Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ameddig hülyének lehet nézni egy egész országot, miért is ne tennék? 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Ahogy az már lenni szokott többnyire, Orbán Viktor tusványosi monológja ismét elszórakoztatja a fél országot. Az elemzők elemeznek, a szakértők szakértenek, a cselédek segget nyalnak. Most éppen az van terítéken, hogy vajon a nagy stratéga valóban fiatalítani akarja-e a pártot, tényleg komoly cserék várhatóak-e a Fideszben, a pártfőtitkár elvtárs át fogja-e alakítani pártot. Én ugyan nem vagyok szakértő, de szerintem már a kiindulás is hibás, mert a Fidesz nem egy párt. Nem most nem párt, évtizedek óta nem az. Egy hatalmi eszköz csupán. Lehet persze fiatalítani, a Fidelitas dugig van törekvő jelöltekkel. A gond csak az, hogy amennyit én eddig láttam, ott még Kósa Lajos is intellektuális hegyszirtnek számítana. Azzal nem lesz előbbre a nem létező párt, ha a dagadt, szervilis, nem túl okos öregeket lecserélik dagadt, szervilis, nem túl okos, de törtető fiatalokra. Minőségi csere kellene, és nem, nem a levegőbe beszélek.

Facebook/Fidelitas

Menczer Tamás vasárnap reggel a Kossuth rádióban azt mondta, hogy az elhangzottak hatásosak voltak. „Én a jövőben, a Fidesszel kapcsolatban a fiatalok nagy számú csatlakozására számítok” – fogalmazott, és hozzátette: 

„Nem véletlenül sikoltoznak a baloldalon a tegnapi Orbán beszéd után. Azért, mert pontosan tudják, hogy ők nem tudnak ilyen beszédet tartani és ilyen beszédet mondani”. (ATV)

A gond csak az, hogy szerintem azok a fiatalok fognak csatlakozni, akik nem nagyon szeretnék megméretni magukat a munkaerőpiacon, sokkal inkább megélnének közpénzből, kockázat és felelősség nélkül. Ezzel pedig az a nagy baj, hogy a szellemi tőke nem ott fog halmozódni, bár ha darabra és kilóra mérik a dolgot, akkor persze igaza lehet Menczer Tamásnak. Csak hát azzal nehéz lesz elvezetni egy országot, ráadásul a fiatalok túlnyomó többsége nem ilyen, nem alkalmas a Fidesz vérfrissítésére. Okosak, tudják mit akarnak, szabad, fejlődő országban akarnak élni, és a saját teljesítményükkel akarnak eljutni valahová. Nem a politika hátán. Az pedig mindennél többet elmond a pártfőtitkár elvtárs állapotáról, hogy minden beszélő fej feladata hirdetni, hogy mennyivel okosabb, szellemesebb, intellektuálisan magasabb rendű, mint bárki más. Ha az ilyesmit mondani kell, akkor máris nem igaz.

Ellenben az sajnos nagyon is igaz, hogy a használt fideszesek, élükön természetesen a vénekkel – amihez sajnos bölcsesség nem társul, pedig haszna akkor van a kornak, ha ész, tapasztalat, higgadt bölcsesség, tolerancia, előrelátás kíséri, ahogy az a civil életben amúgy lenni szokott – kicsinálják az országot. Miközben a mindenkinél okosabb maffiavezér csontig eladósítja az országot, az ő udvaroncai a maguk szintjén csinálják ezt a közintézményekkel. A kórházak adósságállománya minden évben rekordokat dönt, de az viszonylag újdonság – mert eddig arról nem nagyon tudtunk -, hogy a rendőrség 23,3 milliárd forint adósságot tol maga előtt. Az egészségügy kapott valamennyi pénzt, de az adósság felét sem tudták belőle rendezni, és hónapról hónapra halmozódik ismét a ki nem fizetett számlák tömege. Tehát az állam tartozik a beszállítóknak. A beszállítók pedig sok esetben kisvállalkozások, melyek simán csődbe mennek, mert ők vásárolták meg a beszállított termék alapanyagát, az ő költségük volt az előállítás, teljesítettek, kiállították a számlát – amit az állami cégek aztán jól nem fizetnek ki -, és befizették a számla alapján azt az áfát, amit meg sem kaptak. A kormány tehát a vállalkozásokkal finanszíroztatja az állami szervek működését, mégpedig ilyen rabló-jelleggel. A vállalkozások adófizető polgárokból állnak. A sokadik bőrt nyúzzák le a társadalomról Orbánék, ugyanis minden tartozást nekünk kell kiegyenlíteni, minden hitelt, minden kamatot nekünk kell visszafizetni, minden különadó és egyéb sarc rajtunk csapódik le, mert beépül a termék, szolgáltatás árába. Ezért magas az infláció, ezért drága minden, ezért alacsony a fizetésünk, ezért vagyunk Európa szegényháza. Ha ezt sikerülne valahogy megértenie az Orbánt ájultan csodáló híveknek, akik addig látnak, hogy csak a háborúba ne lépjünk be, és csak a migránsok ne jöjjenek, akkor esély lenne egy normális kormányra, és egy működőképes országra.

