Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


A szellemi kihívás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy már napok teltek el, és ilyenkor már senkit nem érdekel, de nem bírtam megállni, hogy ne kommentáljam a nagy ember beszédét, legalábbis egyes részeit, még ha kicsit megkésve is.

Az új embertípus, az agresszív törpe

Ehhez nem is kell hozzáfűzni semmit.

A lehetőségek kora

Mint azt mindnyájan tudjuk, nemzetvezetőnk, mindig is olyan ember volt, aki nem veszélyeket, hanem lehetőségeket lát. Ezek szerint a veszélyek kora lezárult. Az elmúlt pár évben biztos rossz gyógyszereket szedett, amikor is azt állította, hogy a veszélyek korát éljük. Azt azért elismerhetjük, hogy hála neki, megúsztuk az atomháborút.

A valóság elemei

Eddig tükör által homályosan, de most már végre a háború által, színről színre látja a valóságot.

Elnézést, de ebbe a közhely-áradatba nem is akarok belemenni. Komolyan azzal henceg, hogy ő észrevette, hogy Kína gazdaságilag és politikailag is felemelkedett? Húsz éve erről szól minden. 

Idén azért visszafogottabb volt. Rogánék nyilván rájöttek, hogy a tavalyi idősíkos baromságokhoz hasonló extremitásokat inkább hanyagolják. Baromságok persze most is voltak szép számmal, most csak azt emelném ki, hogy gyakorlatilag az egész világ (a libsi Európát, na meg a Biden adminisztrációt leszámítva) Putyint támogatja. 

Az ember, aki fejlődni tudott

Ne csodálkozzon senki, tényleg a nagy emberről beszélek. Szerintem sokat fejlődött az elmúlt egy évben. Ugyanis egyre jobban tudja használni a kezét. Végre nem csak matatott vele, ráadásul egyszer sem próbálta megigazítani a nyakkendőjét, amit épp nem viselt, ehelyett végig el is bábozta a mondandóját. Szerintem jelelő tolmácsra sem volt szükség. Sőt, ha hang nélkül próbáljuk végig nézni még jobbnak is tűnik a beszéde. Ahogy végigjátszotta a kis ujjacskájával, hogy Scholz kancellár hol ezt mondja, hol azt, az igazán édes volt. Az én kedvencem mégis az volt, hogy amikor a népről, illetve az országról beszélt akkor mindig a mellkasára tette a kezét. Nehogy bárkinek kétsége támadjon, hogy kiről is van szó. Sokat gyakorolhatott, végül is ideje biztos volt elég, hiszen sokat nem foglalkozott azzal, amivel kellett volna, vagyis az ország égető problémáinak megoldásával.

Világrendszerváltás

Megint csak a Nyugat alkonya, illetve a Kelet felemelkedése, és szerinte a Kelet fogja dominálni a világot a következő 500 évben. Van benne valami, sokan foglalkoztak ezzel a témával már mindenütt a világon. A legnagyobb baj, ezzel, hogy elég kevesen vannak olyanok, akik eléggé megértek ahhoz, hogy belássák, hogy Orbán Viktornak kellene vezetni az egész Földet ahhoz, hogy végre minden jó legyen. A másik probléma ezzel az, hogy nagyvezérünk nem hisz a klímaváltozásban, ezért azzal a projekcióval sem foglalkozik, miszerint 2100-ra Dél-Kelet Ázsia úgy ahogy van, India, Afrika nagy részei lakhatatlanná fognak válni, 50 fok fölé jósolják az átlag hőmérsékletet. Észak-Nyugat Európa egyes részei víz alá kerülnek, illetve ha összeomlik az Atlanti áramlatrendszer, ami szakértők szerint bármikor, akár holnap délután is megtörténhet, akkor Európára nézve ez azt jelenti, hogy az átlaghőmérséklet több, mint 20 fokkal is csökkenhet. Szóval mi itt majd fagyoskodunk, míg máshol megfőnek az emberek. Az USA délnyugati részei, Mexikó szintén élhetetlen lesz. (Idén Las Vegasban ugyancsak megdőlt a hőségrekord (48,8 fok), mint ahogy az idei év volt globálisan a legmelegebb, amióta csak mérik.) Migráció? Ha már most problémás, mi lesz akkor? Hová fog menni az a sok ember? Majd gyarmatosítjuk velük a Holdat meg a Marsot. Addig is mi majd kölcsönösen modernizáljuk egymást Kínával.

