Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ezért borzasztó ez a butaságoktól hemzsegő hisztéria

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még egy, nagy valószínűséggel az utolsó észrevételem ebben az undorító, demagóg butaságoktól hemzsegő (a szélsőjobbos miniszterelnököt is megszólalásra késztető), nagy valószínűséggel az orosz kibertérben szabadjára engedett uszítással kapcsolatosan. Sok nő teljesen jogosan kéri ki élete során, hogy őt is kezeljék a férfiakkal azonos módon. Sőt, mozgalom is szerveződött ennek érdekében, napjainkban is aranykorát éli a feminizmus. Az elmúlt napokban számos fórumon ömlöttek azok az indulatos vélemények, amelyek úgy állították be Imane Helif algériai bokszoló esetét, mintha egy férfi ütlegelne egy nőt a ringben, és ez felháborító.

Szögezzük le, hogy a boksz alapvetően erről szól. Ki üt nagyobbat, ki mozog gyorsabban, ki izmosabb és erősebb az ellenfelénél. Ha ez a cirkusz nem a boksz szakágban történik, hanem a sportlövészetben, úszásban vagy gerelyhajításban szerintem nem lett volna ekkora visszhangja. Miután egyre több információ derült ki erről az egészen gyalázatos ügyről, ami a rezsimnek már megint kapóra jött, rá is engedték az amúgy sem toleráns magyar populációra (és amúgy az egész világ megrökönyödésre hajlamos populációjára), soroljuk fel a tényeket, amiket tudunk.

Imane Helif lánynak született, focizott és később bokszolni kezdett. Ő egy nő, aki nem doppingolt, nem operáltatta át magát, hanem egy kromoszóma rendellenességgel született, aminek köszönhetően erősebb testalkat, férfiasabb külseje lett. Ettől még 66 kg-o nyom ami a súlycsoportjában szükséges az induláshoz, ugyanúgy edz és készül, mint mindenki más, aki az olimpiára kijutott. Több női versenyző is legyőzte már, úgyhogy az sem állja meg a helyét, hogy egy Hulk Hogant kellene legyőznie annak, aki ringbe száll ellene. 

A másik. A boksz egy amúgy is férfias sport, aki nőként ezt választja, abban szerintem eleve is vannak/nagyobb valószínűséggel vannak férfias vonások és ez a veszélyes, férfiasnak mondható sport érdekli. Akárcsak a foci, ahol nem mellesleg most már nemzetközi meccseket például női játékvezetők vezetnek úgy, hogy férfiak játszanak egymás ellen.

Ettől függetlenül Hámori Lucával a Telex készített egy interjút, amelyben elmondta, hogy ő fiúkkal készül a versenyekre, és fiúkkal is ringbe száll az edzéseken. Azt is sokan érvként hozták fel, hogy nem egyenlőek ebben az esetben az esélyek. Kedves szakértők és hozzáértők! A versenyeknek nagyjából ez a lényege: az egyik fél jellemzően esélyesebb a másiknál, vagyis valószínűleg győzni fog. Ha meg mégse, akkor meglepetésre vereséget szenved. Vagy döntetlen lesz az eredmény, ami azt jelenti, hogy egyforma teljesítményt nyújtottak esetleg másfajta adottságok mellett. És ami még fontos: nem csak fizikálisan, hanem fejben is zajlik az összecsapás, sok minden ott dől el, fizikai kvalitásoktól függetlenül. Ott kell lenni agyban! Nem tudom, hogy Lucát ez az egész hiszti miként befolyásolta. El tudom képzelni, hogy ha nincs ez az egész rohadt hiszti, akkor felszabadultabban áll a szorítóba, küzd és nyer. Nem tartom kizártnak, hogy miután az egész ország ezen pörgött, lelkileg és fejben nem tudott megbirkózni ezzel a teljesen értelmetlen, méltatlan lelki teherrel. Szerintem pont nem hiányzott neki, hogy ekkora nyomás nehezedjen rá. Ugyanakkor ami engem illet Imane Helifet is sajnálom, amiért a fél világ őt gúnyolja, mocskolja valami olyasmiért, amiről nem tehet. Az sok undorító mém, a dehumalizálása ennek az önhibáján kívül patás ördöggé tett embernek, pont olyan szemétség, mint az egész, egyesek által politikai célokra felhasznált botrány.

