Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ebben aranyérmesek. Ha semmi másban nem is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hatalmas fehér keresztet kap talapzatára a Gellért-hegyi Szabadság-szobor. A munka során a szakemberek megtisztítják a főszobor és a kompozíció többi elemének felületét is. Emellett a talapzatra elhelyeznek egy keresztet, „az 1100 éves magyar államiság, a nyugati kereszténység és az európai kultúrkör legfontosabb szimbólumát. Arra a talapzatra, amelyet a sztálinista Borisz Jofan tervezett, és ahol korábban a szovjet katona szobra állt, egy keresztet állítunk.”

Szerintem ne álljatok meg itt, húzzatok úszósapkát a fejére, a pálma helyett meg egy fél disznót pakoljatok az asszonyság kezébe! Alá meg nagy betűkkel – Beverly Hills mintájára – rákerülhetne az ORBANISZTÁN felirat. Egyébként 1987 óta az UNESCO világörökség része a komplexum, így eleve se értem, hogy milyen alapon változtatnak bármit is az eredeti szobor talapzatán, de igazán mindegy is, hiszen az önkény az önkény. Márpedig ha ők így döntenek, akkor az így is lesz. Pontosabban ha ő úgy dönt, és tudjuk, hogy ő dönt, ha nem tetszik, akkor lehet oszlásnak indulni. 14 éve már úgyis a saját tulajdonának tekinti azt országot, a benne élőket pedig eszköznek. Az eszközök pedig csak azért léteznek, hogy őt szolgálják, hogy neki jó legyen. Meg a körének. A csuhások térdre, imához örökzöld után eljutott odáig, hogy lassan saját egyháza lesz, vagy ha nem, akkor megkéri a Pápát, hogy helyezze már át ide a székhelyét a Vatikánból, mert ők úgyis mindenben nagyon egyetértenek. A béke dallamára. Mondjuk azt sem értem, hogy a vallás és a szabadság hogyan tud egy szimbólumként megjelenni, maximum vallásszabadságként, de az egy más fogalom. Akkor aggassák tele félholddal, Dávid csillaggal vagy egy nagy Dharmacsakrával, hogy minden világvallás képviseltesse magát rajta. Micsoda látványosság, micsoda zarándokhely lenne. Visszavonom. Persze hogy itt, a bigott és álkeresztény feudális köztársaságban nem lenne. Itt csak a horogkeresztény giccsparádé jöhet szóba, mint például a Duna felett drónókból kirakott kereszt, vagy a bádoglemezekből összetákolt Szent István furgon, amit egyiptomi rabszolgának öltözött testépítők húznak végig az Andrássy úton augusztus 20-án.

Apropó! Idén nem jön a szultán wellnessezni Júdáshoz a Karmelitába? Amit szintén sikerült ennek a jellemóriásnak szétbarmolni, kit érdekel a múlt, meg az örökség, meg az eredeti állapot? Ő feltuningolta a veterán épületet egy jó kis terasszal, meg átépítette a kolostort luxus irodaházzá, ami olyan puritán, hogy az ember esze megáll. De nem állt meg itt, az egész utcát is lezáratta, nehogy véletlenül valaki zaklatni merészelje királyi mivoltában. Hatvanpusztáról meg ne is beszéljünk, mert ugye azt is földig rombolta, majd építettet magának oda egy erődöt, liftekkel és mélygarázzsal, meg őrtornyokkal. Ja, és helikopter leszállóval, hogy ne kelljen a dugóban ülnie szegényemnek, ha sürgős dolga akadna valahol.

