Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Nincs stressz, nincs vita, nincs agresszió

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Aki aggódott volna azért, hogy népünk bölcs vezére idén nem piheni ki magát rendesen, mert a háború megállítása, Brüsszel elfoglalása és az új világrendhez való alkalmazkodás elviszi minden idejét, az most bátran nyugodjon meg! Ismét Horvátországban lazul a vezér, ahol egyféle helyi hősnek számít a sajtóhírek szerint. Mert bár világhírű, meg minden, mégis olyan bátor, hogy egyedül sétálgat az unokájával. Egyszer talán még majd azt is meg fogjuk érni, hogy nem csak egy apró horvát szigeten, hanem Magyarországon is ilyesmire vetemedik. Vagy ha vetemedni nem akar, akkor rákényszerül.

Kissé késve, de az Apostoli Szentszék is közleményt adott ki a párizsi olimpiai megnyitóval kapcsolatban. Sajnos az megnyitó óta eltelt idő is kevés volt ahhoz, hogy az olimpiához semmi módon nem kapcsolódó egyházi testület tájékozódjon, így ők még mindig ott tartanak, ahol a magyar lakájmédia, és természetesen hitükben, de főként vallásukban érzik sértve magukat. Ehhez természetesen megvan minden joguk, bátran legyenek megbántva, ettől még semmi a világon nem változik. Igaz, hogy engem például sokkal jobban zavar az, hogy a kormány templomokat épít az adómból, miközben én egyáltalán nem vagyok vallásos, és az, hogy amelyik településen csak egyházi iskola van, ott lényegében megszűnt a lelkiismereti- és vallásszabadság, de ez szerencsére nem izgatja a Vatikánt. Jó, mert engem meg az nem izgat, hogy őket mi izgatja.

Idén már eddig ötvenöt esetben érte atrocitás a MÁV-START jegyvizsgálóit – közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága vasárnap. A közlemény szerint a helyzet romlik: csak az első negyedévben huszonnégy ilyen eset volt, erre jött még rá az újabb harmincegy támadásos eset július közepéig. (24.hu)

Erről – vagy ki tudja, miről – eszembe jut az egyik legjobb film, amit láttam, a Kontroll. Az élet valószínűleg máshogyan rendezi a dolgot, mint Antal Nimród, kevés szépség lehet benne. Gyanítom, hogy a megtámadott kalauzok esetében legalább annyira hibáztatható a jegyvizsgáló, mint amennyire sötét tahó az az utas – vagy bárki más -, aki kezet emel a másik emberre. Vonaton ritkán utaztam, de buszon, HÉV-en, metrón és villamoson is volt már szerencsém találkozni közfeladatot ellátó személlyel. Azt hiszem, egy ujjamon meg tudom számolni, hogy közülük hányan viselkedtek normálisan, udvariasan, jószándékúan. Ha eleve úgy kezelik az utast, mintha az bűnöző lenne, azért nem sok jót kell várni viszonzásként. Talán célszerű lenne képezni a munkatársakat, megtanítani őket köszönni és normálisan kommunikálni. A szerelvényeket bekamerázni, vagy a kalauzokra kamerát szerelni, és amelyik utas nem viselkedik elvárható módon, azt cefetül megbüntetni. Tudnám még javasolni, hogy olyan beléptető rendszer kellene, ahová csak az jut be, aki jegyet váltott. Angliában így működik. Granadában például a közösségi közlekedés úgy fest, hogy felszálláskor az ember a leolvasóhoz érinti a jegyét, bérletét, ami hangos hangjelzéssel nyugtázza a produkciót. Ha rendben van a jegy, akkor csippant egy örömtelit, ha nincs rendben, akkor csúf hangot ad. A sofőr is hallja, de főként a többi utas is, így senkinek nincs pofája megpróbálni bliccelni. Nincsen sok ellenőr – másfél év alatt kettővel találkoztam -, de ő udvariasan végigmegy a járművön, köszön és a bérletet beolvasva egy kis szerkentyűbe ellenőrzi, hogy érvényesítve lett-e az utazás, vagy aki felszálláskor vásárolt jegyet – ezt is meg lehet tenni, csak éppen háromszor annyiba kerül, mint egy feltölthető bérlet, ami nem jár le a hónap végén, hanem az ember tesz rá pénzt, és a felszállásnál az út árát levonja az automata. Sőt, csúcsforgalom idején a megállókba mobil egységeket telepítenek, ott is lehet jegyet venni -, az felmutatja, és mindenki megy a dolgára. Nincs stressz, nincs vita, nincs agresszió. Valahogy olyan európai az egész. Érdemes lenne ezt, ezek kombinációit, vagy valami működőképes dolgot kitalálni ahelyett, hogy az agresszív utas ordibál az agresszív kalauzzal. Szerintem.

