Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Lenne mivel foglalkozni közvetlenül a világbéke kitörése előtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Úr megpihenésének szent napja alkalmából, tekintettel arra, hogy mifelénk, a nemzetikereszténység bölcsőjében és fellegvárában a gyermek nem egyszerűen az első, de vörös vonal is, ott, ahol a kormány a gyermekeket fóliával védi a genderbuzilobbitól, és ahol az egyház becsületét Balog Zoltán-félékben mérik, időszerű volna néhány emelkedett szót szólni (a büdöskurvaanyázás nem ér) arról az ország gazdasági és erkölcsi mélyrepülésétől függetlennek és apróságnak tűnő fejleményről, ami a pedofilsimogatókat tisztára sikáló állampárt által az egyházzal vállvetve kormányzott országban Kemecsén (Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye, Kemecsei járás) történt. Csepp a tengerben, de sok mindent megmagyarázó csepp. Mint ismert, és talán még nem merült a totális felejtés homályába: az említett fideszes településen (5000 fő alatti város) májusban egy tíz éves fiút úgy összerugdostak a társai, hogy kórházba került, mivel leszakadt a lépe. Az az rtl.hu szerint életmentő műtétet hajtottak végre rajta, az apja szerint azóta is gyulladáscsökkentőt szed.

Aki esetleg nem emlékszik, mert el nem ítélhető módon arra sem emlékszik, ami múlt héten történt ebben a felfokozott lealjasodásnak és züllésnek kitett országban: az eset egy szünetben történt, amikor is több lány rátámadt a fiúra, egyikük a földre rántotta, majd közösen összevissza rugdosták. A szóban forgó intézményben, az Arany János Református iskolában vizsgálat indult, amit 12 nap alatt le is zártak. Ez alig valamivel több idő (konkrétan 11 nappal több), mint amennyi idő alatt a református egyház Zsinati Bíróságának Elnöksége kipréselte magából azt a határozatot, amely révén mindössze egy semmilyen érdemi következményekkel nem járó intésben részesítette Balog Zoltán püspököt annak nyomán, hogy az egyház tíz tagja feljelentette a betanított esztergályosból lett emberminiszterből lett egyházi vezetőt a zsinati bíróságon a zsinati törvények megszegése miatt. De mielőtt elkanyarodnék a református egyház közös nevezője által összezavarva a témától, bármennyire ökölbe szorulok tőle, kénytelen vagyok leírni a lényeget. A lényeg pedig az, hogy az iskola szerint, úgy értem, az egyházi iskola (vezetése) szerint

a tanárok nem tehetőek felelőssé, ugyanis túl gyorsan történt az eset, „a tanulók felelőtlen játéka vezetett a súlyos sérüléshez”.

Még egyszer: a református egyházi intézmény által indított, mondhatni rekordgyorsasággal lezárt vizsgálat kimondta, hogy a tanárok nem hibáztak, nem tehetnek semmiről, vagyis az iskola nem tartja magát felelősnek a bántalmazásért, amely egy tíz éves gyerek lépének leszakadásához vezetett. A gyerek apja hiába gondolja azt, hogy ha több pedagógus lett volna az udvaron, akkor nem történhetett volna meg az eset, de legalábbis a fiát nem iskolatársainak kellett volna felkísérniük a terembe, ahol szólhatott, hogy rosszul van, a világszínvonalon teljesítő magyar oktatás eme egyházi intézményében megszületett az ezzel merőben ellentétes ítélet. Amin az én álláspontom szerint egyáltalán nem változtat, hogy a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt folytat nyomozást, miután a négy elkövető közül egy elmúlt 12 éves, és ezért ő büntethető.

Hangsúlyoznám: csepp a tengerben, parányi csepp, amit semmiképpen nem szeretnék túllihegni, viszont bagatellizálni még annyira sem. A billentyűzetemre persze elsősorban az artikulálatlan, ámde sehova nem vezető kurvaanyázás kívánkozik, de igyekszem felülemelkedni az indulataimon. Tudom, hogy ahhoz képest, hogy a vallási értelemben fundamentalista keresztény mázzal, mint politikai termékkel házaló maffiakormány fejének a világbéke kirobbantásának küldetése nyomja eltorzult vállait, amihez képest az oktatás a legritkább esetben sem éri el az ingerküszöbét, az oktatás, a gyermekvédelem kérdését kizárólag a rendpárti keménykedés kontextusában veszi a civilizációs szempontból többszörösen mosdatlan szájára, kizárólag amikor attól remél szavazatokat és növekvő népszerűséget, hogy a melegektől és a liberálisoktól és a pedofiloktól védi meg a pofázás szintjén a gyerekeket (talán még toppantgat is a gyönyörűségtől, amikor a száján habzik a hagyják békén a gyerekeinket csatakiáltás), de hallotta valaki mostanában, hogy felháborodott? Senki nem hallotta, pedig mégiscsak arról beszélünk, hogy egy református iskolában életveszélyt okozó testi sértés történt, a vezetőség pedig előbb megmossa, majd széttárja a kezeit: nekik sincs, a tanároknak sincs semmilyen felelősségük abban, hogy egy gyerek reggel úgy megy iskolába, hogy még megvan a lépe, majd a kórházból megy haza, ahol el kellett távolítani a lépét, hogy életben maradjon. Van sötét segglyuka a Földnek, ahol erre egy intézményvezető következmények nélkül azt mondhatja, hogy nekünk ehhez semmi közünk, nekünk ebben semmilyen felelősségünk?

