Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

Ordítok Blog


Veszélyes ember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Eljutottunk hát ide is. A hataloméhség, a mohóság elhozta, pontosabban visszahozta azokat a sötét időket, melyeknek soha a büdös életben nem lett volna szabad visszatérniük. A magyar kormány, a Fidesz és annak nyúlványa, a KDNP, valamint az ő propagandagépezete nem tegnap kezdte el átprogramozni a társadalom gyenge, ostoba, rosszindulatra hajlamos részét, ebben komoly segítségére volt és van a mai napig a propagandagépezet és sajnos az egyház is. Ahogy az lenni szokott, a fertőzés nem áll meg a határoknál. Terjed, pusztít, és félő, hogy gyilkolni is fog. Igen, az erdélyi mocsokról beszélek, aki a közösségi oldalán fröcsög úgy, hogy az a legalja falusi kocsmában, záróra előtt sem állná meg a helyét. Még ott sem hangozhatna el az, amit a református esperes megengedett magának. Biztosan mindenki olvasta már, hogy mit tenne az LMBTQ emberekkel ez a frusztrált, gátlástalan figura, aki valamiért úgy gondolta, hogy bármit, ezt is megengedheti magának. Az egyházi feljebbvalói szerencsére nem így gondolják, meg akarnak szabadulni tőle. Nagyon helyesen.

Ám a baj már megtörtént, és ha egy pap – már amennyiben az esperes annak számít. Nem tudom, mik az egyházi fokozatok, különösebben nem is érdekel – úgy gondolja, ez belefér, ezt ő megengedheti magának, akkor mit gondolhat egy olyan ember, aki egész életében feszült és gyűlölködő volt, aki talán nem is ismeri fel a különbséget a nyílt őszinteség és az aljas rosszindulat között, főként nem tudja felmérni azt, hogy milyen hatása lehet a szavainak? Mennyi idő fog eltelni, ameddig valakit azért öl meg másvalaki, mert az illető meleg, transznemű, vagy bármi egyéb módon nem illeszkedik a náci embereszményről alkotott képbe? Mert amit most látunk, az nem hazafiasság, semmi köze nincs hozzá. Ha honfitársainkról beszélünk, tehát azokról, akiknek magyar az anyanyelve és itt, vagy határon túl élnek, és ilyen aljas módon nyilvánulnak meg, ennyire feszíti őket a gyűlölet, akkor megérthetjük, hogy ha meg akarjuk érteni a magyargyűlölet szó jelentését, akkor itt kell keresnünk. Ugyanis az az őrjöngve támadott transznemű, meleg, drag queen vagy bármi más módon az átlagtól eltérő ember is lehet magyar. Ahogy minden más nép, úgy a magyar is különböző emberekből áll. Nem csak a szemünk, hajunk színe, nem csak a magasságunk, testalkatunk, nemünk különböztet meg minket egymástól.

Magyar az a pár is, akik szeretetben élnek, ám nem fogadhatnak örökbe gyereket, mert egyneműek. Magyar az az egymás kezét nyilvánosan megfogni sem merő meleg pár is, akiket hazudozásra, bujkálásra kényszerítenek. Hány olyan szülő lehet, aki retteg a gyerekéért csak azért, mert az eltér a többségi társadalomtól? Hány anya lehet, aki könyörög a gyerekének, hogy fusson, meneküljön ebből az országból, mert itt soha nem lehet boldog, soha nem élhet úgy, ahogy élni szeretne? Csak azért, mert más, mint a többség. A romániai esperes, a magyarországi papok, akik acsarkodnak a melegek ellen, miközben közöttük az átlagnál jóval több meleg van – és ezzel nincs is semmi baj, a nagyon nagy baj azzal van, hogy sok közöttük a pedofil is -, a kormány, amelyik nyíltan háborút hirdet a másság ellen, el akarja zárni őket a többség elől, a propaganda, amelyik folyamatosan hazudik róluk és uszít ellenük, a saját életét irányítani képtelen, ostoba, hiszékeny egysejtűig, aki még a szivárvány ellen is háborút hirdet, mind-mind magyarellenesek. Mert emberellenesek is. Ezek az emberek – politikusok, propagandisták, gyűlölködők – mindannyiunktól elvesznek valami nagyon fontosat. Egytől egyig mindannyiunkat megrabolnak, megnyomorítanak. Elveszik a legfontosabbat, azt a tudatot, hogy az ember az ember. Nem számít, hogy milyen a bőre, a szeme, a haja, nem fontos, hogy kivel boldog, kit szeret, hogyan öltözik. Tényleg nem. Ha ezt megértenénk – pontosabban megértenék mindazok, akik a saját nyomorult kis életükben más örömre nem lelnek csak arra, ha másokat bánthatnak -, akkor azt is értenénk, hogy ez az igazi nemzet, ez a valódi hazaszeretet.

Csakhogy ennek veszélye is van. Mert ha társadalom egységes, akkor az minden másban is megmutatkozik. Akkor az emberek kiállnak egymásért, akkor képesek összefogni. És ha közösen lépnek fel valamilyen cél elérése érdekében, vagy valami ellen, akkor nincs az a hatalom, nincs az a párt és nincs az a kormány, amely legyőzhetné őket. Így aztán azok számára, akik uralkodni és nem szolgálni akarnak az a legjobb, ha megosztott a társadalom. Ha mindenki gyűlöl mindenkit, vagy fél a másiktól, haragszik a másikra, akkor lehet uralkodni a társadalmon, hiszen mindig lesz ok arra, hogy miért nem fognak össze. Mert biztosan lesz a másik csoportban nő, férfi, idős, fiatal, zsidó, roma, gyermektelen, szingli, liberális, meleg, transz, fociszurkoló, bárki, aki okot, pontosabban indokot adhat arra, miért is nem lehet közös érdeket képviselni. És ez csak a dolog hatalmi része, és nincs benne az, mennyit veszítünk, ha engedjük kifosztani magunkat.

Hiszen családok rokkannak bele abba, ha egy gyermek nem az elvárásoknak megfelelő felnőtt lesz, mert sok ember nem akarja megismerni, így nem is kedvelheti meg a másikat, ha az a másik kilóg a sorból, közben talán a legjobb kolléga vagy a legjobb barát lehetne. Sokan görcsbe rándulnak az utcán, ha olyat látnak, ami szerintük abnormális, a Pride nem tud egy nagy, közös buli lenni, mert sok emberből felbugyog a gyűlölet ahelyett, hogy lazulnának, picit figyelnének egymásra és felfedeznék, hogy ezek egyáltalán nem fontos dolgok. Kizárólag csak az fontos, hogy belül mi van, miféle ember a másik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.