármű gyártása 14,4, a közúti jármű alkatrészeinek gyártása 9,7%-kal csökkent.

A feldolgozóipari termelés 9,7%-át adó számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 9,6%-kal kisebb volt a 2023. júniusinál. A két legnagyobb alágazat közül az elektronikai alkatrész, áramköri kártya gyártása 27, az elektronikus fogyasztási cikk gyártása 1,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól.

A 9,4%-os feldolgozóipari súlyú villamos berendezés gyártása – az alágak közül a legnagyobb mértékben – 23%-kal visszaesett 2023. júniusához viszonyítva. A két legjelentősebb súlyú alágazat közül az akkumulátor, szárazelem gyártásának volumene 31, a villamos motor, áramfejlesztő, -elosztó, -szabályozó készülék gyártásáé 22%-kal csökkent. (KSH)

Ez van, amikor a Nagy Márton, vagy Matolcsy György-féle gazdasági zsenik megbeszélik a mindenhez is jobban értő csúti kocafocistával, hogyan is fog majd itt működni a gazdasági csoda. És hiába ugat szakemberek egész hada, hogy baj lesz ebből nertársak, a gazdaságnak vannak olyan szabályai, melyeket senki nem tud átlépni, ezek jobban tudják. Amikor aztán bekopog a valóság, akkor még egy darabig kovácsolják a hályogot erősen, próbálnak eret vágni (sajnos soha nem önmagukon), a következő lépés pedig az lesz, ha nem javul a helyzet – és mi a franctól javulna? Ha mondjuk leég a porszívó motorja, attól nem fog megjavulni, ha pihentetem két napig, esetleg átkötöm egy szép szalaggal -, akkor kezdődik a bűnbakkeresésé és sárdobálás. Az ipar beszarásához még adjuk hozzá a gyengülő forintot és az erősödő inflációt, és máris elkezdhetünk aggódni, ha eddig nem tettük volna.

Eddigi ismereteink szerint négy személyt gyanúsítanak hatósági személyek elleni erőszakkal a Dankó utcában több mint két éve történt események miatt: Iványi Gábor lelkészt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetőjét, Gurmai Zita szocialista parlamenti képviselőt, Donáth Annát, a Momentum volt elnökét és EP-képviselőjét, valamint Herényi Károly korábbi MDF-es politikust. (Népszava)

Ez így önmagában elmond mindent erről a tetű rezsimről. Főként, mert ismerjük a dolgok hátterét és folyamatát, tudjuk jól, hogy a dagadékok kormánya miért akarja eltaposni Iványiékat. Az pedig mostanában egy bevett taktika, hogy ha valaki akár csak az útjába mer állni a diktátor verőlegényeinek, azt hatóság elleni erőszakkal hurcolják bíróság elé, és találnak is olyan bírót, aki a rezsim kedvére tesz. Komolyan mondom, hogy egyre ijesztőbb, ami az országban történik. Például az, hogy egy kórház bejáratát leláncolja a biztonsági cég, nehogy bejusson egy politikus és a sajtó, és beszámoljanak az európainak még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető állapotokról.

Mindeközben az az ember, aki felelős mindezért, akinek a kezén emberek vére szárad, aki tevőlegesen részt vesz az ország kirablásában és elpusztításában, a közösségi oldalán vihorászva mesélget arról, hogy ő Ákost imádja mindenek felett, hiszen az egy komoly dolog, ameddig például a Queen nem más, csak egy showműsor. Tényleg nem is lehet semmi fontosabb ebben a helyzetben, mint hogy a minden irányból egyértelműen ízlésficamos kocafocista mit szeret hallgatni, és mit nem. Szerintem úgy vannak vele, hogy már csak néhány napot kell kihúzni, hiszen augusztus végén szokott jönni egy nagyobb vihar, az kisöpri a hőséget és az már vissza sem tér. Csak majd jövőre, amikor megint negyven fok lesz, megint beszarnak a klímák – már ahol van ilyesmi, mert a legtöbb kórházban csak a műtőkben van -, a betegek rohadhatnak a hőségben gyógyulás helyett, az orvosok és ápolók pedig a végtelenített munkaidejüket kénytelenek szaharai forróságban végezni, közben pedig életek múlnak akár csak egy pillanatnyi kihagyáson is. De ennek hamarosan vége, jön a normálisabb idő, és majd mindenki szépen megfeledkezik az egészről. Mármint ez a kormány terve, ennél többet nem is nagyon akarnak tenni azért, hogy ne csak a kiemelt ellátásban részesülő politikusok és a magánellátást megfizetni képes tehetősek jussanak normális ellátáshoz, hanem azok az igavonók is, akik minderre előteremtik a pénzt. Akiktől ők is kapják a fizetésüket, és akiket baromira nem érdekel, hogy mit szeret hallgatni a maffia feje.

Befejezem, mert elgurult a gyógyszerem. Pedig itt nálunk történetesen kellemes 32 fok van, éjjel jól ki lehet szellőztetni a lakást, az egészségügy pedig olyan, amilyenről otthon még csak álmodni sem mer senki. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.