Szeptember 21,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


A gerontokrácia hajnala

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,829,150 forint, még hiányzik 1,170,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A USA lakossága több, mint 330 millió fő. Ebből a tekintélyes mennyiségből a két vezető politikai pártnak sikerült két vénembert találni elnökjelöltnek. A jelenlegi elnökről nagyjából mindenki tudja, hogy teljesen használhatatlan, időskori demenciától szenved, de feltehetően tökéletesen alá tud írni mindent, amit eléje tesznek. Vajon a stábjának milyen lehet a mentális állapota, ha komolyan úgy gondolták, hogy ezt a faszit még kiállítják beszélni az emberek elé? (Végül csak sikerült észbe kapniuk, és visszavonták a jelölését.) A másik vén fasziról viszont mindenki tudja, hogy narcisztikus, hatalommániás, felelőtlen, hazug, akit időközben el is ítéltek. (Személyes kedvencem az az eset volt vele kapcsolatban, amikor átrajzolta a hurrikán útvonalát, illetve amikor kitalálta, hogy az emberek igyanak hipót a covid ellen, mert az fertőtlenít.) Tényleg nem találnak legalább egy fiatalos hatvanast, vagy esetleg egy középkorú jelöltet? Esetleg egy normálisan gondolkodó valakit? Az öregséggel önmagában nincs baj, de nem biztos, hogy jó ötlet egy vénembert elnöknek jelölni.

Az időseknek régen is megvolt a helye, gondoljunk az olyan intézményekre, mint például a vének tanácsa. Tanácsadó testület volt, akik minden felmerülő problémát megvitattak és megoldást javasoltak a vezetőnek, de már nem hoztak döntéseket. Persze a történelem során rendszeresen előfordult az is, hogy öregedő hatalommániás seggfejek küldték el harcolni és meghalni a fiatalokat, mindenféle ideológia nevében, de valójában a saját hatalmi érdekeik miatt. Ilyen példát ma is látunk. A 72 éves szétbotoxolt arcú Putyin pontosan ezt csinálja. A botox, vagyis az a törekvése, hogy mások előtt fiatalabbnak mutassa magát a nárciszra utal, pont mint Trumpnál a borzalmas-sárgára festett haj. Ezek az emberek nem akarnak meghalni. Örökké uralkodni akarnak. És állandó irigység gyötörheti őket azokkal szemben, akik még fiatok. Kim Jong Un ugyan még egész fiatal, de nála minden extrémbe hajlik már most. Nemrég olvashattuk, hogy több középiskolás gyereket végeztetett ki, amiért azok tiltott dél-koreai filmeket néztek. Így megy ez! A hatalmasok számára az emberi életnek, mármint a sajátjukon kívül, nincs értéke. A saját önző vágyaik kiélése bármennyi életet megér. A többiek nyugodtan nyomoroghatnak, szenvedhetnek, és persze bármikor a vágóhídra küldhetők. Nem számít.

Az elmúlt években a genetika területén számos új felfedezést tettek, pl. beazonosítottak egy géncsoportot, az un. ugráló géneket, amik át tudják helyezni magukat a DNS láncon és felülírják az adott kromoszóma-csoport funkcióját, ami szétzilálja a szervezet normális működtetését. Ezek az ugráló gének hosszú ideig nyugton vannak, nem ugrálnak, de ahogy nő az ember éveinek száma, egyre jobban aktivizálják magukat. A tudomány mai álláspontja szerint leginkább ezek a gének felelősek az öregedésért. Fonálférgeken és muslicákon való kísérletek során az ugráló gének blokkolásával az egyedek életkorát 40-50% sikerült meghosszabbítani. Tudjuk, hogy sok idő kell ahhoz, hogy ebből a fázisból tovább lépjenek odáig, hogy emberi fogyasztásra alkalmas konkrét (gyógy)szert állítsanak elő, de előbb-utóbb ez is meg lesz. Gondolom, egy ilyen szer kutatásához bármennyi pénzt meg lehet kapni. Abban biztos vagyok, hogy ha elkészül az élethosszabbító szer, meglehetősen szép ára lesz. Gondolom, Mari néni és Sanyi bácsi, akik számára a boldogság netovábbja az volt, amikor Orbán Viktor bemondta nekik, hogy „egy nyócvanas lesz” a nyugdíj-kiegészítésük, már koruknál fogva sem fognak tudni hozzájutni ilyen cuccokhoz, és akkor az anyagi vonzatáról még nem is beszéltem. Ehhez csak a nagykutyákat fogják odaengedni, és még nekik is jó mélyen a zsebükbe kell majd nyúlni.

