Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Majd Pintér kivezényli a rendőröket, a háromnevű pedig a katonákat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Zajlik az élet kicsiny hazánkban. Az új tulajdonos – nevezzük most viccesen magyar államnak – átvette a reptér irányítását. Az eddigi vezető ment, helyette jött más. Bár a frissen kinevezett vezető kétségtelenül (kivételesen, meg is lepődtem) szakember, én valamiért nem tudok már bízni a csodákban. Eddig amire csak rátették a kezüket nerék, annak igen gyorsan annyi lett. A meddőségi klinikákat is milyen ügyesen államosították, hogy majd akkor jobban fognak működni, de persze erről szó sincs, sokkal rosszabb, mint előtte volt. Holott pedig az a szektor működött, szemben a reptérrel, ami már most is szar, és ezek még el sem kezdtek dolgozni rajta. Azért van jó hír is. Biztos, hogy a magángépek és katonai nemkormánygépek ezután is gond nélkül tudnak majd szálldosni.

Az ország szuverenitását nagy hangerővel, ám kevés valós eredménnyel védő kormány megint úgy döntött, hogy mégis inkább rászabadítja az Európai Unióra azokat, akik amúgy nem nagyon kapnának uniós útlevelet. A letelepedési kötvény botrányba fulladt – nem nagy botrányba, mert azt a jó honfitársaink a mai napig nem értették meg, hogy mennyi pénzükbe került nekik az, hogy Rogán és körei megtollasodjanak – kimúlása után most jön az új verzió. Aki 500 ezer euró értékben ingatlanba fektet Magyarországon, az kap hálából 10 éves letelepedési engedélyt, és mellé 10 évre uniós útlevelet. Ez remek dolog, mert különösebb társadalmi haszna ugyan nem lesz a dolognak, hiszen még ha lakást vásárol valaki, akkor sem valószínű, hogy Magyarországon akar élni, dolgozni, adózni, vagy akár csak vásárolni, ellenben nagy valószínűséggel ki fogja adni a lakást, ezzel pénzt keres (amit nem itt költ el), ezzel felveri az ingatlanárakat – magyarán megint a kispénzű magyarok szívnak -, és majd többért adhatja el az ingatlant, mint amennyiért megvette. Ráadásul amennyire én tudom, ingatlanvásárláshoz nem kell erkölcsi bizonyítvány, csak pénz. Az meg szokott lenni a bűnözőknek dögivel.

Országunk bölcs vezére 5 százalékos költségmegtakarítást rendelt el az állami cégeknél, főként személyi jellegű ráfordításokból kell megspórolni ezt a pénzt. Attól nem tartok igazán, hogy a felsővezetők juttatásai csökkenni fognak, a továbbiakban lehet bátran találgatni, hogy vajon kiken fognak takarékoskodni. Aki úgy járt, az még mindig vigasztalódhat a tudattal, hogy az idei augusztus huszadikai tűzijáték lesz minden idők leglátványosabb – és nyilván legdrágább – produkciója, amit persze megint a mi pénzünkből fizet a kormány, mert mi másból. Tavaly 10 milliárd 300 millióba került az ünnepség, idén eddig annyit lehet tudni, hogy legalább 15 milliárd lesz az ára a bulinak. Nem számolom át lélegeztetőgépekre, mert abból már kimarták a hasznukat, sem légkondikra a műtőkben, sem idősotthonok legalább minimális szintű korszerűsítésére, sem pedig Iványi Gáborék megnyúzására. Élvezze mindenki a látványt, akinek van hozzá kedve.

Menczer Tamásnak új feladata lett. Nem én találtam ki, ő mondta, hogy mostantól ő lesz a baloldali politikusok legrosszabb rémálma, és mindig a tarkójukon fogják érezni az ő jeges leheletét. Biztosan van valami titkos dementorképző valamelyik közpénzből zabrált villában, ahol a nyomkövetővel felszerelt, hideget szuszogó fideszeseket képzik. Deutsch Tamást nem ott okosíthatták ki, mert ő nem lehelget, hanem tanyát vert az Európai Unióban. Azt nem tudom, hogy ezt miért kellett bejelentenie, hiszen már nagyon hosszú ideje ott eszi a fene. Egyértelműen tanyát vert, és amennyiben nem jut eszébe lecsúszni az ereszen, ott is marad. Már ameddig a végtelenül okos, tájékozott és a dolgokat kristálytisztán átlátó fideszes szavazók erre lehetőséget adnak neki.