Végül a keretes szerkezet – vagy majdnem az – jegyében:

Meggyalázták a francia kultúrát és keresztényellenes propagandát folytattak a párizsi olimpiai játékok megnyitóján, ezért az Európai Jog- és Igazságügyi Központ (ECLJ) bírósághoz fordul – mondta Grégor Puppinck, francia alkotmányjogász a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az ECLJ vezetője úgy fogalmazott, a szervezők célja nem az volt, hogy bemutassák a „nagy francia civilizációt”, hanem egy eltorzult, kozmopolita Franciaországot, amit Macron francia elnök szeretett volna. Azt mondta, egy „woke-káoszt” jelenítettek meg a megnyitón.

„Olyat mutattak, amit szeretnének láttatni a külvilággal a jövőben, ez az ő álom Franciaországuk. És nem azt, ami Franciaország valójában, amiért a világ népei szeretik Franciaország kultúráját” – fogalmazott a francia alkotmányjogász.

Grégor Puppinck szerint a francia kormány az olimpiai megnyitóünnepséget arra használta fel, hogy keresztényellenes propagandát folytasson. Leszögezte, tiltakozni kell azon jelenet ellen, amikor Jézust és a 12 apostolt mutatták be. Kiemelte, nem szabad csendben maradni, amikor a hatalom a kultúrát támadja, ideértve a keresztény kultúrát is.

Puppnick közölte, tiltakoznak a Nemzetközi Olimpia Bizottságnál (NOB), mivel a szervezők nem tartották tiszteletben a világszervezet kérését. Nem lehet politikai vagy vallási propagandát előtérbe helyezni ilyen alkalommal – mondta.

Az alkotmányjogász hozzátette, más, köztük magyar szervezetekkel keresik annak lehetőségét, hogy bírósághoz forduljanak. Most a legfontosabb, hogy nyíltan kiálljunk az olimpia megnyitóünnepsége ellen – húzta alá.

Grégor Puppinck megerősítette azokat a gondolatokat, miszerint a szervezők ezt a muszlim kultúrával szemben nem merték volna megtenni, mert egész életükben bujkálniuk kellene. Kifejtette, a francia baloldal mindig is eltartotta a muzulmánokat, mert azok hatalomra segítik őket és megosztják a társadalmat.

Emlékeztett arra, hogy az olimpiai ünnepség megnyitó napja Jacques Hamele atya születésnapja is egyben. Ő volt az a pap, akinek egy muszlim levágta a fejét 2016-ban egy templomban. (MTI)

Komolyan mondom, egyre jobban kedvelem a franciákat. Nem csak a keresztény egyházat, de a szélsőjobbot is sikerült piszkosul felidegesíteniük. Igaz, ha néha olvasnának – legalább híreket -, akkor ez most nem lenne téma, de valaki kitalálta ezt az utolsó vacsora dolgot, ebbe beleragadtak és nem engedik. Az külön megejtő, hogy miközben egyértelműen és kőkeményen vallási és politikai témát igyekeznek barkácsolni a dologból, azért nyüszítenek, hogy a rendezők vallási és politikai témát csináltak a megnyitóból. Érdekes lesz figyelni, meddig mennek el a hülyeségben. Bár gondolom a végsőkig, mint mindig.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással. Ha csak idő közben nem történik valami, akkor szándékaink szerint az első cikkel nyaralni megyünk. Közösen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.