Magyar értelmiségi nagy stratégia

De sebaj, van már magyar nagy stratégia! Konnektivitás és szuverenitás! Ennél sokkal többet, illetve ennél részletesebben még nem tudott róla beszélni, mert ugyan már „megvónánk” vele, de még túlságosan értelmiségiül van megírva, szóval feltehető, hogy még a nagy embernek sem sikerült megértenie a saját tervét. Vagy ha az élő szellemi kihívás meg is érti, nem tudja úgy elmondani, hogy a táborlakók is megértsék. Vajon a hallgatósága kicsit sem érezte megsértve magát? Nekem nem úgy tűnt. A lényeg, hogy még nem sikerült 1-2 szavas harci kiáltásokra redukálni (bocs az értelmiségi kifejezésért) a nagy stratégiát. Ja, és az értelmiség, meg eleve akinek diplomája van, az nyugodtan dugja fel magának. Jó, ezt nem mondta, csak éreztette.

Minden Magyarok Jótevője

Most mondja valaki, hogy nemzetvezetőnk nem hordja a szíve csücskén minden magyar ember sorsát, éljen az akár Romániában, Szlovákiában, Szerbiában, Ausztriában, Ukrajnában, Németországban, Amerikában, bárhol a világon, akár még Brüsszelben is. Kihagytam valamit? Szóval Ő, jóságos Viktor kiterjesztené a családtámogatás rendszerét minden magyarra, ha már az itthon olyan sikeresnek bizonyult. Én drukkolok neki. Ha sikerül, 200 év múlva a bolygó lakosságának meghatározó része magyar lesz, annyi gyereket fognak szülni. Arról a családtámogatási rendszerről van szó, amit az egész világ irigyel tőlünk, és aminek eredményeképpen soha nem született még ennyi magyar gyerek. Ennyire kevés.

Az jut még eszembe erről, hogy pl. Viktornak hála nem lehet kitenni gyerekes családokat albérletekből a fantasztikus családvédelem folyományaként, ami miatt manapság egy gyerekes családnak szinte lehetetlen albérletet találnia. 

Magyar történelmi elmélkedések

Megtudhattuk, hogy már Mátyás király is a magyarságot akarta megváltani azzal, hogy német-római császár akart lenni (még véletlenül sem volt benne semmi hatalomvágy és megalománia), csak nem sikerült neki. Kár, hogy emiatt kifacsarta és a tönk szélére sodorta az egész országot, de persze az ilyesmi nem érdekel senkit, különösen Viktort és híveit. De majd Ő! Aztán említette a másik nagyon komoly nemzet- és világjobbító kísérletet, azaz hogy Bakócz Tamás révén majdnem sikerült elfoglalnunk a Katolikus Egyházat, de aztán ez sem jött össze, pedig mennyivel más lehetett volna minden. Ezek szerint ezért ilyen rossz nekünk most, mert nekik nem sikerült 500 évvel ezelőtt. Nem baj, még mindig van itt nekünk egy Erdő Péterünk, akit próbálunk már egy ideje benyomni Pápának. Ha nem sikerül, legfeljebb még egy kicsivel szarabb lesz a világnak. Még jó, hogy nemzetvezetőnk személyében nálunk, mimagyaroknál van a Jolly Joker. 

Összegzés

Hogy mi volt ennek a másfél órás jutalomjátéknak a lényege? Nemzetvezetőnk megint elmondta, hogy az egész világon egyedül ő látja át a világ politikai folyamatait, és ő az, aki emiatt egyedül látja és érti, hogy miből mi fog következni. Mi meg boldogan tapsikolhatunk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ő vezethet minket, hiszen végül nekünk lesz a legjobb.

CHF.Scarface

Ui: „Szorgos népünk győzni fog!”

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.