Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Strandpapucsban maratont futni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Fantasztikus, csodálatos és egyben megható, hogy a honi média napok óta tudatosítja a zsellérekkel, hogy milyen könyveket olvas a csúti. Merthogy ő most pihenget, nyilván gyűjti az energiát a felforgatáshoz, uszításhoz, szarkavaráshoz. Nem lenne baj, ha a gyógyszereit is rendesen beállítanák, beszélhetne valami hozzáértő dietetikussal is, és valaki az olvasólistájára csempészhetne valami könyvet empátia, embernek maradni, a politikusok kötelességei témákban is, mert ha csak ezeket olvassa, maradandó károsodás is lehet a vége.

  • David Goodhart: Fejjel, kézzel, szívvel – Harc a méltóságért és a státuszért a 21. században
  • Lánczi András: Politikai megváltás
  • Ruchir Sharma: A sikeres nemzetek tíz szabálya
  • Karikó Katalin: Áttörések – Életem és a tudomány
  • Samuel Gregg: Értelem, hit és a nyugati civilizációért folytatott küzdelem

Lánczi Andrást olvasni eleve olyan lehet, mint strandpapucsban maratont futni. Fárasztó és felesleges. Tőle egy rövid cikk elolvasása is komoly kihívás, pláne egy egész könyv. Tudom mit beszélek, egyszer olvastam Semjén Zsolt egyik könyvét, melyben a vallásról hadovált, és közben Heller Ágnest szidta – a könyv megírásának okára és céljára soha nem derült fény -, az rövid volt, mégis egy irányba forogtam utána egy teljes hétig. Végtére mindenki azt olvas, amit akar. Csak azért javasoltam az olvasólista kibővítését, mert ha tovább táplálja magában a nagy nemzet nagy vezetője, Európa megmentője és hasonló baromságokkal aládúcolt önbecsapást, csúf lesz a földet érés. Sőt, a leghasznosabb az lenne, ha nem is olvasgatna, hanem fogná magát, és elmenne Szécsénybe, Hejőpapiba, Csörögbe és más vidéki falvakba, kisvárosokba és megnézné, hogyan is élnek a valóságban az emberek, mit okozott már eddig is a hatalomvágy, mohóság, aljasság, gátlástalanság. Egyszóval a NER.

Átlag felett, csaknem 7 és fél százalékkal drágultak a tanszerek egy év alatt a KSH legfrissebb adatai szerint. Az idei iskolakezdés egy híradónak nyilatkozó kétgyerekes családnak több mint százezer forintjába kerül. A nagycsaládoknak pedig több százezerbe. Nekik indított gyűjtést az egyik hipermarket-lánc a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a kormánnyal közösen. Rászorulók azonban jóval többen vannak. Az Igazgyöngy Alapítvány alapítója szerint a legszegényebb családokhoz el sem jutnak az ilyen akciók. A családügyekért felelős helyettes államtitkár, Beneda Attila Híradónak azt mondta, a családi pótlék emelését a kormány továbbra sem tervezi. (RTL)

Na, ehhez kell csak igazán vastag bőr. Hogy a kormány és az ahhoz kapcsolódó egyesület odaálljon kuncsorogni, és az általuk kifosztott társadalomtól kérjen pénzt arra, amire az államnak kellene költenie, hiszen oda megy az adónk. De ehelyett az adónkat elköltik felesleges baromságokra – már persze amit nem lopnak el -, jut az egyházaknak, focikluboknak, külhoni magyaroknak, de az országban élő gyerekeknek nem jut, arra adjuk össze mi a rommá adóztatott pénzünkből. Úgy felhúztam magam, hogy támadt is egy jó ötletem. Orbán Viktornak nem olvasnia kellene az emberségről, hanem a listáján szereplő könyvekkel addig kellene verni a fejét, ameddig meg nem érti, hogy ő nem egy korszakos politikus, nem tényező, csak egy súlyos teher az ország vállán. Amúgy is ebben szocializálódott, ezt érti, apuci erre trenírozta. Nézzük, mi történik olyan országban, ahol sikerült megbuktatni a diktatúrát építgető rezsimet:

Eddig 62 személy ellen fogalmaztak meg gyanút az előző lengyel kormány elszámoltatása keretében folytatott, az állami pénzek szabálytalan felhasználásával összefüggő vizsgálatok során – közölte pénteki varsói sajtóértekezletén Donald Tusk kormányfő.

A sajtókonferencián az igazságügyi, a pénzügyi és a belügyminiszter egy tárcaközi megállapodást írt alá „a jogellenesen elköltött kincstári vagyon biztosítása és visszaszerzése érdekében” folytatandó tárcaközi együttműködésről.

Tusk szerint a kezdeményezés célja a pénzáramlás kivizsgálása az előző, a Jog és Igazságosság (PiS) párt vezette kormány idején. A kormányfő „zárt rendszernek” nevezte azt a mechanizmust, amelynek segítségével szerinte a PiS közpénzeket és közigazgatási intézményeket használt fel a tavaly őszi parlamenti választások előtt.

A „gyanút keltő”, vagyis átvizsgálásra szoruló összeg Tusk szerint 100 milliárd zlotyt (9 ezer milliárd forint) tehet ki, ebből – mint a kormányfő elmondta – 3,2 milliárd zlotyt (293 milliárd forint) az illetékes hatóságok már „pontosan körül is írtak”, és „hatékonyan vissza fogják követelni ezeket az összegeket”.

Az elszámoltatás keretében eddig 62 személy ellen fogalmaztak meg gyanút, és 149 ügyészségi bejelentést tettek – mondta el Tusk. „Ez először fordul elő Lengyelország történetében, nemcsak 1989 után, hogy ennyire hatékonyan elszámoltassák azokat a tisztségviselőket, akik a választások nyomán kénytelenek voltak átadni a hatalmat” – fogalmazott Tusk.

Konkrét visszaélési ügyek ismertetését a kormányfő a következő hetekre ígérte. (MTI)

A bukott rezsim természetesen kikéri magának és hazugságnak titulálja a dolgot, de ebben a világon semmi meglepő nincsen. És mindezekkel együtt gondoljunk bele abba, hogy Lengyelország mennyivel nagyobb, mennyivel több tehát a lopási lehetőség, és az se feledjük, hogy az az ország valóban előre ment, nem hátra. Mindennek ellenére haladtak, fejlődtek. És csodálkozzunk rá arra is, hogy mindössze 9 ezer milliárd forintot keresnek a hatóságok. Egy akkora országban. Nálunk ezt az összeget szerintem 4-5 családnál meg lehetne találni, és akkor még a többiről egy kósza gondolatot sem ejtettünk. Ők már csinálják, mi pedig csak reménykedünk abban, hogy egyszer – hamarosan – mi is eljutunk oda, hogy elege lesz a többségnek, és tenni is hajlandó lesz a saját jövője érdekében.

Most nem itt tartunk, hanem csak ott, hogy jó ébredezést, kellemes szombatot kívánok mindenkinek! Mi majd hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.