És itt most idehoznék egy példát, valamit, amit pont a nők harcoltak ki maguknak. Ez azzal függ össze, hogy a női egyenjogúsági háború egyik legkomolyabb csatáját a honvédelem körül vívják. Mivel sokak támadták, hogy gyakorlati tapasztalat nélkül mondják ki, hogy nőket azért nem szabad különleges egységek harcoló alakulataihoz beosztani, mert ezzel veszélyeztetik az ott szolgáló férfiak életét és persze a sajátjukat is, az amerikai hadsereg végül beadta a derekát. 2013 januárjában az akkori hadügyminiszter, Leon Panetta utasította az egyesített vezérkar vezetőjét, hogy töröljék el azokat a korlátokat, melyek a jelentkező neme szerint szabják meg azt, hogy harcolhat-e az illető a hazájáért, vagy sem. (…) A seregben már korábban is szolgálhattak nők, de egy 1948-ban bevezetett rendelkezés szerint csak támogató szerepkörben, harcoló alakulatba nem oszthatták be őket. 1993-ban kezdett puhulni ez az elv, akkor a légierő szinte minden beosztása nyílt meg előttük, aztán 1994 és 2013 között szép lassan mindenhova eljutott az új idők szele. Pár éve lehetővé tették, hogy nők is jelentkezhessenek az USA hadseregének egyik legendás különleges egységéhez, a rangerekhez. Könnyítés nem volt, nem határoztak meg nőknek szabott szinteket, mindenben ugyanazt kellett teljesíteniük, mint a férfiaknak. A lemorzsolódás amúgy az utóbbiaknál is magas (hatvan százalék a több hetes képzés első három napjában): csak kevesen bírják, hogy súlyos táplálék- és alvásmegvonással súlyosbított fizikai és mentális terhelés alatt kell élniük hetekig. (…) Az egyik 2015-ös kiképzés eredménye lett az a két nő, akik elsőként végezték el sikerrel a rangerképzőt. Az adott turnusban velük együtt 94 férfi jutott el a képzés végéig. Fontos különbség azonban, hogy a hadsereg csak a képzés elvégzését engedélyezte, a jelenlegi szabályok alapján harcoló egységhez, legalábbis rangerként nem kerülhetnek nők. A korábbi szabályozások eltörlésének eredménye, hogy a két női ranger egyike, Shaye Haver hadnagy Apache harci helikopterpilótaként szolgált a rangerképző előtt. (…) Sokan azzal érvelnek a nők harcoló alakulatba osztása ellen, hogy sokkal durvább következményei vannak, ha az ellenség egy nőt ejt foglyul. Megerőszakolják, megkínozzák, az erről készített felvételekkel demoralizálják a hadsereg férfi tagjait. Akik szerint ez igazi érv, azok nézzenek utána, mit tettek egymással a férfiak a második világháborúban vagy épp Vietnamban oldaltól, származástól függetlenül.

Ehhez vegyük hozzá, hogy aki látta G.I. Joe című filmet Demi Moore főszereplésével, az pontosan láthatta, hogy a nőkkel ugyanúgy bánnak, ha nem keményebben, mint a férfiakkal. Szóval szerintem rendkívül sikeres volt megint az az orosz dezinformációs hadviselés, amit az orosz elvtársak életvitelszerűen ráeresztenek a világra. Ilyen körülmények között – és akkor maradjunk a tényeknél – az is hatalmas probléma, hogy az egymással is vitában álló NOB és IBA kommunikációja sem segítette a tisztánlátást. A Lakmusz cikkéből tudjuk, hogy a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) elnöke, az orosz Umar Kremlev meglehetősen szokatlan módon elárulta a TASZSZ-nak, az orosz állami hírügynökségnek, hogy a kizárt bokszolókon végzett tesztek a férfiakra jellemző XY kromoszómát mutattak ki náluk. Sőt, kifejezetten arról beszélt, hogy sporttársaikat megtévesztve nőnek adták ki magukat. Mindmáig ez az egyetlen konkrét információ a kizáráshoz vezető nemi teszt mibenlétéről. A mostani botrány hatására az IBA július 31-én kiadott egy újabb közleményt, de ebben csak annyit írtak, hogy a teszt nem tesztoszteronvizsgálat volt, „hanem egy másfajta elismert teszt, aminek a részletei nem nyilvánosak”.

Hát ezért is borzasztó ez az egész, de ami ennél is borzasztóbb, hogy Kovács István vagy Erdei Zsolt miket nyilatkozott. Az egyetlen pozitív meglepetés, az egyetlen méltányolható állásfoglalás onnan jött ezzel az üggyel kapcsolatosan, ahonnan senki nem várta, Orbán elsőként megbukott államelnökétől, Schmitt Pál olimpikontól: „Nem állok be azok közé, akik mentik az algériai bokszolónőt, de azért ő nőként született, az útlevelében nőként van bejegyezve, az itteni tudományos vizsgálatok, köztük a tesztoszteron-szintje is azt igazolja, hogy ő nőként versenyez”. Azt hiszem, elég durva leírása a helyzetnek, amikor a kvázi normalitást Schmitt Pál képviseli.

Ceterum censeo: az orbáni rendszer bukni fog!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.