Az európai parlamenti választások eredménye jelzi, hogy ez európaiak elsöprő többsége változást akar, és hiába kötöttek a parlamenti pártok a választók akaratát megkerülő megállapodásokat, óriási nyomás lesz rajtuk, hogy változtassanak az eddigi irányon – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója csütörtök délután Esztergomban.

    Orbán Balázs a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszt kerekasztal-beszélgetésén a migrációs politikáról szólva kijelentette: elmúlt az ideológiai kérdések ideje, realisztikus megközelítésre van szükség.
    Ján Figel korábbi európai uniós biztos a reprezentativitás deficitjének nevezte, hogy az Európai Parlamentben a Patrióták Európáért frakció nem kapta meg a neki járó vezetői pozíciókat, és ennek szerinte mindenképp lesz negatív következménye.
    Sebastian Kurz volt osztrák kancellár értékelése szerint a választások jobboldali eltolódást hoztak, de nem forradalmat. Hangsúlyozta, az, hogy a zöldek veszítették el a legtöbb szavazót, jelzi, hogy az emberek egyre kevésbé támogatják a woke mozgalmat, azt ahogyan a zöldek az éghajlatváltozás ellen küzdenek és a szabad megnyilvánulást ellehetetlenítő cancel culture-t. (MTI)

Alapvetően sem kedvelem a barokkos túlzásokat, ilyen hőségben pedig egyenesen agylötyögésem lesz tőle. Ha az európai választók elsöprő többsége azt akarta volna, hogy a szélsőjobb építgesse náluk a diktatúrát, akkor a Patrióták Európáért frakció nem 84 tagot számlálna a 720 fős Európai Parlamentben. Minden más csak értelmetlen és teljességgel indokolatlan huhogás. Ez van, nem sikerült a nagy áttörés, el kellene végre fogadni. A zöldek visszaesése feletti örömködéshez annyit fűznék hozzá, hogy talán jó lenne szétnézni a magyar vidéken, ahol lábon ég ki a kukorica éppen. A gazdák is bizonyára úgy vannak vele, hogy csak a jobboldal győzzön, a többi nem számít. És még egy jó hír:

Külföldi karriert és nemzetközi nagyvállalatokat céloznak meg a pályakezdő fiatalok – közölte a Zyntern.com az MTI-vel.

    A gyakornoki és frissdiplomás állásportál idén hetedik alkalommal végzett országos kutatást, amelyben több mint 2500 fiatal munkaerőpiaci preferenciáit vizsgálták. Egyebek mellett rákérdeztek a munkahelyválasztási szempontjaikra, hosszútávú terveikre, pályakezdő fizetési igényükre.
    A kutatás szerint a fiatalok több mint fele tervezi, hogy a következő öt évben külföldön vállal munkát, így nem meglepő, hogy a munkáltató típusok közül a nemzetközi nagyvállalatok a legnépszerűbbek. (MTI)

Remélem, a jövőben nem nagyon lesz szükség mérnökökre, IT szakemberekre, orvosokra, szakápolókra, pedagógusokra és más diplomásokra, mert ha a frissdiplomások fele elhúzza a csíkot – és miért is ne tenné. Diplomával, nyelvtudással mindenhol tárt karokkal várják őket -, akkor nem is nagyon lesz opció. Tudom, majd Pintér kivezényli a rendőröket, a háromnevű pedig a katonákat, csak tartok tőle, hogy ők nem fogják tudni megoldani a folyamatosan súlyosbodó munkaerőhiányt. És ezeket a diplomásokat még csak a bolygó túlfeléről importált kölcsön-munkaerővel sem lehet pótolni. Ráadásul aki elmegy, és megtapasztalja, milyen demokráciában élni, normálisan keresni, esetleg ott alapít családot, az nem fogja törni magát azért, hogy visszajöjjön. Ha pedig elveszítjük a fiatalokat, majd nézegethetjük egy idő után Orbán unokáit, meg a lepusztult országot. Ha ez a cél, akkor minden a legnagyobb rendben van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.