Most is jól el van tűnve, lelépett mint kurva a sezlonról, igaz, hogy hivatalosan, papíron ő egy közszolga, akinek be kéne számolnia mindenről, amit tesz, vagy amit nem tesz, hiszen közfeladatokat lát le, de mint tudjuk, rá nem vonatkoznak holmi írott szabályok. Jellemzően sunnyog, bujkál és lapít. Titokban sündörög, ahogy kell, ahogy tőle megszoktuk, és ha erre valaki rá mer kérdezni, netán rámutatni, akkor fake news minden. Persze a milliós Facebook-oldala kezelői szorgosan dolgoznak, próbálkoznak veszettül fenntartani az érdeklődést a doktorminiszterelnök úr irányába, mai napig is a tusványosi aranyköpéseit osztogatják, teregetik a híveknek, miközben a fiatalokat elérni kívánó TikTok-csatornáját is megszórták jópofának gondolt propagandával. Nem utolsó sorban dicsekszik, döngeti a mellét, mintha azokat az olimpiai érmeket személyesen ő nyerte volna kicsiny hazánknak, és úgy sztárolja a sportolókat, mintha bármi köze lenne neki a sikereikhez.

Holott semmi. De még annál is kevesebb közöd van ezekhez, Júdás! Az érmeket nem neked szerezték, hanem maguknak és az országnak, de biztosan nem a te dicsőségedre. Azt meg végképp nem értem, hogy miért csak az aranyérmeseket dicsőítette a mi nagy és bölcs vezetőnk, volt ott nem kevés dobogós, ezüst- és bronzérmes, akiket szerintem ugyanúgy meg lehetett volna említeni. Ja, bocs, tévedtem. Hámori Luca győzött! Mint egy egri nő. Az ő ötödik helye győzelemmel ért fel, hiszen ha a sport átpolitizálásáról, illetve ha megosztottságot, hisztériát generálni képes témáról van szó, akkor az ötödik hely is aranyként csillog és szóra érdemes. Pláne, hogy a bronzért járó pénzdíjat is megkapta Luca, a férfiverő. A kognitív disszonancia meg köszöni szépen, remekül van, nincs is annál szebb, mint amikor egy nőt férfiként istenítenek az elvtársak! Micsoda nő ez a férfi! Akkora érvelési potenciált adott ezzel a cirkusszal a kis kőszegi hajadon, hogy a fal adja a másikat. Miután összehozta a sors az algír bokszolóval, a mennybe ment. A meccs előtt mindennek elmondta az ellenfelét, posztolt róla mindenfélét, azt hiszem, még olyat is, hogy neki mindegy, hogy nő vagy férfi, leveri mint vak a poharat. Aztán a harmadik menetben az edzője utasításait figyelmen kívül hagyva azt mondta, hogy nem tud nyerni, mert ez egy férfi.

Mit mondjak? Semmit. Kussoljak. Aztán mintha semmi nem történt volna, már csak szuperlatívuszokban beszélt az ellenfeléről, aki egyébként kímélte. Legalább is Kovács István olimpiai bajnok és szakértő szerint, aki nem csak az ATV nevű, kollaboráns álellenzéki csatornán adta elő a szánalmas vergődését az üggyel kapcsolatosan, hanem Balázséknál is, amely vergődését nem mellesleg viszonylag korrektül reagálták le a műsorvezetők. Kovács több helyen is ellentmondásosan és agresszíven védte a saját bugyuta teóriáját, és kurvára nem akarta megérteni, hogy nem Helifet kellene basztatni, hanem maximum azt a rendszert, ami lehetővé tette, hogy elinduljon az olimpián. De hát egy Kokónak mindent szabad, főleg, ha a MÖSZ vezetőségére pályázik. Ide is teszem a podcastot, érdemes meghallgatni. Nekem a végén a genetikus tetszett a legjobban, aki érthetően mondta el, hogy mivel is állunk szemben. Talán ezt kellene a nagy nyilvánosságnak is elmagyarázni, csak akkor nem lehetne uszítani, hergelni és a liberális genderlobbival riogatni az erre fogékonyakat. Nem a korrekt tájékoztatás a cél. A cél az általános butítás, a lincshangulat megteremtése, a hisztériakeltés, a megosztás. Ebben kurva jók. Ebben aranyérmesek. Ha semmi másban nem is.

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A címlapkép Orbán Facebook-oldaláról származik. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.