Szlovákiával közösen keressük a megoldást arra a helyzetre, hogy Ukrajna leállította a Lukoil olajszállítását a Barátság vezetéken keresztül. Az Európai Bizottság nem védte meg az EU két tagállamát egy harmadik, nem EU-tag ország jogsértő, veszélyes akciójával szemben.
Kijev és Brüsszel Magyarországot és Szlovákiát békepárti álláspontja miatt bünteti, amihez a hazai baloldal azonnal csatlakozott.
Nem engedünk Kijev zsarolásának, Brüsszel önfeladó, gyáva és a hazai baloldal áruló politikájának. (Facebook/Németh Szilárd)
Szóval a könyvtár-tanító szakon főiskolai oklevelet szerzett energetikai szakértő tárgyal erősen a szlovák kollégájával. A sportmenedzser-külügyminiszter is beleszállott a harcba:
Immáron több mint egy hét telt el azóta, hogy Szlovákiával közösen kezdeményeztük az Európai Bizottság fellépését Ukrajnával szemben az olajszállítások tiltása miatt. Eltelt több mint egy hét és az Európai Bizottság nem tett semmit.
Hiába két uniós tagország energiabiztonságának veszélyeztetése, hiába az EU-Ukrajna társulási megállapodás kristálytiszta megsértése, Brüsszel hallgat.
Két lehetőség van:
1. Az Európai Bizottság annyira gyenge, hogy képtelen érvényt szerezni két tagállam alapvető érdekének egy tagjelölttel szemben.
2. Nem is Kijevben, hanem Brüsszelben találták ki az egészet, nem is az ukrán kormány, hanem az Európai Bizottság akarta, hogy zsarolják meg a két békepárti, fegyverszállításokat elutasító országot.
Az Európai Bizottságnak és személyesen Ursula von der Leyen elnöknek azonnal színt kell vallania: Brüsszelből kérték-e az olajszállítás tiltását Kijevtől? S ha nem, akkor miért nem lépett semmit több mint egy hét alatt az Európai Bizottság? (Facebook/Szijjártó Péter)

Talán nem ártana visszaemlékezni arra az apróságra, hogy Magyarország, Szlovákia és Csehország ÁTMENETI felmentést, pontosabban haladékot kapott arra, hogy az Európai Unió energiabiztonsága érdekében leváljanak az orosz energiahordozókról. Nos, nem csupán nem váltak le, meg sem kezdték a leválást, hanem kifejezetten és nagy ütemben növelték is az országok kitettségét Oroszország irányába. Mit nem lehet azon érteni, hogy a haladék nem örökre szól, a leválás pedig nem szorosabb kötődést jelent? Innentől kezdve pedig rohadtul mindegy, hogy ki zárta el a csapot. Ha Orbán és a szlovák, cseh kollégái azt tették volna, ami a feladat volt, és amire ígéretet is tettek, akkor most nem kellene visítani, mint a vett malac. És ok sincs a visításra, ugyanis azóta kiépültek a szállítási útvonalak, simán lehet bárhonnan máshonnan beszerezni a kieső olajat. Vagy esetleg valakinek nagyon megéri az oroszoktól vásárolni? Mármint nem az ország lakóira gondolok, legalábbis nem mindre, csak néhányra. Vicces lesz, ha a végén képesek lesznek megszívatni az egész országot csak azért, hogy az unió ellen uszíthassák a birkáikat. Habár ameddig hülyének lehet nézni egy egész országot, miért is ne tennék?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.