Még régebben olvastam valahol, hogy a világ lakosságának kevesebb, mint két százaléka birtokolja a világ összvagyonának több mint 90%-át. Az öregedésgátló szereknek ők lesznek a piaca, vagyis globális multicégek tulajdonosai, oligarchák, diktátorok, a vallási biznisz csúcsragadozói, stb. Kis hazánkban kb. a két kezünkön meg tudjuk számolni, hányan esélyesek ilyen kezelésre, hacsak addig nem változik meg a politikai felállás. A kérdés ennek kapcsán az, hogy ha netán 10 év múlva jön ki a gyógyszer, ami relatíve rövid idő ahhoz képest, hogy most még csak a muslicáknál tart a dolog, akkor az addigra 71 éves Orbán vajon még belefér-e abba a korba, amit érdemes lenne tartósítani? (Ráhelkének, Gazsinak és Tiborcnak nyilván bele fog férni.) Az addigra 82 éves Putyin vagy a 88 éves Trump, netán a 81 éves Hszi vajon úgy fogja gondolni, hogy ilyen rozzant állapotban érdemes lenne-e még 40-50 évet lehúzni? A pszichikai struktúrájuk alapján úgy gondolom, hogy ez nem is lenne kérdés számukra. Legfeljebb majd reménykednek abban, hogy előbb-utóbb vissza is tudják fiatalítani őket. Leginkább a most még fiatalnak számító vezetők, pl. a 40 éves Kim Jong Un és kortársai reménykedhetnek, netán a 43 éves Magyar Péter, feltéve, hogy addig ő is össze tud (lopni) szedni annyi pénzt. Meg majd jönnek a ma még fiatal örökösök és örökösnők.

Na, az lesz az igazi! Lesznek majd a luxus körülmények között élő, mérhetetlen vagyonnal és hatalommal bíró „halhatatlanok”, akik 150-200 évig fognak élni vagy még tovább, és a szeméten, szintetikus szarokon, és szennyezett környezetben élő prolik, azaz mi, akiknek az átlagéletkora majd lecsökken kb. 40 évre, és feltehetően lesz egy vékony, relatíve jómódban élő réteg, akik a halhatatlanokat fogják kiszolgálni. A társadalmi mobilitás teljesen leáll majd. Az egész világon szigorú kasztrendszer lesz. Nem lesz átjárás. (Ajánlott olvasmány: Frank Herbert: Heisenberg szeme vagy Terry Gilliam Brazil című filmje, stb.). Ezek a folyamatok már élethosszabbító szerek nélkül is elindultak és javában folynak az egész világon. A társadalmi olló egyre jobban kinyílik. Magyarország különösen alkalmas ennek a folyamatnak a lekövetésére. Hála az Orbán rendszernek a felső tízezer elképesztő ütemben gazdagodott, míg a középréteg egyre jobban szűkül, a szegények, épphogy túlélők száma viszont egyre jobban nő. Arról beszélünk, hogy nem működik az egészségügy vagy az oktatás? Miért is kéne működnie? Minek? A prolik örüljenek, ha egyáltalán van még bármilyen orvos vagy iskola. Pénzt csak azért költenek rá egy keveset, hogy fenntartsák a látszatot. Beteg vagy? Orvoshoz akarsz menni? Ingyen? Hülye vagy? Ha nincs pénzed, dögölj meg! Nem számítasz. Csak a legfelsőbb kör számít. Nekik van pénzük arra, hogy ténylegesen gyógyíttassák magukat, hogy taníttassák a gyerekeiket. Mi többiek csak arra vagyunk jók, hogy az energiánkat használni tudják.

Nyilván nem egy csapásra történik ez meg. Lesz egy lassú átmeneti időszak. A hagyományos iparágak szép lassan elhalnak, mert egyre kevesebb lesz a fizetőképes kereslet. Azok az iparágak fognak előtérbe kerülni, amik méregdrága szolgáltatásokat, termékeket fognak tudni nyújtani a felső tízezernek. A világot további háborúk és környezeti katasztrófák fogják sújtani. A mélyszegénység egyre jobban terjedni fog. Ők már nem fognak pénzt se látni, majd elterjednek az étel- és vízjegyek, segélyek. Az emberek egymás között fognak csereberélni. Anarchia és káosz vár ránk. Bandák uralják majd az utcákat, egyre szélesebb körben fog elterjedni az olcsó, egészségpusztító drogok használata, a fiatalok előtt a prostitúció és a rablóbandákhoz való csatlakozás lesz a legkézenfekvőbb „pályaválasztás.” A legszebb fiúknak és lányoknak esetleg lesz esélye bekerülni a halhatatlanok háremeibe. 

Miközben a halhatatlanok teljesen szeparált és védett környezetben fognak élni. Tudomány és orvoslás csak az ő érdekeik miatt marad majd fenn. Nekik az is mindegy, hogy ha totál tönkre megy a bolygó. Nem tudom miért, de szerintem úgy gondolják, hogy nagy buli lesz a földalatti luxus óvóhelyeken átvészelni akármennyi időt. Netán valaki más őrületét akarják majd követni, és beszállnak egy óriási luxus űrhajóba, és irány a Mars. Na, ott aztán tényleg csuda jó lesz! Szerintem hamarosan az lesz a legnagyobb gondjuk, hogy a prolik közül hány embert vigyenek magukkal, akiknek majd el kell végezniük az alantas munkákat. Nyilván jobb megoldás lenne engedelmes, minden munkára alkalmas robotokat gyártani. Azokkal biztos kevesebb macera lenne, mint a prolikkal.

Biztos én látom túl sötéten a jövőt, de a jelen folyamataiból nem vagyok képes pozitív jövőképet összerakni. Ha netán mégis megmarad valami a társadalmi rendből, akkor is a legszigorúbb korlátok között kell majd élnie a következő generációknak, totálisan leszabályozva, nullához közelítő szabadságfokkal. Tudják, munka alapú társadalom. Feltehetőleg egyre inkább rabszolgamunka alapú.

CHF.Scarface

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.