Hát mi a kurva élet történik ebben az országban és még meddig? Mert az oké, hogy kilopják a lakosság alól az anyaföldet is, de bármennyire is felháborodik a gyomrom a református egyháztól (ha semmi másért nem, a Balogot mosdató, mentegető, pozícióban tartó hadműveletük miatt, amit én soha nem fogok tudni felfogni az agyammal), a református iskolától, ahol egy ilyen eset megtörténhetett, nem vagyok képes elhinni, hogy református iskola ide vagy oda, nincs abban az intézményben akárcsak egy-két tanár, aki a vezetőséggel ellentétben nem az áldozatot hibáztatja (mert konkrétan ez történik, amikor van pofájuk azt kommunikálni, hogy a tanulók felelőtlen játéka miatt történt ez a kis híján tragédiával végződött eset). Nagyon nehéz elhinni még a keresztényfundamentalista együtt elhülyülés rendszerében is, hogy nincs ott néhány pedagógus, akinek ez nem fér bele, aki pontosan tudja, hogy ki, mit hogyan cseszett el közvetlenül vagy közvetve, ami idáig vezetett, és nem hagyja ennyiben a dolgot.

Lehet, hogy naivitás, de ragaszkodom hozzá: az egyszerűen nem történhet meg – vagy ha mégis megtörténik, akkor megrohadhat mindenki, akinek ehhez köze volt, miközben ő döngeti a mellét, hogy semmiről nem tehet -, hogy egy ilyen szituációban egy iskola, bármilyen iskola vezetője, jelen esetben egy református egyház által fenntartott oktatási intézmény vezetője azzal védekezik, hogy a leszakadt léppel közlekedő kiskorú diákra mutogat azért, hogy a saját seggét védje. Az nem lehet, hogy nincs elég tanár, hogy a kevés tanár nem figyelt, nem ott volt, ahol lennie kellett volna, valamire nem gondolt, nem volt résen, pláne beleszart mindenbe, vagy egyszerűen csak a kivédhetetlen körülmények összjátékának áldozata lett. Köszönhetően annak, hogy a tízéves, tizenéves csimotáknak van pofájuk felelőtlenül játszadozni a szünetekben, fene a pofájukat.

Egyébként igen, az is megérne néhány misét, hogy a világ megváltása, a világbéke kitörése helyett a harcos miniszterelnök és korrupcióra, átverésre berendezkedett bűnbandája mikor teszi fel magának az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket, miszerint mi a fenét hoznak magukkal tizenéves gyerekek otthonról, milyen körülmények között nőnek fel otthon gyerekek, akik az iskolában kvázi halálra rugdossák a társukat? Ja, és milyen oktatási intézmény az, ahol egy ilyen történet után az igazgatóság széttárja a kezét, hogy nekünk ehhez semmi közünk? Hogy bízza rá a szülő a gyerekét egy olyan iskolára, ahol nemcsak hogy nem védik meg a bántalmazástól, de szinte az arcába tolják, hogy felelőtlen volt? Milyen egyházi iskola az, ahol ez előfordulhat és egyáltalán hogy van még a helyén a vezetőség? Ahol Balog Zoltán református püspök lehet azok után, amit K. Endre ügyében művelt, talán nincs ebben semmi kirívó. Pedig van. Nagyon is vérlázító ez az egész akkor is, ha senki nem állítja, hogy általános, mindennapos gyakorlat, hogy tíz éves gyerekeknek lerúgják a lépét vagy a veséjét az iskolában. Csak annyit állítok, hogy lenne min elgondolkodni, lenne mivel foglalkozni, kötelessége is volna az illetékeseknek, mielőtt elhozzák a világbékét. Tényleg rohadt jó lenne kicsiben kezdeni a sok propagandaszöveg helyett.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.